"Klin": polej mi, żyto, coś miłego
Tomasz Stockinger brał udział w kampanii społecznej, promującej bezpieczeństwo na drodze, "Bezpieczny przejazd". Na końcu przejmującego spotu ostrzegał kierowców: "Zatrzymaj się i żyj". Aktor po pijanemu spowodował wypadek samochodowy i uciekł z miejsca zdarzenia. Jak informuje policja, do zdarzenia doszło w miejscowości Żabieniec koło Piaseczna pod Warszawą. Stockinger jadący seatem exeo wjechał w forda ka, który zderzył się jeszcze z seatem toledo. Pasażerka forda została przewieziona do szpitala, a aktor odjechał z miejsca zdarzenia. Policjanci zatrzymali go dopiero w Górze Kalwarii. Badanie alkomatem wykazało, że aktor jest pijany. W organizmie miał 2,3 promila alkoholu. 54-letni Stockinger będzie odpowiadał za kierowanie samochodem w stanie nietrzeźwości. Grozi mu za to do 2 lat więzienia. Utracił też prawo jazdy - sąd zdecyduje na jak długo. (kdp)
http://www.onet.tv/klin-polej-mi-zyto-cos-...069,1,klip.html
"Klin": polej mi, żyto, coś miłego
Re: "Klin": polej mi, żyto, coś miłego
heh, widocznie był w tym dobry, ale tylko w teorii...
- UFOWORLDNEWS
- Weteran Infranin
- Kontakt:
Naprawde rzadkością są osoby które nigdy nie prowadziły po % w tym kraju.Nawet po najmniejszej ilości.Ale zawsze ,wyróżniani są wszyscy adekwatnie do zaprezentowanej głupoty.Wiadomo alkohol odbiera rozum nie tylko ludziom znanym.
To już jest jakaś patologia. Trzeba dać ogromne pole do realizacji własnej głupoty. Nie jestem abstynentem, ale nigdy po pijaku nie przyszło mi do głowy by siąść za "kółko". Obojętnie czy będąc mocno "zalanym" czy też mniej. Jednak panuje dziwne przyzwolenie na tego typu praktyki. Przecież przeważnie pije się w towarzystwie i osoby trzecie powinny takiego delikwenta przypilnować by nie zrobił innym krzywdy. Chyba, że całe towarzystwo pod wpływem alkoholu nie ma żadnych oporów i daje ponieść się głupocie. Ale wtedy trzeba sie zastanowić nad stwierdzeniem. "Wódka jest dla ludzi mądrych". Jeśli prawo byłoby bardziej surowe i dożywotnio wprowadzono by zakaz prowadzenia pojazdów plus 2 lata więzienia bez zawieszenia, wtedy po 2 latach działania takiego systemu jazda na "podwójnym gazie" szybko by spadła.
Ostatnio zmieniony wt paź 13, 2009 9:10 am przez Przemek, łącznie zmieniany 1 raz.