Wywiad z Robertem Leśniakiewiczem
Re: Wywiad z Robertem Leśniakiewiczem
Dlatego ja Pantanal ignoruję takie osoby, które nie są nic warci w ufologii poza głupimi komentarzami zwykła dziecinada 

Orson czy ty coś bierzesz że takie głupoty piszesz to zwykły bełkot, Mizera już lepiej pisze
mimo że go nie lubię 

Gdybym chciał Orsonie z Tobą dyskutować o prawie rzymskim to bym się przygotował. Ty od ponad pół roku nie odrobiłeś lekcji i należy Ci się pała. W zasadzie nie mam ochoty na jałowe debaty z ignorantem ale jako człowiek z natury otwarty zwrócę Ci uwagę na kilka kwestii:
- Co myślisz o kwestiach podnoszonych przez J. Vallee co do natury fenomenu UFO?
- Przypatrz się relacjom prezentowanym choćby przez Arka Miazgę, moim zdaniem obecnie jedynego rzetelnego dokumentalisty rejestracji NOL. Jaką masz odpowiedź na choćby przygodę małego Janka?
- Można nie zgadzać się z wnioskami pana Leśniakiewicza ale nie można odmawiać mu pracy włożonej w zbadanie natury tego zjawiska.
- No i wreszcie kwestia zasadnicza. Możesz mnie uznać za wariata ale ja uważam tę grę za wartą świeczki, która ma się spalić. Wcale nie mam na to czasu ale próbuję. Jeżeli chcesz wiedzieć dlaczego, poświęć trochę czasu i poczytaj. A przede wszystkim poczytaj artykuły na Infrze a nie tylko nagłówki.
- Co myślisz o kwestiach podnoszonych przez J. Vallee co do natury fenomenu UFO?
- Przypatrz się relacjom prezentowanym choćby przez Arka Miazgę, moim zdaniem obecnie jedynego rzetelnego dokumentalisty rejestracji NOL. Jaką masz odpowiedź na choćby przygodę małego Janka?
- Można nie zgadzać się z wnioskami pana Leśniakiewicza ale nie można odmawiać mu pracy włożonej w zbadanie natury tego zjawiska.
- No i wreszcie kwestia zasadnicza. Możesz mnie uznać za wariata ale ja uważam tę grę za wartą świeczki, która ma się spalić. Wcale nie mam na to czasu ale próbuję. Jeżeli chcesz wiedzieć dlaczego, poświęć trochę czasu i poczytaj. A przede wszystkim poczytaj artykuły na Infrze a nie tylko nagłówki.
Ostatnio zmieniony pn sie 23, 2010 9:00 pm przez Rysiek23, łącznie zmieniany 1 raz.
Orsonie św.Tomasz napisał,by Najwyższy chronił go od mniemania,że ma zabierać głos zawsze i w każdej sprawie.A soją drogą te wasze boksy zaciekawiły mnie,może zacznę się tą nauką interesować.Kobiet w tej dziedzinie mało,więc niech jakaś Maria Curie Skłodowska się pojawi...Pozdrawiam serdecznie 

Panowie ale po co dyskutować z ignorantem - ignorantem pozbawionym minimalnej wiedzy o ufologii i innych sprawach niestety świat Orsona jest zamknięty jak sztywna rama obrazu. Orson nic nie wnosi na tym forum oprócz głupawych dziecięcych pytań oraz odpowiedzi typu ''nie bo nie'' i kropka ! Widać że chłopak lubi z siebie robić ''znawcę'' szczerze mu tego życzę ale z forum lub samego internetu nic z tego kolego nie będzie to stanowczo za mało nawet na jałową z Twojej strony krytykę. Aby krytykować również należy mieć argumenty jak choćby Pantanal. Ty jedynie umiesz ośmieszać i kpić z innych czego sobie możesz sam pogratulować.
Zostawmy już Orsona i wróćmy do tematu. Mnie nadal interesuje pewna rozbieżność w hipotezach pana Leśniakiewicza co nieco dziwi ze względu ogromne doświadczenie. Mariusz jednak niewiele wyjaśnił.
zaproście go
[quote name='RysiekINFRA' post='72374' date='22 sierpień 2010 - 20:26']A to ciekawe jak łatwo można podsumować dorobek czyjegoś życia. Podejrzewam Orsonie, że również miałeś dzieciństwo jak też baśniowe sny. Z pewnością obawiałeś się duchów, chyba że w wieku 5 lat już wiedziałeś, że to bzdura. Robert Leśniakiewicz zjadł zęby na tym o czym Ty nie masz pojęcia choć próbujesz uchodzić za profesora z Akademii Pana Kleksa. Sorry ale się wkurzyłem
[/quote]
Dorobek życia może być kłamstwem, i też często się tak zdarza że tak jest. W przypadku R. Leśniakiewicza trudno mówić o jakimkolwiek dorobku, gdyż Leśniakiewicz nie jest naukowcem. Tak też nie wiem o jakiej ty tu reputacji mówisz bo w sumie to niczym się nie zasłużył. Czym się różni Leśniakiewicz od Witkowskiego ? Niczym. Piszą te same bzdury a ludziom się wydaje że to badacze, kiedy jeden od drugiego książkę przepisywał na kolanie najwyraźniej, powielając wszystkie bzdury jakie Igor W. wymyślił. Z czym do ludu Rysiu !?

Dorobek życia może być kłamstwem, i też często się tak zdarza że tak jest. W przypadku R. Leśniakiewicza trudno mówić o jakimkolwiek dorobku, gdyż Leśniakiewicz nie jest naukowcem. Tak też nie wiem o jakiej ty tu reputacji mówisz bo w sumie to niczym się nie zasłużył. Czym się różni Leśniakiewicz od Witkowskiego ? Niczym. Piszą te same bzdury a ludziom się wydaje że to badacze, kiedy jeden od drugiego książkę przepisywał na kolanie najwyraźniej, powielając wszystkie bzdury jakie Igor W. wymyślił. Z czym do ludu Rysiu !?
W sumie nie były to odpowiedzi w stylu: "Ufo i jego załoga to czerwono zielone istoty bez kończyn" . W miarę sensowny pogląd na tę sprawę, choć z paroma przemyśleniami Roberta Leśniakiewicza sie nie zgodze.