[quote name='Orson' post='78500' date='29 grudzień 2010 - 20:18']Ok Ryśku, logiku- udowodnij tę sprzeczność.[/quote]
Sprzeczność polega na Twoim podejściu do tematu. Skoro uważasz za bzdurę temat UFO czemu w ogóle rozważasz przeczytanie tej książki? A co więcej uzależniasz to od wykształcenia pana Leśniakiewicza. Tzn. widzę to tak, że będziesz dyskredytować tę pozycję z punktu wykształcenia autora co chyba nie jest ok.
Postać pana Roberta Leśniakiewicza nie jest anonimowa a wręcz przeciwnie. Jeśli się nie mylę skończył wyższą szkołę oficerską. Zresztą możesz go zapytać sam. Z tego co wiem jego kontakt jest dostępny i chętnie odpowiada na wszelkie pytania.
Nie jest dla mnie żadnym guru co byś wiedział czytając moje wpisy na forum jak i artykuły na Infrze.
Ale bardzo go szanuję.
UFO i atom
Re: UFO i atom
[quote name='Orson' post='78506' date='29 grudzień 2010 - 20:53']Robisz tragedię z prostego pytania. Nadal nie wykazałeś sprzeczności. Rysiek, nie używaj słów, których nie rozumiesz.[/quote]
Chyba każdy bywalec tego forum zauważa to o czym mówię, tymczasem Ty mi imputujesz, że nie rozumiem słowa "sprzeczność"
Chyba każdy bywalec tego forum zauważa to o czym mówię, tymczasem Ty mi imputujesz, że nie rozumiem słowa "sprzeczność"

Orson zanim coś napiszesz na tym forum pomyśl bo chyba Bozia dała Ci rozum a Ty o tym zapominasz a to taki ładny prezent prawda
a co do R.Leśniakiewicza pomimo że mam z nim odmienne poglądy, bez obrazy ale nie dorastasz do minimum wiedzy jaką posada Robert w temacie ufologii jeszcze daleka droga miedzy tobą a NIM !!! Ale życzę powodzenia i naucz się wreszcie słowa TRUFO bo się ośmieszasz a jak nie wiesz zapytaj Ryśka czy Pantanala to nie boli i każdy zrozumie, ja też wszystkiego nie wiem 

Ok Orsonie powiem wprost aby każdy wiedział o co chodzi, bez uszczypliwości:
Notorycznie w różnych tematach zaprzeczasz aby coś takiego jak fenomen UFO istniał. Troszkę z tego się naśmiewasz, trochę próbujesz prowokować by żarty były jeszcze bardziej dosadne i aby w końcu temat wyśmiać ostatecznie. Takie Twoje prawo. Ale nie dziw się, że kiedy pytasz "czy pan Leśniakiewicz ma odpowiednie kompetencje abym poświecił swój czas na przeczytanie jego książki?" zakrawa o kabaret? Co skłania Cie do zajrzenia do książki Leśniakiewicza? Spodziewasz się znaleźć tam coś co zmieni Twój pogląd na to zjawisko? Wielokrotnie podsuwaliśmy Ci różne tytuły, z którymi warto się zapoznać. Z tego co pamiętam jeden z nich nawet trzymałeś w ręku ("Passport to Magonia") ale jakoś nie odniosłeś się do treści. Po co więc ta szopka z wykształceniem pana Leśniakiewicza? Tak jak pisałem wcześniej czy gdyby był astrofizykiem parającym się tematyką UFO (jak choćby Kaku, Friedman a nawet Hawking) to nie rzuciłbyś jego pracy w kąt jako "bzdury"? Już napisałem wcześniej o wykształceniu pana Roberta ale moim zdaniem to nie ma większego znaczenia. Nawet "hardcorowi" naukowcy i specjaliści w swoich dziedzinach są zgodni, że fenomen ten wykracza daleko poza ramy jednej dziedziny naukowej.
Notorycznie w różnych tematach zaprzeczasz aby coś takiego jak fenomen UFO istniał. Troszkę z tego się naśmiewasz, trochę próbujesz prowokować by żarty były jeszcze bardziej dosadne i aby w końcu temat wyśmiać ostatecznie. Takie Twoje prawo. Ale nie dziw się, że kiedy pytasz "czy pan Leśniakiewicz ma odpowiednie kompetencje abym poświecił swój czas na przeczytanie jego książki?" zakrawa o kabaret? Co skłania Cie do zajrzenia do książki Leśniakiewicza? Spodziewasz się znaleźć tam coś co zmieni Twój pogląd na to zjawisko? Wielokrotnie podsuwaliśmy Ci różne tytuły, z którymi warto się zapoznać. Z tego co pamiętam jeden z nich nawet trzymałeś w ręku ("Passport to Magonia") ale jakoś nie odniosłeś się do treści. Po co więc ta szopka z wykształceniem pana Leśniakiewicza? Tak jak pisałem wcześniej czy gdyby był astrofizykiem parającym się tematyką UFO (jak choćby Kaku, Friedman a nawet Hawking) to nie rzuciłbyś jego pracy w kąt jako "bzdury"? Już napisałem wcześniej o wykształceniu pana Roberta ale moim zdaniem to nie ma większego znaczenia. Nawet "hardcorowi" naukowcy i specjaliści w swoich dziedzinach są zgodni, że fenomen ten wykracza daleko poza ramy jednej dziedziny naukowej.
