Światowy Dzień UFO: Czy to potrzebne?

Ufologia, badania, obcy, kontakt i inne kontrowersyjne tematy.
Elowen
Zaangażowany Infranin
Kontakt:

Re: Światowy Dzień UFO: Czy to potrzebne?

Post autor: Elowen »

"Dzien Zielonego Ludzika" bylby bardziej adekwatny do ogolnej spolecznej opinii na temat UFO ;)
"Słowo Bóg jest dla mnie niczym więcej niż słowem i wytworem ludzkiej słabości, a Biblia zbiorem dostojnych, ale jednak prymitywnych, legend, które są na dodatek dość dziecinne. Żadna interpretacja, niezależnie od tego jak subtelna, nie może (dla mnie) tego zmienić" A. Einstein
Awatar użytkownika
Arek 1973
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: Arek 1973 »

Dzień UFO ,dla mnie to głupota, no chyba że cośby naprawdę zrobili w tym kierunku, puścili jakieś filmy dokumentalne, albo nawet już sensacyjne
"Jestem fanem nauki ale nie jej ślepym wyznawcą"

<a href="https://www.facebook.com/arek.czaja">ht ... k.czaja</a>
Awatar użytkownika
UFOWORLDNEWS
Weteran Infranin
Kontakt:

Post autor: UFOWORLDNEWS »

[quote name='Arek 1973' post='98582' date='03 lipiec 2012 - 08:56']Dzień UFO ,dla mnie to głupota, no chyba że cośby naprawdę zrobili w tym kierunku, puścili jakieś filmy dokumentalne, albo nawet już sensacyjne[/quote]

Dokładnie dziwne , że te największe media omijają to zagadnienie poniekąd szerokim łukiem przecież to bardzo chwytliwy temat.Widać brak odpowiednich badaczy którzy potrafili by się racjonalnie na temat wysłowić.No cóż nie od dziś wiadomo , że najwięcej złego w tzw ufologii to właśnie media tv zrobiły.
Ostatnio zmieniony wt lip 03, 2012 3:50 pm przez UFOWORLDNEWS, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: azor »

Zdany chyba obchodzi wyłącznie max dwie trzy osoby z nazwiska nie wymienię a nie cała Polska :D
Awatar użytkownika
Rysiek23
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: Rysiek23 »

Gdyby ktoś zapomniał, to dziś Światowy Dzień UFO :) Rozdzwoniły się telefony od dziennikarzy, Piotr udzielił wypowiedzi dla TVP Info, na pewno warto obejrzeć, ale jak co roku pojawia się pytanie, co to u licha za "święto" i czemu ma służyć?
Elowen
Zaangażowany Infranin
Kontakt:

Post autor: Elowen »

Gdybyśmy zaczęli naprawdę świętować wszystkie „święta”, to zostałoby chyba tylko kilka dni w roku na pracę (i to wcale nie byłby taki zły pomysł, naprawdę :P). Wg Wikipedii Światowy Dzień UFO ma upamiętniać katastrofę w Roswell. I niech sobie upamiętnia, bo im więcej ludzi interesuje się danym tematem, tym większej ważności on nabiera. To chyba dobrze, nie? Zwłaszcza, że świadomość istnienia obcych cywilizacji wśród ludzi na całym świecie jest coraz większa, a co za tym idzie, naciski na rządy różnych państw, by odtajniały akta, by w końcu powiedziały prawdę. A o to nam przecież chodzi :).
"Słowo Bóg jest dla mnie niczym więcej niż słowem i wytworem ludzkiej słabości, a Biblia zbiorem dostojnych, ale jednak prymitywnych, legend, które są na dodatek dość dziecinne. Żadna interpretacja, niezależnie od tego jak subtelna, nie może (dla mnie) tego zmienić" A. Einstein
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: azor »

Tak do mnie też dzwonili z TVP Info, wczoraj krótko wypowiedziałem się dla stacji radiowej Trójki. Mnie osobiście śmieszą a nawet denerwują takie dni jak ten, ponieważ media nagle przypominają sobie o zjawisku UFO i oczekują odpowiedzi na często głupie  pytania. Szkoda, że nie informują o ciekawszych obserwacjach z Polski a tego roku mieliśmy co najmniej trzy, ale bardzo dobre. Jak widać sezon ogórkowy w pełni ;)
Awatar użytkownika
Przemekkk666
Weteran Infranin
Kontakt:

Post autor: Przemekkk666 »

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="RysiekINFRA" data-cid="105958" data-time="1372776577"> Piotr udzielił wypowiedzi dla TVP Info, na pewno warto obejrzeć</blockquote> A jest to gdzieś do przesłuchania/obejrzenia?
Awatar użytkownika
Rysiek23
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: Rysiek23 »

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Przemekkk666" data-cid="105962" data-time="1372786282"> A jest to gdzieś do przesłuchania/obejrzenia?</blockquote> Będzie wyemitowane dzisiaj ale o której trudno mi powiedzieć :) Może będzie później w necie.
Awatar użytkownika
Arek 1973
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: Arek 1973 »

Mnie interesują tylko takie  co  są na czerwono  w kalendarzu :kekeke:  :P 
"Jestem fanem nauki ale nie jej ślepym wyznawcą"

<a href="https://www.facebook.com/arek.czaja">ht ... k.czaja</a>
ODPOWIEDZ

Wróć do „UFOLOGIA I INNE ZAGADNIENIA”