Mam nadzieje, ze temat napisalem w dobrym dziale

Chcialbym wam sie spytac, co myslicie o mojej teorii. "Czy ludzkosc bedzie w posiadaniu wehikułu czasu !" 1. Jesli wechikuł czasu wynalezionyby zostal w przyszlosci, czy nie przeniesionoby sie w przeszlosc, aby pomoc ludzkosci teraz lub kiedys ?Przez cale istnienie ludzkosci, nie wieze zeby jakas osoba nie przenioslaby sie w starozytne czasy, aby zaprzestac wojen, wzbogacic ludzkosc.Jesli jedna osoba by to zrobila, za nia pojawilyby sie kolejne, w koncu staloby sie to modne i przyjezdzanoby w przeszlosc na wakacje...Jakby nawet zbudowano taki wynalazek i ukryto, nie moglby byc nie wynaleziony do konca istnienia ludzkosci, ktora bedzie o wiele madrzejsza od nas za milion czy dwa miliony lat. 2. Kolejna sprawa jest to, czym wogule jest "CZAS"Wedlug Wikipedii:Wielkosc fizyczna określająca kolejność zdarzeń oraz odstępy między zdarzeniami zachodzącymi w tym samym miejscu. I teraz nasuwaja sie pytania-gdyby nie wynaleziono zegarka nie byloby wiadome, ktora wlasciwie jest godzina-gdyby (teoretycznie) Ziemia nie krazyle wokol Slonca, nie byloby dni i nocy-czy gdyby tak bylo ludzi wynalezliby czas ? Jedna z teorii twierdzi, ze czas nie istnieje, jest to tylko jeden z "wynalazkow" ludzkosci, pomagajacy w orientowaniu sie w terenie itp. 3. Jesli wynalezionoby wechikuł czasu i by dzialal tak jak powinien - przenosil czlowieka w miejsce, w ktorym sie teraz znajduje, ale np. 300 lat temu, to człowiek ten pojawilby sie w przestrzeni kosmicznej, zdala od Ziemi. Nie zapominajmy, ze Ziemia jest w ciaglym ruchu, wokul wlasnej osi, wokul Slonca oraz oddala sie stale od srodka wrzechswiata ! 4. Podruzowanie w czasie mogloby zaklucic bariere czasową, gdyby ktos z roku 5000, przeniusl sie w nasze czasy, moglby zagrozic istnieniu calej planety. Kto wie, moze ktos kiedys chcial teleportowac sie, do krainy Dinozaurow, a ta zmiana czasowa, zakonczyla sie smiercia wielu gatunkow, w nieznanych jak dotad okolicznosciach. Ma ktoś z was moze inne tezy dotyczace wechikułu czasu ?Chetnie uslysze od was opinie na temat mojego tematu