Dlaczego??
-
- Full Active
- Kontakt:
Re: Dlaczego??
Na pewno jest pewne że my możemy się od nich wiel nauczyc ale oni od nas też zawsze coś będzie u nas czego nie bądą umieli u siebie. Zastanawia mnie jakby ruszyła technologia do przodu gdyby nie było żadnych konfliktów miedzynarodowych tylko wszystkie państwa współpracowałyby razem.
Czy wiesz że tylko jedno naciśnięcie guzika może przekreślić 10 000 lat ludzkiej cywilizacji ? A to ...będzie dopiero początek końca .
"Laa shay'a waqi'un mutlaq bale kul'un mumkin"
"Jedno ziarenko ryżu może przechylić szale. Jeden człowiek może odmienić losy całego świata"
"Laa shay'a waqi'un mutlaq bale kul'un mumkin"
"Jedno ziarenko ryżu może przechylić szale. Jeden człowiek może odmienić losy całego świata"
gdyby nie było żadnych konfliktów międzynarodowych tylko wszystkie państwa współpracowałyby razem. Było by cudownie i żyło by się ciut łatwiej. Dobrze też byłoby aby nasza technologia trochę szybciej poszła w górę/bardziej się rozwinęła. Niestety czas......
Prawda jest pochodnią olbrzymią zbliżamy się do niej tylko na chwilę w obawie, by nie spłonąć.
Nie wystarczy zdobywać mądrości, trzeba jeszcze z niej korzystać
Należy się bać istotki czerpiącego wiedzę z jednej książki

Nie wystarczy zdobywać mądrości, trzeba jeszcze z niej korzystać
Należy się bać istotki czerpiącego wiedzę z jednej książki

- Conspiracy
- Zaangażowany Infranin
- Kontakt:
Trzeba sobie wpierw zadać pytanie skąd się biorą konflikty międzynarodowe - kto je podjudza i kto na tym czerpie największe korzyści.
Głównym powodem wg. mnie jest ślepa ludzka żądza władzy nad innymi i system oparty na bankowości - żeby ludzkość mogła się swobodnie rozwijać trzeba by się wyzbyć społeczeństwa konsumpcyjnego które stworzyły korporacje. Alternatywą dla pieniądza mogłoby być "CREDO".
Ale żeby nie robić tutaj offtopu temat CREDO po poniższym linkiem:
http://www.paranormalne.eu/forum/pozosta-e...ania-t5187.html
Głównym powodem wg. mnie jest ślepa ludzka żądza władzy nad innymi i system oparty na bankowości - żeby ludzkość mogła się swobodnie rozwijać trzeba by się wyzbyć społeczeństwa konsumpcyjnego które stworzyły korporacje. Alternatywą dla pieniądza mogłoby być "CREDO".
Ale żeby nie robić tutaj offtopu temat CREDO po poniższym linkiem:
http://www.paranormalne.eu/forum/pozosta-e...ania-t5187.html
Przedstawiacie wiele ciekawych teori ale czy nie uważacie ze w kazdej z nich jest racja ?
Matino3 głupszych od nas wiec jakim cudem osiąglei by technologie podroży czasoprzestrzennych gdyby byli głupsi od nas
nie popieram tez teori ze jesteśmy czyjąś hodowlą... to nie bigbrother
Matino3 głupszych od nas wiec jakim cudem osiąglei by technologie podroży czasoprzestrzennych gdyby byli głupsi od nas
nie popieram tez teori ze jesteśmy czyjąś hodowlą... to nie bigbrother
[ external image ]
Naprawdę nie rozumiem ludzi, którzy nie wiedzą, jak się gotuje. Dla mnie nie wiedzieć jak się gotuje to tak jakby nie wiedzieć, jak się pieprzy (Roberto Rodriguez)
"In nomine Dei nostri Satanas Luciferi excelsi" Totalnie zepsute głowy ludzi grających [ external image ]
Naprawdę nie rozumiem ludzi, którzy nie wiedzą, jak się gotuje. Dla mnie nie wiedzieć jak się gotuje to tak jakby nie wiedzieć, jak się pieprzy (Roberto Rodriguez)
"In nomine Dei nostri Satanas Luciferi excelsi" Totalnie zepsute głowy ludzi grających [ external image ]
[quote name='asiatko31' post='56336' date='wto, 30 cze 2009 - 17:58']gdyby nie było żadnych konfliktów międzynarodowych[/quote]
To byśmy stanęli w miejscu. Każde odkrycie jest głównie motywowane przez "bo będę od niego lepszy", gdyby np. Rosja nie konkurowała z USA to nigdy ludzka stopa by nie stanęła na księżycu.
[quote name='Maro' post='56344' date='wto, 30 cze 2009 - 20:36']Matino3 głupszych od nas wiec jakim cudem osiąglei by technologie podroży czasoprzestrzennych[/quote]
No proszę
Kolega zna UFO wzdłuż i wszerz, skąd wiesz, że osiągnęli? To były moje spekulacje, że mogą być mądrzejsi lub głupsi. Jeżeli by osiągnęli podróże czasoprzestrzenne to z pewnością byliby mądrzejsi, ale jeżeli żyją sobie na jakiejś planecie, w jakiejś jaskini i ledwo co poznali ogień to głupsi.
Drażni mnie też przekonanie ludzi, że istnieją 2 rasy: ludzie i kosmici.
Według mnie istnieje milion ras, m.in: ludzie, kosmici1, kosmici2, kosmici3, kosmici4. Jak zawsze powtarzam Ludzie i Ziemia to nie pępek wszechświata.
Pozdrawiam, matino3
To byśmy stanęli w miejscu. Każde odkrycie jest głównie motywowane przez "bo będę od niego lepszy", gdyby np. Rosja nie konkurowała z USA to nigdy ludzka stopa by nie stanęła na księżycu.
[quote name='Maro' post='56344' date='wto, 30 cze 2009 - 20:36']Matino3 głupszych od nas wiec jakim cudem osiąglei by technologie podroży czasoprzestrzennych[/quote]
No proszę

