Wskaż gdzie powiedziałem że jest JEDYNA SŁUSZNA DROGA. Gdzie wskazałem że jest JEDYNA opcja, JEDYNA droga postępowania.
Kolejny który popiera swoje tezy tylko większą ilością tez i większą ilością biadolenia.
A właśnie Alyna, tzn boga można nie lubić itd. nie bronię tutaj wiary chrześcijańskiej, ale Jezus nigdy nie powiedział żeby dawać mu jakiekolwiek pieniądze. Zresztą ja bym nie bronił zabijania ludzi które jest "na liście", czy te zakazy są takie straszne czy nie cierpi się ich tylko dlatego że są zakazami. Nikt nie powiedział że miłość boga jest "matczyna" to w końcu "bóg ojciec"

Ale jest taka zasada uderz w stół a molestowani przez księży się odezwą i zaraz będzie że bronię watykańskiego imperium zła czy coś. Nie wiem do kościoła nie chodzę ale nie uważam że trzeba od razu wykazywać się nieznajomością faktów co do nauk chrześcijaństwa.
I jak ktoś powiedział jest wiele ścieżek poznania boga, więc jak mówiłem dla każdego powinna być to indywidualna sprawa, nie podlegająca ocenie no ale niektórzy tego nie rozumieją (mówię tu o charakterystycznych przypadkach tego forum :lol: )