CE-1 Mszana Dolna 25.12.2012

Relacje, zdjęcia i doniesienia z kraju.
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

CE-1 Mszana Dolna 25.12.2012

Post autor: azor »

Końcówka roku jest wyjątkowo interesująca nie dość, że z Trzebowniska pod Jasionką otrzymałem DD/CE-1 z sierpnia 2012 roku (sprawa w toku rejestracji) to w święta a dokładnie 25 bm. o godzinie 20:35 w Mszanie Dolnej woj. Małopolskie (miejscowość leżąca nie daleko Pana RL). Ojciec wychodząc nakarmić na zewnątrz króliki zauważył nad swoim domem czerwoną kulę nieruchomo zawisającą nad dachem około 100 metrów od niego. Na jego wołanie wybiegł syn, który już obiekt obserwował z około 250 metrów nad polami. Obiekt gwałtownie poruszał się zygzakami. Interesujące było to gdy chłopak krzyczał do obiektu ten ''zareagował'' nagle bardzo szybko wzniósł się w górę i odleciał na północ niknąc w mgle. Wg. świadków kula lekko spłaszczona, która dawała tzw. halo mogła mieć nieco ponad metr średnicy. Całe zdarzenie trwało około 3 minuty wykonano film komórką niestety nic nie widać.    
Awatar użytkownika
Ameno
Infrzak
Kontakt:

Re: CE-1 Mszana Dolna 25.12.2012

Post autor: Ameno »

No szkoda że nie udało się nagrać.To nie pierwszy taki przypadek,na początku roku jakiś polak mieszkający w Niemczech również nagrywał wraz z innymi ludźmi na dworcu Ufo.Po odtworzeniu filmiku nic nie było widać.
Awatar użytkownika
Andrzej 58
Weteran Infranin
Kontakt:

Post autor: Andrzej 58 »

A bo to była mucha z przekrwionymi oczami.To,że tak było wskazuje lot zygzakiem.Świadkowie konfabulują ,że widzieli coś,co się nie nagrało.Kurcze ,coś mi to przypomina. :D A tak poważnie ,to jak wynika z tej relacji rejestracja niektórych obiektów obserwowanych gołym okiem czasem jest niemożliwa.Czerwona kula Arku -nie przypomina ci to swoich rejestracji nad magnezytami.Z moich obserwacji filtrującą czerwień lornetką wynika ,że to taki sam mały obiekt- dlatego się nie nagrało.
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Andrzeju w 2003 roku w ''Akcji Wylatowo'' wracaliśmy dwoma autami z terenu było około 8 osób - jeden z moich kolegów krzyknął w aucie cos tam lata - faktycznie coś było. Kierowcy po hamulcach, wypad z aut i obserwacja.Ja uruchomiłem kamerę i Janusz dodatkowo drugą ręką wyciągnąłem lornetkę 7x35 zacząłem obserwować nad horyzontem widać było ciemny owalne ''zjawisko'' a krawędzie było mocno poszarpane całość wyglądała jak twór z ciemnej mgły, raz znikał raz sie pojawiał. Najdziwniejsze w tym że obie kamery analog i cyfra nie zarejestrowały obrazu tego ''zjawiska'' ? Z Wylatowa to samo obserwowali jeden ''as'' stwierdził że to tylko stado ptaków ok tylko w lornetce nic ich nie przypominało i tego jestem na 100 % pewny - gdyby była to chmara ptaków kamery powinny nagrać jednak nic takiego nie było. Znad Magnezytów dysponuję jedynie dwoma zdjęciami dziennymi czerwonych owalnych obiektów/zjawisk ostatnio oglądał je Włoski badacz UAP  Dr. Daniele Cataldi i nie umie logicznie tego wyjaśnić choć dla wielu to nic nie znaczące ''owady''. 

