Co do statystyk, o których mówisz, to masz rację. Pisał o tym chyba Vallee, że następuje kulminacje w porze, o której mówisz, a następnie wszystko spada i kulminuje się jeszcze raz za dnia. I tak właśnie trzeba niekiedy podchodzić do zjawiska UFO, tzn. całościowo, z uwzględnieniem najciekawszych relacji.
Jestem ciekaw, jak z tego typu "rozkładem dobowym" jest w Polsce, choć w innym ujęciu, to jak zauważyłem chyba twoje Podkarpacie króluje w liczbie raportów

Pantanal ta osoba z ''modliszką'' a wygniecenia w zbożu to dwa inne zdarzenia to drugie miało miejsce /Wylatowa w 2003 roku tam gdzie wisiała ta kula i te przygarbione istoty buszowały w zbożu. Tak należy podchodzić zawsze sceptycznie bez emocji. Rozkład dobowy obserwacji UFO opisany był w ''UFO nad Polską''
Tak z Podkarpacia napływa do mnie sporo raportów ostatnio znów CE-1 z Jarosławia ale z 1993 roku pierwszą przyczyna jest to że od lat tutaj nikt nic nie robił nie było badaczy, ufologów teren był białą plamą na mapie ufologicznej Polski do 1996 roku od kiedy postanowiłem zająć sie tym bardziej ''poważnie'' dlatego sporo zdarzeń jest wiekowych od 1934,1938,1944 itp., aktualnie robię małą statystykę obserwacji na razie NL mam około 140 co nie znaczy że to wszystko ''prawdziwe UFO'' CE wszystkich mam około 30 to poważna i najbardziej wiarygodna grupa obserwacji. Rozkład dobowy dobry pomysł muszę z czasem zobaczyć szczególnie w odniesieniu do CE. Czy króluje nie wiem sądzę że za mało jest osób rejestrujących w Polsce i nie mamy pełnego obrazu Dolny Śląsk też był w ''lidze'' od lat jak teraz nie wiem Pan Krzyżanowski z tego co widzę niezbyt lubi się dzielić z innymi tym co rejestruje !!!
Bodaj Valle pisał że środa jest/była dniem w których UFO w USA najchętniej się pojawia