KTO ODKRYł AMERYKĘ ?
Re: KTO ODKRYł AMERYKĘ ?
Jak ci napisze że na dzień dzisiejszy najstarsza mapa świata liczy sobie odkładnie 6349099 lat, to będzie dal ciebie zaskoczenie czy też kolejna jakaś tam któraś tam z rzędu nowinka, ponadto pisząc słowo mapa nie mam na myśli jej dotychczasowej formy znanej światu , w czasach gdy owa mapa powstawała istniały o wiele bardziej wytrzymalsze surowce niź obecnie stosowane w kartografii.
NATURA SANAT MEDICUS CURAT
Co do samego odkrycia,to pewnie nie raz była odkrywana.Europejczycy odkryli ją dla Europy,Majowie dla Majów,itd.A tak apropo Europy słyszał ktoś o Amerigo Vespuccim? Co prawda nie miał dowodów ze tam był, ale twierdził że był tam przed Kolumbem.
[quote name='zeus13' post='46997' date='pią, 02 sty 2009 - 20:18']Co do samego odkrycia,to pewnie nie raz była odkrywana.Europejczycy odkryli ją dla Europy,Majowie dla Majów,itd.A tak apropo Europy słyszał ktoś o Amerigo Vespuccim? Co prawda nie miał dowodów ze tam był, ale twierdził że był tam przed Kolumbem.[/quote]
Amerigo Vespucci- to chyba wolne żarty, mimo wszystko ma zapisane poczesne miejsce w historii świata.
Amerigo Vespucci- to chyba wolne żarty, mimo wszystko ma zapisane poczesne miejsce w historii świata.
NATURA SANAT MEDICUS CURAT
[quote name='zeus13' post='46997' date='pią, 02 sty 2009 - 15:18']Co do samego odkrycia,to pewnie nie raz była odkrywana.Europejczycy odkryli ją dla Europy,Majowie dla Majów,itd.A tak apropo Europy słyszał ktoś o Amerigo Vespuccim? Co prawda nie miał dowodów ze tam był, ale twierdził że był tam przed Kolumbem.[/quote]
Nie no bez przesady!
Vespucci na pewno nie był przed Kolumbem. Ktoś inny pewnie tak, ale Vespucci na pewno nie.
Nie no bez przesady!
Vespucci na pewno nie był przed Kolumbem. Ktoś inny pewnie tak, ale Vespucci na pewno nie.
[ external image ]
,, Veni Vidi Vici" - przybyłem, zobaczyłem, zwyciężyłem
Timeo Danaos Et Dona Ferentes
**********Sol Omnibus Lucet!!!**********
,, Veni Vidi Vici" - przybyłem, zobaczyłem, zwyciężyłem
Timeo Danaos Et Dona Ferentes

**********Sol Omnibus Lucet!!!**********