Drażni mnie też przekonanie ludzi, że istnieją 2 rasy: ludzie i kosmici.
Według mnie istnieje milion ras, m.in: ludzie, kosmici1, kosmici2, kosmici3, kosmici4. Jak zawsze powtarzam Ludzie i Ziemia to nie pępek wszechświata.
Pozdrawiam, matino3
Ostatnio zmieniony wt cze 30, 2009 5:31 pm przez matino3, łącznie zmieniany 1 raz.

- UFOWORLDNEWS
- Weteran Infranin
- Kontakt:
[quote name='Pantanal' post='56345' date='wto, 30 cze 2009 - 18:39']istnienia ani UFO ani obcych nie dowiedziono, wiec możemy snuc sobie jedynie mało wartościowe przypuszczenia.[/quote]
Faktycznie więc po co komentować bzdury, kolejnymi bzdurami.Niektóre twoje stwierdzenia mnie zaskakują.Wciskasz nam na silę komentarze odbiegające od tematu.Chyba nie muszę pisać, że w sposób który nie pasuje nawet do tematu.Może czas już pisać mało ale na temat bez wywodów o swojej chwale.Jeśli się mylę to mi przykro. :angry
Co do tematu zaś to myślę, że z ciekawości nas obserwują kimkolwiek są.
Faktycznie więc po co komentować bzdury, kolejnymi bzdurami.Niektóre twoje stwierdzenia mnie zaskakują.Wciskasz nam na silę komentarze odbiegające od tematu.Chyba nie muszę pisać, że w sposób który nie pasuje nawet do tematu.Może czas już pisać mało ale na temat bez wywodów o swojej chwale.Jeśli się mylę to mi przykro. :angry
Co do tematu zaś to myślę, że z ciekawości nas obserwują kimkolwiek są.
Ostatnio zmieniony wt cze 30, 2009 6:13 pm przez UFOWORLDNEWS, łącznie zmieniany 1 raz.
[quote name='Pantanal' post='56356' date='wto, 30 cze 2009 - 22:21']Ale drogi kolego - najpierw to trzeba udowodnic, ze nas w ogole obserwują. Wszelki wywod wywiesc mozna dopiero od tego faktu, a nie apriorycznie zakladac, ze obserwuja nas, bo chca nauczyc sie "czlowieczeńswa". To jakaś paranoja.[/quote]
Nie trzeba udowadniać że nas obserwują - można sobie po prostu pogdybać na ten temat. Powodów potencjalnej obserwacji można pewnie wymyśleć dziesiątki - ale i tak na gdybaniu to się kończy
[quote name='Maro']Moim zdaniem chodzi im o to ze mu mamy w sobie to coś czego im brakuje co można ując za pojecie człowieczeństwa...[/quote]
To już przegięcie ... nawet zakładając że nas obserwują, skąd u Ciebie przekonanie/opinia, że wiesz "czego im brakuje"?
Nie trzeba udowadniać że nas obserwują - można sobie po prostu pogdybać na ten temat. Powodów potencjalnej obserwacji można pewnie wymyśleć dziesiątki - ale i tak na gdybaniu to się kończy

[quote name='Maro']Moim zdaniem chodzi im o to ze mu mamy w sobie to coś czego im brakuje co można ując za pojecie człowieczeństwa...[/quote]
To już przegięcie ... nawet zakładając że nas obserwują, skąd u Ciebie przekonanie/opinia, że wiesz "czego im brakuje"?

z człowieczenstwem chodzi mi o to ze oni szukaja u nas tego brakujacego im składnika czegos jak ogniwo ewolucji moze oni postepuja według jakiegos schematu i i moga sie od tego wyrwac
[ external image ]
Pantanal dobrze wiesz, że jest masa dowodów na to, że Ziemia jest odwiedzana przez inne istotny z innej częsci kosmosu. A, że Ty nie wierzysz w mase faktów i dowodów bo Cie nie przekonują to już jest Twój problem. UFO od dłuższego czasu jest przedmiotem badań więc nauką, a nie wiarą.
[quote name='Przemek' post='56392' date='śro, 01 lip 2009 - 15:16']Pantanal dobrze wiesz, że jest masa dowodów na to, że Ziemia jest odwiedzana przez inne istotny z innej częsci kosmosu. A, że Ty nie wierzysz w mase faktów i dowodów bo Cie nie przekonują to już jest Twój problem. UFO od dłuższego czasu jest przedmiotem badań więc nauką, a nie wiarą.[/quote]
Ta "masa dowodów" jest kwestią bardzo względną. To są dowody dla Ciebie, dla mnie a może i Pantanala. Chodzi o coś zupełnie innego. Dowód obiektywny, niepodważalny dla nikogo. Jak dobrze wiesz takiego nie ma i dlatego jesteśmy w miejscu w jakim jesteśmy.
Ta "masa dowodów" jest kwestią bardzo względną. To są dowody dla Ciebie, dla mnie a może i Pantanala. Chodzi o coś zupełnie innego. Dowód obiektywny, niepodważalny dla nikogo. Jak dobrze wiesz takiego nie ma i dlatego jesteśmy w miejscu w jakim jesteśmy.