Nawiedzony dom w Przebrodzie

Duchy, Zjawy, Klątwy
UFOKlaudia
Infrańczyk
Kontakt:

Re: Nawiedzony dom w Przebrodzie

Post autor: UFOKlaudia »

Trzeba to w końcu rozwiązać! I niech ludzie już nie wymyślają, że tam są duchy, itp! Skoro nikt nigdy nie widział tam nic paranormalnego to sprawa już jest jakby rozwiązana! Nic tam nie ma oprócz grzyba i innych bakterii! ;)
Pietra1354
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Pietra1354 »

Ehhh Ja mieszkam W olecku kolo 20km od Owego miejsca i Kiedyś dziadek który mieszkal podczas wojny ,,Niedaleko,, Przebrody

Opowiediadal mi ,że Kiedyś podczas II Wojny światowej Gdy Rosjanie szli W strone Polski

Tam wlaśnie Niemcy Rozstrzelali paru Polskich Żołnierzy Potem Niewiem jak to bylo dokladnie ale Podobno Paru żolnierzy poszlo i znaleziono wlasnie ,,Zwłoki,,

Więc postanowiono je zakopać w trumnach

Pare lat póżniej ,Gdy Budowano Ten dom wkopano się pare metrów niżej i znaleziono wlaśnie te trumny

Ludzie budujący ten dom Zrobili coś co może być chyba najgorsze

Czyli Trumny zostaly zamurowane.....A na tym miejscu został zbudowany dom...

Nie wiem co o tym myślicie Ja tylko tak slyszalem ;p

A poza tym bylo jescze pare opowieści o tym jak w nocy było slychać jakby Ostatnie chwile Polskich żolnierzy a po tym Pisk i płacz dziecka.

Mówcie co o tym myślicie i sory jak jakieś błędy ps. Nie umiem zbytnio pisac opowieści co innego opowiadać :D

:)
Mizuki
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Mizuki »

Ja słyszałam,że gdy budowano ten dom znaleziono kości i i włorzyli je do fundamentu. A przedtem umarł ojciec tego syna dla ktorego budowqano ten dom. Utopił się w beczce.

Ale to opowiadała mi rodzina z okolic Przebrodu. Mówili także, że gdy próbowano tam zasnąć (ochotnicy), ale przed 23 ucieki z tamtąd z krzykiem. Słyszeli różne krzyki i otwirane drzwi. Aha gdy podszywałam się za potencjalnego klienta chciał tylko 200 000 zł. Ale z tymi opowieściami to nie wiem czy to prawda.
Mortis
Infrzak
Kontakt:

Post autor: Mortis »

No więc jakie są relacje z oględzin...?

Ponieważ zamierzam się tam wybrać w te wakacje.
Pustak
Infrzak
Kontakt:

Post autor: Pustak »

W Mojej miejscowosci ,niedaleko kosciola stoi dom. Wiele lat temu w pokoju z widokiem na ulice powiesil sie syn rodziny ktora tam mieszkala. Krazylo wiele histori na temat tego ze tam straszy. Nikt go nie kupowal bo sie bal. Tam samo ludzie mieszkajacy w jego okolicy opowiadali przedziwne historie. Okolo 3 lata temu wprowadzila sie tam rodzinka i zaczela remontowac caly dom i ...

Nic sie nie stalo. Nic im nie jest, nikt ich nie straszy. Wyremontowali dom Zyja sobie spokojnie. Znam tych ludzi.

Wiec jak powiedzial Pantanal , nie zawsze opuszczony dom = nawiedzony dom.

Ludzie zbytnio ufaja emocjom i tworza coraz to nowsze historie.
do.be.love.
Nazwa użytkownika
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Nazwa użytkownika »

Mój brat mieszka od jakoś marca 2009 w Przebrodzie. Zdążył już zapoznać się ze wszystkimi mieszkańcami itp. Nawet ze znajomymi w celu obeznania się zapuścili się tam. Ale niestety nie dotarli do środka domu, ponieważ wystraszył ich zraniony pies, który nie wychodzi poza granice domu ( poza granice ogrodzenia domu dokładnie ). Ostatnio jak byłam u brata zauważyłam również, że kręcą się tam ludzie. Może właściciel - tego nie wiem. Pamiętam mężczyznę szwędzającego się tam po podwórku . W domu chyba też ktoś był. Pozdrawiam . ;)

