"Kwantowa rzeczywistość" - książka D. Adamskiej-Rutkowskiej i D.Dudzik (naszej forumowiczki)
Re: "Kwantowa rzeczywistość" - książka D. Adamskiej-Rutkowskiej i D.Dudzik (naszej forumowiczki)
Energii życiowej to miałam aż nadto podczas lat swojego zdrowia. Hmm nie wierzysz, ale trudno, jednak życzyłabym takiej właśnie wygodnym paniom, lun nawet panom zza biurka mieszkających od zawsze w wygodnych warunkach, tak może raz by się przeszli piechotą 12 km do pracy, już nie chce aby codziennie - tak tylko dla porównania zmęczenia, czy wystarczającej energii życiowej na to?
hmm .. trochę wcześniej to 7 lat, ale tak no cóż to za długi okres czasu w stosunku do wieczności? obcy 42 zamiast powtarzać wciąż jedno i to samo prosiłabym o wypowiedź, w której zawrzesz to, do czego konkretnie zdążasz, pisząc tak prosto z mostu, gdybyś mógł?

Re: "Kwantowa rzeczywistość" - książka D. Adamskiej-Rutkowskiej i D.Dudzik (naszej forumowiczki)
<blockquote class="ipsBlockquote">Energii życiowej to miałam aż nadto podczas lat swojego zdrowia. Hmm nie wierzysz, ale trudno, jednak życzyłabym takiej właśnie wygodnym paniom, lun nawet panom zza biurka mieszkających od zawsze w wygodnych warunkach, tak może raz by się przeszli piechotą 12 km do pracy, już nie chce aby codziennie - tak tylko dla porównania zmęczenia, czy wystarczającej energii życiowej na to?</blockquote>Niech sie zastanowię...Uszkodzone kości, tętniak, łamanie kręgosłupa...Jakoś nie przemawia do mnie ta ,,nadto energia''
<blockquote class="ipsBlockquote">obcy 42 zamiast powtarzać wciąż jedno i to samo prosiłabym o wypowiedź, w której zawrzesz to, do czego konkretnie zdążasz, pisząc tak prosto z mostu, gdybyś mógł?</blockquote>Żadnych dróg na skruty.Tego Ty mnie nauczyłaś po wieloletnim pisaniu z Tobą ;)Także nie mógłbym 

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="obcy42" data-cid="119268" data-time="1419973522"> Wystarczy tylko wiedzieć, że rzeczywistość z której tutaj przybyliśmy i do której wrócimy rządzi się specyficznym prawem, dzięki któremu przeszłość, teraźniejszość i przyszłość w niej to jedno.Wiemy, że wchodzimy w hologram, do którego przypisany jest liniowy czas.I gdy się zastanowimy, wtedy wszystko jest proste
</blockquote> Jednemu wystarczy tylko tyle wiedzieć, a drugi rozpatrywać będzie ten hologram a raczej holograficzną naturę świata poprzez wiele szczegółów wyciągniętych z doświadczeń i ja właśnie to zrobiłam w książce.

<blockquote class="ipsBlockquote">Jednemu wystarczy tylko tyle wiedzieć, a drugi rozpatrywać będzie ten hologram a raczej holograficzną naturę świata poprzez wiele szczegółów wyciągniętych z doświadczeń i ja właśnie to zrobiłam w książce.</blockquote>Niby rozpatrywałaś ten hologram a raczej holograficzną naturę świata poprzez wiele szczegółów wyciągniętych z doświadczeń i Ty właśnie to zrobiłaś w książce, a nieco wyżej w poście piszesz: <blockquote class="ipsBlockquote">To nie jest takie proste jak życie po życiu wpajane nam przez niektóre poglądy dotąd aktualne, nie umiemy przez to określić co dokładnie i kiedy na co wpływa, jak kształtuje się aby wszędzie zapanowała zgoda i życia wyglądały dobrze.</blockquote>Twoje pisanie w tym temacie w takim razie znacząco odbiega od tego, co pisałas w książce. 

Nie odbiega. Napisałam wyraźnie, że wpajane nam dotąd poglądy nie dawały nam dobrego poprawnego wglądu w tę sprawę, były pobieżne. A także namawiałam, że trzeba by było pójść dalej.
Ostatnio zmieniony wt gru 30, 2014 10:13 pm przez danut, łącznie zmieniany 1 raz.
<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="danut" data-cid="119275" data-time="1419977566">Nie odbiega. Napisałam wyraźnie, że wpajane nam dotąd poglądy nie dawały nam dobrego poprawnego wglądu w tę sprawę, były pobieżne. A także namawiałam, że trzeba by było pójść dalej.</blockquote>[indent]W poniższym poście tego nie napisałaś, przypomnę go: ,,To nie jest takie proste jak życie po życiu wpajane nam przez niektóre poglądy dotąd aktualne, nie umiemy przez to określić co dokładnie i kiedy na co wpływa, jak kształtuje się aby wszędzie zapanowała zgoda i życia wyglądały dobrze. Widzisz nie unika się cierpienia przez to, bo może jest tak ze w oderwaniu od tej całości chcielibyśmy naprawić jedno, ale dzięki temu psujemy sobie drugie?? Pomyślałeś o tym? Mogę przypuszczać co sobie zaplanowałam,jednak po trupach nie dochodzi się do celu musi się brać wiele pod uwagę i wszystkich dobra nie tylko te swoje obecne.''[/indent] Gdzie napisałaś, że wpajane nam dotąd poglądy nie dawały nam dobrego poprawnego wglądu w tę sprawę, były pobieżne. A także namawiałam, że trzeba by było pójść dalej ? 

Ostatnio zmieniony wt gru 30, 2014 10:20 pm przez obcy42, łącznie zmieniany 1 raz.
To już nie moja sprawa jak ktoś odbiera mój powyższy tekst, zwłaszcza gdy próbuje mi wmówić, że wie lepiej o tym co on znaczy od samego autora
Wytłumaczyłam niżej sens tej wypowiedzi, powinno wystarczyć.

Anatomia duszy<div>Caroline Myss</div><div>Ta ksiązka pomaga zrozumiec dlaczego powstaja choroby .</div><div>Kości to jakies problemy osobiste z bliskimi--jeśli dobrze pamietam</div>
JAM JEST Światłością Serca - Saint Germain
Ja mogę jeszcze dodać, że koncepcja innych rzeczywistości, holograficznej natury wszechświata, i ta o jakiej piszemy w książce nie jest ogólnie znana i dlatego popularna jest nadal liniowość czasu pod nią podpisuje się reinkarnację, a samo istnienie dzieli się na ciało i ducha z zupełnie błędnym pojmowaniem materialności. I te poglądy są dotąd aktualne tak dla większości.
<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="danut" data-cid="119277" data-time="1419978229">To już nie moja sprawa jak ktoś odbiera mój powyższy tekst, zwłaszcza gdy próbuje mi wmówić, że wie lepiej o tym co on znaczy od samego autora
Wytłumaczyłam niżej sens tej wypowiedzi, powinno wystarczyć.</blockquote>Istotnie mi wystarczyCo innego w książce, co innego we wpisach na forum.,,Misz masz'', galimatias, mieszanie wszystkiego ze wszystkim. A nadto normalnie zadawane dociekliwe pytania wynikające z przeczytania książki, odbierane jako atak, zamiast skupienia się na sensownych wywarzonych odpowiedziach.