-
- Infrańczyk
- Kontakt:
przepraszam ze wtrace swoje 5 groszy....
Orson robi szopke z powaznych tematow obojetnie jakiej dziedziny,czlowieczyna chce zaistniec w jakis sposob wiec szuka i bladzi.
Szkoda ze tak zasmieca tematy :angry
Pozdrawiam
Orson robi szopke z powaznych tematow obojetnie jakiej dziedziny,czlowieczyna chce zaistniec w jakis sposob wiec szuka i bladzi.
Szkoda ze tak zasmieca tematy :angry
Pozdrawiam
Czytając książki pana Roberta dowiedziałem się że wiele czasu spędził w wojsku , jaki miał wyuczony zawód tego także nie wiem, ale to nie gra chyba wielkiej roli, jeżeli już całe życie interesują go przypadki ufo to nie ma znaczenia czy kiedyś uczył się za piekarza czy też chemika, jeśli w tym zawodzie nie pracuje to nie ma sensu go o to pytać. Jeżeli jednak swój czas wolny poświęca na swoje hobby i robi to już tyle lat to na pewno ma dobre rozeznanie.
Azor, Pantanal
A ja myślę o nim tyle że, no oczywiście jak czytam jego blog to mam wrażenie że jest sceptykiem bo tak się tam odnosi, gdy czytałem jakiś czas temu jego książki "Projekt Tatry" jak się nie mylę? to miałem całkiem inne odczucie, mianowicie byłem przekonany że on święcie wierzy w ufo, same jego własne obserwacje które opisywał, przy nich wykluczał pochodzenie ziemskie tych obiektów.Na podstawie książki byłem przekonany że on jest typowym entuzjastą śledzący obserwacje ufo
Azor, Pantanal
A ja myślę o nim tyle że, no oczywiście jak czytam jego blog to mam wrażenie że jest sceptykiem bo tak się tam odnosi, gdy czytałem jakiś czas temu jego książki "Projekt Tatry" jak się nie mylę? to miałem całkiem inne odczucie, mianowicie byłem przekonany że on święcie wierzy w ufo, same jego własne obserwacje które opisywał, przy nich wykluczał pochodzenie ziemskie tych obiektów.Na podstawie książki byłem przekonany że on jest typowym entuzjastą śledzący obserwacje ufo
"Jestem fanem nauki ale nie jej ślepym wyznawcą"
<a href="https://www.facebook.com/arek.czaja">ht ... k.czaja</a>
<a href="https://www.facebook.com/arek.czaja">ht ... k.czaja</a>
Sądzę że Robert nadal uważa zjawisko jako realne tylko nieco dziwią mnie te jego ''odskoki'' i wiązanie czasem wszystkiego z wojskiem tak jakby UFO pojawiło się tylko i wyłącznie w 1947 roku.
Oczywiście nie musimy się z jego opiniami/poglądami zgadzać bo przypomnę Wam że nawet Bronisław Rzepecki miał odmienne zdanie w wielu kwestiach z Robertem i zwyczajnie się z nim nie zgadzał można to przeczytać w opracowaniu ''UFO nad granicą'' czy periodyku ''Czas UFO''.
Oczywiście nie musimy się z jego opiniami/poglądami zgadzać bo przypomnę Wam że nawet Bronisław Rzepecki miał odmienne zdanie w wielu kwestiach z Robertem i zwyczajnie się z nim nie zgadzał można to przeczytać w opracowaniu ''UFO nad granicą'' czy periodyku ''Czas UFO''.
W niedzielę o 20:35 odbędzie się czat z panem Robertem nt. jego nowej publikacji i zawartych w niej opinii.
Zapraszamy tradycyjnie: http://spikeria.pl/room/infra_czat/
Zapraszamy tradycyjnie: http://spikeria.pl/room/infra_czat/
Odwiedź witrynę Nieznanego Świata (nieznanyswiat.pl) oraz Księgarni NŚ (nieznany.pl)