Dziwne dźwięki

Listy forumowiczów i czytelników. Podziel się swoim niezwykłym przeżyciem!
Awatar użytkownika
Xion80
Infrzak
Kontakt:

Re: Dziwne dźwięki

Post autor: Xion80 »

MORG, czy mógłbyś coś napisać więcej na ten temat - niedostrojone szaraki/jaszczury. Co to oznacza niedostrojone ?
Ostatnio zmieniony ndz sty 25, 2009 9:12 pm przez Xion80, łącznie zmieniany 1 raz.
Ewangelia św. Mateusza

24:27 - Albowiem jako błyskawica wychodzi od wschodu słońca i ukazuje się aż na zachód, tak będzie i przyjście Syna człowieczego.

24:28 - Bo gdziekolwiek będzie ścierw, tam się zgromadzą i orły.
MORG
Infrzak
Kontakt:

Post autor: MORG »

Xion80 podałem Ci linka do strony o kasjo. Tam masz wszystko o co najczęsciej pytasz. Wystarczy poczytać...
Widzimy świat tak, jak widzi go robak, podczas gdy pilnie potrzebujemy widoku z lotu ptaka.
spacemaster92
Full Active
Kontakt:

Post autor: spacemaster92 »

Wczoraj miałem podobnie jak ty. Położyłem się na łóżku na plecach i ręce dałem do góry. Nagle poczułem jakby coś mi naciskało na ręce, próbowałem je podnieść ale to się ze mną siłowało do czasu aż to puściło. Co to było?

PS: Macie czasami wrażenie że jak zamkniecie oczy to się wszystko trzęsie?
Ostatnio zmieniony pn sty 26, 2009 6:59 pm przez spacemaster92, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy wiesz że tylko jedno naciśnięcie guzika może przekreślić 10 000 lat ludzkiej cywilizacji ? A to ...będzie dopiero początek końca .

"Laa shay'a waqi'un mutlaq bale kul'un mumkin"

"Jedno ziarenko ryżu może przechylić szale. Jeden człowiek może odmienić losy całego świata"
spacemaster92
Full Active
Kontakt:

I znowu to samo. Położyłem się na łóżku po 23. Słyszałem jak jakiś pies wyje,a potem szczeka. I po chwili znowy słyszałem te zame dźwięki "załamywania metalu" tak jak 2 czy 3 noce temu. Tyle że dźwięk był znacznie bliżej niż poprzednio. Pierwszy zabrzmiał głośniej od tych co wcześniej słyszałem, a drugi najgłośniej ze wszystkich po czym nie było już nic. Coraz mniej mi się to podoba. Coś jest nie tak u mnie na osiedlu. Czekam na komętarze i porady
Czy wiesz że tylko jedno naciśnięcie guzika może przekreślić 10 000 lat ludzkiej cywilizacji ? A to ...będzie dopiero początek końca .

"Jedno ziarenko ryżu może przechylić szale. Jeden człowiek może odmienić losy całego świata"
Awatar użytkownika
Ogrzyslaw
Infrańczyk
Kontakt:

Post autor: Ogrzyslaw »

Moim zdaniem to tinnitus (po łacinie "brzęk" lub "dzwonienie")

Pacjenci opisują je jako szum, dzwonienie, buczenie, gwizd, syczenie, pisk, świst, szum wiatru, muszli, tykanie, wycie, ćwierkanie, bulgotanie, tętnienie, syk uciekającej pary, szelest gniecionego papieru i wiele innych dźwięków - wylicza dr Mostowski. - Słyszą je w jednym uchu, w obu lub wewnątrz głowy. Okresowo lub ciągle. Mogą one mieć stały lub zmienny poziom, może zmieniać się ich charakter, natężenie i wysokość. Niektóre osoby nie zwracają na nie w ogóle uwagi, innym przeszkadzają w zasypianiu, wypoczynku, zakłócają koncentrację nad książką, gdy wokół panuje cisza.

A wiec moja rada zglos sie do laryngologa w najblizszym czasie.
"Współczesny świat znajduje się w stanie tak daleko posuniętego rozkładu, iż nie powinniśmy się obawiać, że się nie zawali."

[right]Nicolás Gómez Dávila[/right]
lemon
Infrzak
Kontakt:

Post autor: lemon »

PS: Macie czasami wrażenie że jak zamkniecie oczy to się wszystko trzęsie?

Tak

Słuchaj jeśli nie było to sporadyczne zajście to przede wszystkim wiele w tej sprawie będzie zależało od Ciebie. Jeśłi to usłyszysz otwóz okno, poszukaj źródła dźwięku, zapytaj rodzine czy tez to słyszą. Mówiłęś że jest to odległość kilku kilometrów, mozemy wiec wykluczyć czynnik skupiajacy sie tylko i wyłacznie na Twojej osobie.

Na Twoim miejscu po prostu wziąłbym otworzył okno, poszukał źródła dźwięku. Jeśłi sie to nei uda, ubrałbym sie i wyszedł na zewnatrz poszukać. Wiem że zima ale może sie opłącić :P Moze coś odkryjesz niezwykłego
spacemaster92
Full Active
Kontakt:

Z chęcią bym wyszedł ale wczoraj przeziębiłem się i nie mam jak wyjść. Jeżeli wyzdrowieje i dźwięki powrócą to oczywiście spróbuje wyjść.

spacemaster92
Full Active
Kontakt:

Tutaj załączam nagrany dźwięk( odrazu mówię że jest z filmu Wojna Światów) ale daje go gdyż ten, który słyszałem brzmi podobnie. Niestety jakość może nie być perfekt bo nagrywany na telefonie.

sininen
Początkujący
Kontakt:

Post autor: sininen »

Spróbuj poszukać tych dźwięków w ciągu dnia. Może to coś normalnego (np praca jakiejś maszyny) ale w dzień nie zwracasz na to uwagi. Przytłumiają je inne dźwięki. W nocy łatwo o nadinterpretację.
lemon
Infrzak
Kontakt:

Post autor: lemon »

[quote name='spacemaster92' post='48906' date='nie, 08 lut 2009 - 00:00']Tutaj załączam nagrany dźwięk( odrazu mówię że jest z filmu Wojna Światów) ale daje go gdyż ten, który słyszałem brzmi podobnie. Niestety jakość może nie być perfekt bo nagrywany na telefonie.[/quote]

Przepraszam ale nigdzie nie widze tego załacznika...

p.s. byłeś już jakimś wieczorem na poszukiwaniach źródła tego dźwięku?
ODPOWIEDZ

Wróć do „RELACJE I HISTORIE CZYTELNIKÓW”