Niezidentyfikowany obiekt latający?
Re: Niezidentyfikowany obiekt latający?
[quote name='UFOKlaudia' post='48188' date='nie, 25 sty 2009 - 15:22']dużo ludzi widzi takie obiekty... Zgodzę się, że większość pochodzi z Ziemi i została stworzona przez ludzi... Ale takie obiekty musiały zostać stworzone na bazie czegoś? Musieli mieć jakiś wzór, czy coś... Ludzie sami by sobie tak szybko nie skonstruowali takich "samolotów", które lecą z baaardzooo,baardzo szybko...
UFO to nie tylko jakieś samoloty pochodzące z Ziemii, których normalny człowiek nie może rozpoznać i dlatego jest niezidentyfikowany, ale także obiekty, które specjaliści nie mogą rozpoznać i zaliczane są one jako pochodzące z kosmosu, czyli nie z Ziemii...[/quote]
Ale Ci specjaliści nie wiedzą na jakim stanie tak naprawde mamy teraz technologię.
Stworzone na bazie czegoś?
Wiesz ile wynalazków, technologii itp. powstało z czystego przypadku? Nie jest wymagana "baza". Czasem wychodzi coś, czego nie oczekiwaliśmy, ale też jest bardzo pomocne, przydatne.
UFO to nie tylko jakieś samoloty pochodzące z Ziemii, których normalny człowiek nie może rozpoznać i dlatego jest niezidentyfikowany, ale także obiekty, które specjaliści nie mogą rozpoznać i zaliczane są one jako pochodzące z kosmosu, czyli nie z Ziemii...[/quote]
Ale Ci specjaliści nie wiedzą na jakim stanie tak naprawde mamy teraz technologię.
Stworzone na bazie czegoś?
Wiesz ile wynalazków, technologii itp. powstało z czystego przypadku? Nie jest wymagana "baza". Czasem wychodzi coś, czego nie oczekiwaliśmy, ale też jest bardzo pomocne, przydatne.
[ external image ]
,, Veni Vidi Vici" - przybyłem, zobaczyłem, zwyciężyłem
Timeo Danaos Et Dona Ferentes
**********Sol Omnibus Lucet!!!**********

-
- Infrańczyk
- Kontakt:
Tak, ale akurat ktoś sie bawi czymś i odkrywa super szybki pojazd... To nie było by to rozgłoszone na cały świat?! Helloł odkryliśmy nową technologię^^. Odrazu zaczęła by się produkca na całą skalę, samoloty były by sprzedawane innym krajom za ogromne sumy...
[quote name='UFOKlaudia' post='48191' date='nie, 25 sty 2009 - 15:34']Tak, ale akurat ktoś sie bawi czymś i odkrywa super szybki pojazd... To nie było by to rozgłoszone na cały świat?! Helloł odkryliśmy nową technologię^^. Odrazu zaczęła by się produkca na całą skalę, samoloty były by sprzedawane innym krajom za ogromne sumy...[/quote]
Na przeszkodzi stoi WOJSKO i WYŚCIG ZBROJEŃ. Zdecydowana większość nowych technologii najpierw wykorzystuje wojsko, po czym przechodzi to na usługi cywili.
Przykład: samoloty odrzutowe. Najpierw zbudowali je Niemcy i służyły jako myśliwce i bombowce w czasie II WŚ, a dopiero potem przeszły do napędzania cywilnych samolotów pasażerskich.
Na przeszkodzi stoi WOJSKO i WYŚCIG ZBROJEŃ. Zdecydowana większość nowych technologii najpierw wykorzystuje wojsko, po czym przechodzi to na usługi cywili.
Przykład: samoloty odrzutowe. Najpierw zbudowali je Niemcy i służyły jako myśliwce i bombowce w czasie II WŚ, a dopiero potem przeszły do napędzania cywilnych samolotów pasażerskich.
[ external image ]

-
- Infrańczyk
- Kontakt:
No to ile trzeba czasu, żeby wykorzystali tą technologię? 50 lat? 60? 70? A może to jest za dobra technologia i amerykance zostawią ja sobie na zawsze dla siebie i nigdy nie zostanie wykorzystana w Polsce, czy innym kraju...
[quote name='UFOKlaudia' post='48196' date='nie, 25 sty 2009 - 15:45']No to ile trzeba czasu, żeby wykorzystali tą technologię? 50 lat? 60? 70? A może to jest za dobra technologia i amerykance zostawią ja sobie na zawsze dla siebie i nigdy nie zostanie wykorzystana w Polsce, czy innym kraju...[/quote]
Sama sobie odpowiedziałaś. Istnieje taka możliwość chyba, że znajdą jeszcze nowszą technologię.
Sama sobie odpowiedziałaś. Istnieje taka możliwość chyba, że znajdą jeszcze nowszą technologię.
[ external image ]

-
- Infrańczyk
- Kontakt:
Tylko że cały świat na tym traci... A oni się mają za panów i władców... Dziwi mnie dlaczego inne kraje także nie tworzą sobie takich Stref ;/ Takto spodki latały by sobie po całym niebie i nie byłoby sprawy...
[quote name='UFOKlaudia' post='48200' date='nie, 25 sty 2009 - 15:57']Tylko że cały świat na tym traci... A oni się mają za panów i władców... Dziwi mnie dlaczego inne kraje także nie tworzą sobie takich Stref ;/ Takto spodki latały by sobie po całym niebie i nie byłoby sprawy...[/quote]
Oczywiście, że tworzą.
Świat traci, ale Ameryka zyskuje bardzo wiele - przewagę nad Rosjanami.
Oczywiście, że tworzą.
Świat traci, ale Ameryka zyskuje bardzo wiele - przewagę nad Rosjanami.
[ external image ]

przepraszam ze sie wtrącam ale chyba odrobinke wyszliscie poza temat.....
p.s. puk puk moderatorzy... pora wstawać... :angry

p.s. puk puk moderatorzy... pora wstawać... :angry
-
- Infrańczyk
- Kontakt:
troszeczke...
A moderatorzy wstali chyba lewą nóżką, bo się wszystkiego czepiają... Ciekawe czy Zit dostał wiadomość z podsumowaniem jego działalności na tym forum... ;|
A moderatorzy wstali chyba lewą nóżką, bo się wszystkiego czepiają... Ciekawe czy Zit dostał wiadomość z podsumowaniem jego działalności na tym forum... ;|
Nie Klaudio, to obiektywne spostrzeżenia. Wiele twoich postów absolutnie nie wnosi nic do tematu a dzisiejsze typu "super" i "świetnie" są tylko tego potwierdzeniem. Wczoraj otrzymałaś od moderatorów wiadomości wyjaśniające sytuację ale najwyraźniej robisz to celowo. Otrzymujesz więc duże ostrzeżenie i mam nadzieję że przemyślisz swoje zachowanie.
Proszę nie robić offtopu i wrócić do tematu jakim jest "tajemniczy" obiekt uchwycony podczas burzy.
Proszę nie robić offtopu i wrócić do tematu jakim jest "tajemniczy" obiekt uchwycony podczas burzy.
Ostatnio zmieniony pn sty 26, 2009 3:41 pm przez sasquatch, łącznie zmieniany 1 raz.