Kamera monitorująca filmuje ducha w Liverpoolu
Kamera monitorująca filmuje ducha w Liverpoolu
Brytyjscy radni zdecydowali o wezwaniu pogromcy duchów, po przejrzeniu nagrania z kamery monitorującej, które ukazuje "ducha" przechadzającego się po Croxteth Hall.
Berni Turner z rady miasta Liverpool mówi, że ma otwarty stosunek do całej sprawy.
- Wierzę w zjawiska paranormalne a to nagranie jest szczególnie ciekawe - mówi.
Władze miasta podejrzewają, że miejsce może być nawiedzane przez Hugha Williama Osbert Molyneux, 7 Earla Sefton, który mieszkał w budynku do swej śmierci w 1972 roku. Jeszcze inni wskazują na któregoś z jego przodków.
Na zdjęciach widać mglista postać przecinającą kadr. Czy to duch? Czekamy na opinie.
<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/IO7_OPr0I4E&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/IO7_OPr0I4E&hl=pl&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>
Źródło: News.com.au
Berni Turner z rady miasta Liverpool mówi, że ma otwarty stosunek do całej sprawy.
- Wierzę w zjawiska paranormalne a to nagranie jest szczególnie ciekawe - mówi.
Władze miasta podejrzewają, że miejsce może być nawiedzane przez Hugha Williama Osbert Molyneux, 7 Earla Sefton, który mieszkał w budynku do swej śmierci w 1972 roku. Jeszcze inni wskazują na któregoś z jego przodków.
Na zdjęciach widać mglista postać przecinającą kadr. Czy to duch? Czekamy na opinie.
<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/IO7_OPr0I4E&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/IO7_OPr0I4E&hl=pl&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>
Źródło: News.com.au
- Immortal_girl
- Infrańczyk
- Kontakt:
Re: Kamera monitorująca filmuje ducha w Liverpoolu
Wygląda jakby poruszał się robiąc kroki jak człowiek więc może jest to duch.. choć coś mi tu nie pasuje, ale nie wiem co ;P
Ciekawe czy sprawa sie rozwinie.
Ciekawe czy sprawa sie rozwinie.
Ostatnio zmieniony czw kwie 09, 2009 5:40 pm przez Immortal_girl, łącznie zmieniany 1 raz.
- Niekwestionowany96
- Infranin
- Kontakt:
a czemu uznali że to duch ? Mi bardziej to przypomina jakąś kule czy może coś podobnego do kuli Energi. Coś z ufo ?
</div>
Niestety trzeba się z tym zgodzić
czasem trzeba się dużo natrudzić żeby choć w pewnym stopniu wykluczyć możliwość montażu.
Co do tego filmu, wydaje się ciekawy ale nie pasuje mi bezruch panujący na ekranie, owszem jest poruszający się świetlisty obiekt, ale poza tym nic, tak jakby było to zdjęcie...

Co do tego filmu, wydaje się ciekawy ale nie pasuje mi bezruch panujący na ekranie, owszem jest poruszający się świetlisty obiekt, ale poza tym nic, tak jakby było to zdjęcie...
Witam wszystkich. Powiem kilka zdań. Wszędzie są duchy. I tu o klimat nie chodzi. Jeśli tak jest to zapraszam w miejsca (np Polska) gdzie podczas wojny mordowali setkami dzienne, ludzi. Dziś w tych miejscach mamy pomniki, muzea, historię.
Trochę nie którzy na tym forum kiche walą i wciskają kitt.To nagranie to nic innego jak ujęcie z kamery CCTV o małej rozdzielczości i po powiększeniu wychodzi takie wielkie G. Bez urazy ale najpierw jednak trzeba znać wytwór materii i wiedzieć coś więcej niż że to duch... a może zjawa? a może Supermen?
Ps. Bardziej to bym stawiał na te kroki... duchy nie kroczą... chyba że w historię.
Trochę nie którzy na tym forum kiche walą i wciskają kitt.To nagranie to nic innego jak ujęcie z kamery CCTV o małej rozdzielczości i po powiększeniu wychodzi takie wielkie G. Bez urazy ale najpierw jednak trzeba znać wytwór materii i wiedzieć coś więcej niż że to duch... a może zjawa? a może Supermen?
Ps. Bardziej to bym stawiał na te kroki... duchy nie kroczą... chyba że w historię.
Ukryta Tajemnica M. Nighta Shyamalana
(The Buried Secret of M. Night Shyamalan)
"Prawdziwe tajemnice dotrzymują się same"
"Każdy ma swoje tajemnice, życie bez tajemnic byłoby nudne, nieprawdaż?
[ external image ]
[ external image ]
Tak, duchy nie kroczą, spójrzcie na czas nagrania i macie swoje kroki ducha. Filmy z domniemanymi duchami, bytami, orbami itd zawsze były kontrowersyjne i zawsze zagadkowe.
Macie kolejny przykład, jakość nie najlepsza, nagrane telefonem komórkowym przekaz z kamery internetowej w programie "Most haunted live" (de facto z Wlk. Brytanii). Sam film jak dla mnie może być autentyczny, jednakże mam obiekcje co do samego programu.
Webcam ghost
Macie kolejny przykład, jakość nie najlepsza, nagrane telefonem komórkowym przekaz z kamery internetowej w programie "Most haunted live" (de facto z Wlk. Brytanii). Sam film jak dla mnie może być autentyczny, jednakże mam obiekcje co do samego programu.
Webcam ghost
Ostatnio zmieniony pt kwie 24, 2009 9:09 am przez aelreda, łącznie zmieniany 1 raz.
Dziękuję za sprostowanie. Nagranie uważam za prawdziwe lecz obraz na nim uwierzytelniony to że niby duch? Raczej nie.
A może to Kapitan Huck z Kuternogą.... Bo ani Piotrusia, ani Dzwoneczka tam nie widzu i nie słychu....
A może to Kapitan Huck z Kuternogą.... Bo ani Piotrusia, ani Dzwoneczka tam nie widzu i nie słychu....
Ostatnio zmieniony pt kwie 24, 2009 11:43 pm przez jerry, łącznie zmieniany 1 raz.
Ukryta Tajemnica M. Nighta Shyamalana
[ external image ]
[ external image ]
No jeśli to duch to sobie założył prześcieradło. Teraz sobie przypomniałam przypadek sfilmowanego ducha monitoringiem na stacji benzynowej, taki niebieski sobie latał. I teraz patrzę, że te przypadki są bardzo do siebie podobne.