Co powiedzieć kosmicie?
Co powiedzieć kosmicie?
[ external image ]Choć poszukiwania sygnałów od obcych istot nie przyniosły jeszcze skutków naukowcy są zgodni, że w sprawie wysyłania w kosmos informacji, jak i odpowiadania na możliwe przekazy ludzkość powinna osiągnąć ogólnoświatowy konsensus. Powodem tego jest fakt, że Ziemianie będą prawdopodobnie młodszą cywilizacją od tej, która zdecydowała się na kontakt. Młodszą to znaczy również bardziej narażoną na potencjalne wynikające z tego faktu niebezpieczeństwa…
WIĘCEJ
WIĘCEJ
-
- Full Active
- Kontakt:
Re: Co powiedzieć kosmicie?
Artykuł bardzo ciekawy. Również uważam, że trzeba się i to grubo zastanowićco im powiedzieć najlepiej byłoby powiedzieć, np. "Jesteś rasą ludzką z planety Ziemia. Pragniemy pokoju" (to podkreślone to chyba oczywiste
).
Chociaż właśnie nie wiadomo jak oni mogą na to zareagować. Najlepiej siedzieć cicho i obserwować.

Chociaż właśnie nie wiadomo jak oni mogą na to zareagować. Najlepiej siedzieć cicho i obserwować.
Czy wiesz że tylko jedno naciśnięcie guzika może przekreślić 10 000 lat ludzkiej cywilizacji ? A to ...będzie dopiero początek końca .
"Laa shay'a waqi'un mutlaq bale kul'un mumkin"
"Jedno ziarenko ryżu może przechylić szale. Jeden człowiek może odmienić losy całego świata"
"Jedno ziarenko ryżu może przechylić szale. Jeden człowiek może odmienić losy całego świata"
- UFOWORLDNEWS
- Weteran Infranin
- Kontakt:
Pytanie powinno brzmieć,,Czy kosmita nas wysłucha"?.To co napisał spacemaster trochę mnie rozśmieszyło z podziałem na rasy i pragniemy pokoju.Z pewnością widać po historii świata, że jesteśmy pokojowo nastawieni he he a tym bardziej skąd mamy wiedzieć jaki rodzaj porozumiewania rozwinęli, może nie werbalny.
Ostatnio zmieniony czw cze 11, 2009 9:09 am przez UFOWORLDNEWS, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Infrzak
- Kontakt:
Kontakt z obcą cywilizacją. Od dawien dawna interesuje nas to zagadnienie. Jak będzie wyglądać ten pierwszy kontakt. Choć porwania ludzi przez obce cywilizacje zdarza się teraz dosyć często. Obce cywilizacje starają się poznać Nas. Dlatego nie zdziwię się iż taki kontakt będzie wyglądał jak w filmie pt: "Dzień w którym zatrzymała sięZiemia".
[ external image ]
[ external image ]
"Jestem pieprzonym sceptykiem tak że mnie i tak nie przekonasz o swojej racji."
-
- Full Active
- Kontakt:
Dlatego nie zdziwię się iż taki kontakt będzie wyglądał jak w filmie pt: "Dzień w którym zatrzymała sięZiemia".
Bądź też "Wojna światów" albo również "Dzień niepodległości"
Czy wiesz że tylko jedno naciśnięcie guzika może przekreślić 10 000 lat ludzkiej cywilizacji ? A to ...będzie dopiero początek końca .
[quote name='spacemaster92' post='55046' date='czw, 11 cze 2009 - 11:55']Bądź też "Wojna światów" albo również "Dzień niepodległości"[/quote]
Zapomniałeś o "Marsjanie atakują".
Czasem się zastanawiam co powiem im kiedy ich spotkam
naprawde trudne pytanie.
Zapomniałeś o "Marsjanie atakują".
Czasem się zastanawiam co powiem im kiedy ich spotkam

[ external image ]
,, Veni Vidi Vici" - przybyłem, zobaczyłem, zwyciężyłem
Timeo Danaos Et Dona Ferentes
**********Sol Omnibus Lucet!!!**********
,, Veni Vidi Vici" - przybyłem, zobaczyłem, zwyciężyłem
Timeo Danaos Et Dona Ferentes

**********Sol Omnibus Lucet!!!**********
Jak wyląduję w Polsce albo w Rosji to już nie wrócą do domu, po pijanemu się nie prowadzi statków kosmicznych. 

Oni i tak już o nas tyle wiedzą że nie trzeba wysyłać informacji 

Każdego ranka, każdej nocy Dla męki ktoś na świat przychodzi.
Jedni się rodzą dla radości, inni dla nocy i ciemności.
[ external image ]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hodie Mihi, Cras Tibi -> Co Dziś Mnie, Jutro Tobie Się Stanie
[ external image ]
Jedni się rodzą dla radości, inni dla nocy i ciemności.
[ external image ]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hodie Mihi, Cras Tibi -> Co Dziś Mnie, Jutro Tobie Się Stanie
[ external image ]
Mnie najbardziej ciekawi to co my rozumiemy pod słowem kosmita?
1. Czytając wypowiedzi niektórych sądzę, że ich wyobrażenie to zielone ludziki, które nie mają nic do roboty tylko obserwowanie nas - Ziemia i ludzie to nie centrum wszechświata, ani nic niezwykłego.
2. Dlaczego sądzicie, że jest tylko jedna rasa obcych? Może być miliony planet, tysiące ras, które prowadzą same ze sobą wojny w odległych galaktykach od Drogi Mlecznej.
3. Co do tematu, co powiedzieć kosmitą? Odpowiedź: Nic. Oni sami nam powiedzą to co chcą i odlecą.
1. Czytając wypowiedzi niektórych sądzę, że ich wyobrażenie to zielone ludziki, które nie mają nic do roboty tylko obserwowanie nas - Ziemia i ludzie to nie centrum wszechświata, ani nic niezwykłego.
2. Dlaczego sądzicie, że jest tylko jedna rasa obcych? Może być miliony planet, tysiące ras, które prowadzą same ze sobą wojny w odległych galaktykach od Drogi Mlecznej.
3. Co do tematu, co powiedzieć kosmitą? Odpowiedź: Nic. Oni sami nam powiedzą to co chcą i odlecą.

Co powiedzieć kosmicie? A czy oni są , zainteresowani rozmową z nami?Gdyby tak było, dawno doszło by do spotkania.Jeżeli jacyś "obcy"nas namierzyli,kto wie jakie mają wobec nas zamiary?Może czekają aż się sami wykończymy i przejmą Ziemię.Bez wysiłku i niespodzianek.
ŻYCIE JEST TYLKO GRĄ
WSZYSTKO,CZYM ONO JEST,TO ILUZJA,ALE WY,GRACZE,DOSZLIŚCIE DO PRZEKONANIA,ŻE TO JEDYNA RZECZYWISTOŚĆ