No ktoś coś o tym musi wiedzieć

Co do książek przedwojennych o magii to sporo razy zetnąłem sie ze wzmiankami o nich, podobnie jak z tym że mogły człowieka w najlepszym przypadku "zniewolić". Jeśli chodzi o sprawe uciskania klatki piersiowej to myśle że to inne zjawisko - coś w rodzaju odcięcia dopływu tlenu do mózgu. Gdy byliśmy w szkole też sie w to bawiliśmy, dopiero dużo później dowiedzialem sie że z tego stanu można sie już nie obudzić. Jak mnie uśpili, wydawało mi sie że stoje przy płonącym ognisku które wtedy robiliśmy. Wizje te były chaotyczne jak sen. Jak mnie wybudzili to zorientowałem sie że ognisko jest prawie dogaszone, więc to nie było rzeczywiste przeżycie. Brat który miał wtedy kilkanaście lat, gdy go uśpili miał jakąś wizje jak gdzieś spada razem z tymi cukierkami M&M's... ;D
[ external image ]A jak go z kumplem biliśmy po twarzy by sie obudził, to obudzony i zdezorientowany zaczął krzyczeć
: "Mama! mama!..." z czego mieliśmy kupe śmiechu bo takiej reakcji sie nie spodziewaliśmy

Te wizje z odcięciem dopływu powietrza to coś innego niż obserwacje wewnętrznym okiem. Nie jestem jasnowidzem ani nic z tych rzeczy ale pamiętam sytuacje gdy mimo że miałem zamknięte fizyczne oczy, widziałem wszystko co mnie otacza. Gdy otworzyłem fizyczne oczy, wszystko sie zgadzało, a gdy je zamknąłem - dalej wszystko wokół widziałem jakbym je mial otwarte. Swiadomość w takim stanie jest krystalicznie czysta - całkiem inna niż podczas wizjii z powodu odcięcia tlenu, i o wiele lepsza
"jakościowo" niż podczas zwykłego dnia w świecie jawy - przy tej świadomość w świecie jawy jest "przytłumiona" jak zamglone okno.Swiadomość podczas wizji w chwilach gdy jest odcięty dopływ tlenu do mózgu, mógłbym porównać z oknem nie tylko brudnym ale jeszcze wysmarowanym jakimś tłuszczem przez które prawie nic nie widać; zaś świadomość podczas obserwacji świata "drugim wzrokiem" porównałbym z krystalicznie czystym oknem za którym wszystko widać jak na dłoni. Lub nawet brakiem szyby w owym oknie. To jest całkowicie inny poziom - coś jak porównanie telewizora lampowego z telewizorem full HD 3D

. Ci co twierdzą że chemia odpowiada za wizje pozacielesne i fakty jakie poza ciałem można dostrzec, po prostu kłamią i mylą jedno z drugim. Większa to pomyłka niż porównywanie snu ze światem jawy i mylenie jednego z drugim.Gdy kolegi babcia umierała w szpitalu, prowadziły ją do świetlistego tunelu dwie dziewczynki. W tym czasie jej wnuk postanowił wymalować babce drzwi w pokoju. Jego babcia o tym nie wiedziała, a gdy po przywróceniu do świata żywych, pierwszy raz odwiedziła ją rodzina w szpitalu - babka najpierw opowiadała o tym tunelu a później wypaliła
: "A Sebastian nie pochlapał mi farbą dywanu jak malował drzwi?". Rodzina była w szoku i nie mogli pojąć skąd wie że drzwi w jej pokoju były malowane. Nie miała prawa się tego dowiedzieć normalną drogą...