Książka "UFO nad Podkarpaciem" - Zamów już dziś!
Re: Książka "UFO nad Podkarpaciem" - Zamów już dziś!
Chętnie to zobaczę we wrześniu Gerhard był w Hessdallen ze swoim mobilnym monitoringiem 

Dzisiaj sobie poczytam co tam w Hessdallen zarejestrował. Chciałem zapytać czy mogę zrobić reklamę na paranormalium, ale widzę że Iv już zrobił 

Ostatnio zmieniony czw wrz 26, 2013 6:19 am przez Arek 1973, łącznie zmieniany 1 raz.
"Jestem fanem nauki ale nie jej ślepym wyznawcą"
<a href="https://www.facebook.com/arek.czaja">ht ... k.czaja</a>
Książka Arka to przede wszystkim fakty, z dodatkiem faktów i faktów. Innymi słowy, samo "mięso" dla pasjonatów tematu udowadniające, że Rzeszowszczyzna nie bez kozery nazywana jest polską stolicą UFO. Nie ma w tej książce komunałów, nie ma przypomnień o Roswell, Arnoldzie czy Janie Wolskim. Są za to przypadki, które warto nagłośnić, w tym sprawy, których świadkiem był pan Lubertowicz - kontroler lotów z Mielca. Mnie osobiście zainteresowały te sprawy o, jak to się mówi, "wysokim współczynniku dziwności", m.in. krąg z drzew, latające krzyże czy kwestia mini-UFO.
Odwiedź witrynę Nieznanego Świata (nieznanyswiat.pl) oraz Księgarni NŚ (nieznany.pl)
Cieszę się oczywiście będzie drugi tom i masa innych nie publikowanych materiałów m.in tekst napisany przed 2005 rokiem dla mojej książki przez Kazimierza Bzowskiego, który pozostawił swój wkład.
Leśniakiewicz owszem pisał ''Projekt Tatry'', ale szczerze mówiąc była to słaba pozycja wymienił kilkanaście obserwacji, ale w późniejszym czasie zastąpił je innymi wyjaśnieniami tak jakby nie mógł od razu tego wykonać ?Po 1996 faktycznie nie ukazała się żadna książka poruszająca obserwacje z terenu Polski ja też takowej nie znam ? Zastanawiam się ponieważ tylu badaczy jeździło przez lata do Wylatowa, zgromadzili sporo obserwacji ( nasz wyjazd z 2003 zaowocował około 30 obserwacjami z różnych lat) ale nigdy nie powstała jakaś praca nawet jako ebook opisująca te najciekawsze zdarzenia z pominięciem opisów piktogramów. Przecież tam dochodziło do naprawdę świetnych obserwacji Ce-1, C-2 czy Ce-3.
Jak autor, który szanuje siebie może nie sprostować swoich wcześniejszych przemyśleń jeśli wydają mu się błędne? W mojej opinii należy się szacunek autorowi, który ma odwagę przyznać, że się mylił w opublikowanych wcześniej materiałach. Zwłaszcza takiemu, który przyznaje się do błędów w wydrukowanej już książce! Zmienić zdanie i przemyśleć jeszcze raz co się napisało jest normalne. Publlicznie przyznanie się do błędu wymaga jednak odwagi, to w mojej opinii nie godzi w godność osobistą autora. Może jednak zniesmaczać ludzi "nieomylnych":)
Lepszy okropny koniec niż okropność bez końca.
Murphy
Murphy
Pana L. nigdy osobiście nie poznałem więc wypowiadać się nie mogę zbyt wiele, nie wiem co go skłoniło że swoje wypowiedzi zweryfikował (tak na marginesie życzyłbym sobie parę godzin rozmowy z nim bo czytałem to co pisał).Jeżeli są jakieś błędy w ustaleniach to jak najbardziej trzeba je poddać analizie, to fakt!!!!, niestety bo także MUFON CES nie jest wyjątkiem, w jednym znanym mi przypadku dali się nabrać w opowieść dwóch chłopaków którzy rzekomo widzieli Ufo, dziadek jednego z nich także uwierzył w ich relację i też nakręcał tą sprawę. MUFON CES opublikował to jako " Zdarzenie z Ufo" a inna organizacja udowodniła że chłopaki do swojego zdjęcia użyli modelu z pudełka z zabawkami, niestety nikomu z MUFON CES nie zapaliły się ostrzegawcze lampki że do " obserwacji" doszło nazajutrz po wyświetleniu w tv filmu doku. o ufo.......i niestety jeszcze raz..........nikt z MUFON-u na swojej stronie nie przyznał się o błędzie,,,,,,,,,,, raport po prostu wycofano....A mnie jest smutno po prostu dowiadywać się o tym nie od MUFON-u ale od innych bardziej sceptycznych organizacji.....chociaż ich stronę internetową też czytam 

"Jestem fanem nauki ale nie jej ślepym wyznawcą"
Tak wpadki, pomyłki w ufologii to niestety normalna sprawa nawet ja pisze w książce o pewnym zdjęciu UFO z Rzeszowa, które faktycznie wziąłem za UFO a był to refleks, ale do błędów trzeba się przyznać jednak każdy badacz zanim coś napisze/opublikuje musi wcześniej wszystko dokładnie przeanalizować za i przeciw, skoro Pan RL w pięć minut potrafi wyjaśnić moje czy innych fotki lub inne zdarzenia nie rozumiem jak przy pisaniu książki mógł pominąć tak oczywiste sprawy i prostować je po kilku latach ? Zresztą miałem okazję dokumentować pod jego kierownictwem badanie piktogramu w Kielanówce jego raport był tak ''dokładny'' z raportem Rzepeckiego iż na prośbę Pana Bronisława Rzepeckiego pojechałem raz jeszcze na miejsce i od Ad Z raz przeprowadziłem pomiary - niestety raport Pana RL był bardzo niedokładny co m.in wspomniałem w mojej książce. Skoro Pan RL wyjaśnia większość zdarzeń tajnymi testami lub wojskiem to dziw bierze, że wpadł na taki pomysł po latach
Arku Niemcy jak wiesz niechętnie lubią przyznawać się do błędów zanim to z własnej autopsji będąc w ich kraju 

Białoruska grupa badań UFO informuje na swojej stronie o książce ''UFO nad Podkarpaciem''
http://www.ufo-com.net/ufolenta/detail.php?ELEMENT_ID=6795

Zgłosili się świadkowie zdarzenia z 13 lipca 1984 roku przelotu tego srebrzystego NOL nad obszarem Podkarpacia, otrzymałem kilka obserwacji z Rzeszowa, Mielca, ale to zdarzenia nie związane z opisanymi obserwacjami z książki. Sądzę, że mój ebook nabywają osoby zainteresowane zjawiskiem UFO a nie zwykły Kowalski
Dziś np. otrzymałem obserwacje BOL z Ropczyc znad okolic cmentarza ustalam szczegóły tego zgłoszenia.