[quote name='lemon' post='48108' date='24 styczeń 2009 - 22:24']Słuchajcie z tym domem generalnie jest tak, że podczas budowy znaleziono tam szczątki ludzkie, które zalano w fundamentach (tak naprade nikt nie wie czy to prawda czy nie). Mieszkańcy wysunęli więc prosty wniosek, a mianowicie dom jest postawiony na pradawnym cmentarzu. Kolejną istotną ifnormacją jest to, iż dom zbudowali rodzice dla swojego syna, który zmarł. Po jego śmierci z oczywistego powodu dom zostawiono w takim surowym stanie jakim jest teraz. Ludzie nie chcą kupic tego domu ponieważ jest fatalnie wykonany - cały się sypie. To włąśnie odstrasza klientów przedewszystkim. Oliwy do ognia dolewają jeszcze ksenofobiczne kobiety w średnim wieku które nie życzą sobie obcego w swojej wiosce.

Sami mieszkańcy nigdy nei spotkali się z żadnym zjawiskiem nadprzyrodzonym. Rozmawiałem z mieszkańcem który żyje kilkadziesiat metró od tego domu. Codziennie się wpatruje w "nawiedzone okna", jednak niczego nigdy tam nei zaobserwował. Nierzadko chodzą tam również dzieci rządne wrażeń, nigdy jednak nie zdarzyło się żeby uciekały przerażone.

Mam nadzieje, że wyjazd w maju postawi kroopkę nad i. Jesteśmy na drodze do rozwiązania sprawy co nieczęsto się zdarza :)[/quote]

Też słyszałam, że dom jest na cmentarzu.;]] Od mieszkańców, może chcieli mnie nastraszać? Muszę przyznać, że nie udało im się, nie przerażają mnie duchy itp, choć nie twierdzę, że wcale nie istnieją .:))
justyskkaa
Początkujący
Kontakt:

Post autor: justyskkaa »

[quote name='user' post='81717' date='26 luty 2011 - 19:21']Mój brat mieszka od jakoś marca 2009 w Przebrodzie. Zdążył już zapoznać się ze wszystkimi mieszkańcami itp. Nawet ze znajomymi w celu obeznania się zapuścili się tam. Ale niestety nie dotarli do środka domu, ponieważ wystraszył ich zraniony pies, który nie wychodzi poza granice domu ( poza granice ogrodzenia domu dokładnie ). Ostatnio jak byłam u brata zauważyłam również, że kręcą się tam ludzie. Może właściciel - tego nie wiem. Pamiętam mężczyznę szwędzającego się tam po podwórku . W domu chyba też ktoś był. Pozdrawiam . ;)

Też słyszałam, że dom jest na cmentarzu.;]] Od mieszkańców, może chcieli mnie nastraszać? Muszę przyznać, że nie udało im się, nie przerażają mnie duchy itp, choć nie twierdzę, że wcale nie istnieją .:))[/quote]

Pomyliłam się, chyba od 2010 roku tam mieszka nie od 2009 ;D Ehh ; )
Awatar użytkownika
Newsman
Weteran Infranin
Kontakt:

Post autor: Newsman »

No, panowie Damian i Wojtek z Anomalium bardzo szybko awansowali na wyższy poziom wtajemniczenia. To prawdziwy fenomen klasowy - od forumowicza i moderatora, do doradcy duchowego :) Takich awansów świat nie widział.
soudak040771
Homo Infranius Plus
Kontakt:

Post autor: soudak040771 »

No, panowie Damian i Wojtek z Anomalium bardzo szybko awansowali na wyższy poziom wtajemniczenia. To prawdziwy fenomen klasowy - od forumowicza i moderatora, do doradcy duchowego (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Takich awansów świat nie widział.

A tam nie widział. Na pewnym okręcie nie takie rzeczy się zdarzają i nie takie tam są głoszone herezje.... Tam dopiero na wszystko mają monopol. Mają np. bezpośredni czerwony telefon do statku matki ufo( nie mylić z zolem :lol:) , przez co mają wszelkie newsy z tym związane jako pierwsi... Co róż to goszczą u nich istoty z innych wymiarów, a duchy to dla nich pestka. Awansować tam można równie szybko. Wszystko rozbija się o hasło...,, Nie pytaj co może zrobić dla ciebie fundacja, ale spytaj co ty możesz zrobić dla fundacji'' :D
Zablokowany

Wróć do „DUCHY”