Wracając do tej obserwacji w momencie kiedy obiekt był nad domem a inny członek rodziny o tym nie wiedział połączenie internetowe wręcz siadło - nie wiadomo czy było to spowodowane obecnością obiektu jeśli tak to juz jest CE-2 ?   Czakrawartin dokładnie w sprawie komórek masz rację sam to na swojej sprawdzałem, nawet gdyby wyszła to tylko mały punkcik nic więcej.
Ostatnio zmieniony pt gru 28, 2012 8:04 pm przez azor, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Andrzej 58
Weteran Infranin
Kontakt:

No sami potwierdzacie koledzy ,że pewne zjawiska widać gołym okiem a nie można ich zarejestrować,albo wychodzą rozmyte.Zapytam wprost- jeśli obiekt znajdzie się w dużym ukierunkowanym polu elektromagnetycznym(np w laserze) to czy światło będące podstawą  widzialności może zostać odchylone w pewnej części lub spolaryzowane(niewidoczne).Mam na komputerze takie nagranie prywatne(nie mogę go zamieścić ponieważ osoba ,która jest na tym nagraniu nie życzy sobie ,żeby ją pokazać publicznie)na którym takie zjawisko występuje.W pomieszczeniu robi się ciemno ,tylko powstaje wąska smuga światła.Dodatkowo słychać ,że wyłącznik ,który widać na ścianie pod lampą wyłączył się i smuga nieznacznie blaknie ,ale świeci dalej.W takim przypadku wystarczy ,że kąt patrzenia obserwatora będzie inny w stosunku do obiektywu i to co widać z jednego miejsca nie będzie widoczne z innego.
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Ja potwierdzam co sam widziałem, ale Andrzeju w przypadku tamtego nagrania owada szkoda mi czasu na takie bzdety. Nie mieszajcie mnie w to ! Lepiej się skupmy czym mogła być w/w kula/oddziaływania bo nasi koledzy Włoscy od lat badają ten fenomen profesjonalnie z użyciem wielu drogich urządzeń i nie widzą w nich ''kosmicznym pojazdów'' lecz być moze zupełnie inne nieznane nam zjawisko ? Andrzeju znane są wizualne obserwacje odbitych promieni lamp ulicznych/latarek w bliskiej obecności NOL nie od ich powierzchni ale najprawdopodobniej dużego pola grawitacyjnego.
Ostatnio zmieniony pt gru 28, 2012 8:38 pm przez azor, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
arek
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: arek »

bez przesady komórką można zrobić dobre zdjęcie i raczej nie należy porównywać komórek sprzed 6 lat do wspóczesnych .Mają lepsze aparaty niż kompakty sprzed kilku lat. Tyle jeśli chodzi o zdjęcia . Ocena wielkości obiektu świecącego na tle ciemnego nieba może być zwodnicza .Niemniej relacja jest ciekawa zwłaszcza w powiązaniu z oddziaływaniem jej na intrnet (radiowy?)
<a href="http://www.wmgu-olsztyn.prv.pl">wmgu-olsztyn.prv.pl</a>
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Arku zależy jaką, moja ma tylko 2 pm w nocy jest praktycznie bezużyteczna. Komórką był kręcony dla jasności film nie zdjęcia. Zapytam świadka jaki ma internet bo jak radiowy hmm to nic dziwnego, że ten mały BOL mógł nieco zakłócić :D
Ostatnio zmieniony pt gru 28, 2012 8:52 pm przez azor, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Andrzej 58
Weteran Infranin
Kontakt:

Zgadza Się Azorze.Chodzi o grawitację,tylko pochodzenia elektromagnetycznego.Pamiętasz tzw diamagnetyczną żabę,która latała w silnym polu przemiennego pola .Związek elektromagnetyzmy z grawitacją jest oczywisty.Silne pole wcz oddziałuje na układy rezonansowe ,blokując pracę urządzeń elektronicznych.To samo pole zakłóciło pracę internetu i komórki.Mucha jednak była trzeźwa :D A co do Włochów ,to chyba żartują z tymi wnioskami.Na siłę pójdą w zaparte powielając powszechnie znane tezy ,że ufa nigdy nie było ,nie ma i nigdy nie będzie.Pewnie mają jasno sprecyzowane zadanie - z każdego przypadku nola zrobić B17 albo owada.
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Andrzeju Włosi tak nie twierdzą wręcz odwrotnie jednie nie twierdzą iż wszystkie UFO to made in kosmici zresztą ja to samo twierdzę. Sami wykonują fotki i filmy w IR/UV itp  i nie wiedzą co to jest tak naprawdę chodzi szczególnie o światłą podobne jak w Hesdallen, polecam Ci też stronę Nicola Tosi http://www.projectuap-italia.org/English%20version/Project%20english%20version.htm oraz NARCAP wyśmienite analizy http://www.narcap.org/
ODPOWIEDZ

Wróć do „OBSERWACJE Z POLSKI”