Słynne "wylatowskie nitki" i opinia znanego ufologa

Relacje, zdjęcia i doniesienia z kraju.
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Słynne "wylatowskie nitki" i opinia znanego ufologa

Post autor: azor »

Podczas przeszukiwania potrzebnych mi materiałów natknąłem się na sprawę ''nitek'' z Wylatowa, które opisali w UFO moi koledzy. Wiadomo że dość szybko wyjaśniono przyczynę owych nitek oraz jasnego ''obiektu''. Wówczas sam podejrzewałem, że to jakiś owad odbity we fleszu - nitki jednak rozwiązał Pan Huryj z Wrocławia pisząc świetny artykuł do UFO co spowodowało ostry ''odwet'' Pana Staszka autora fotki.

Ale w periodyku ''Świat UFO'' nr. 6 2003 Pan Leśniakiewicz sceptyk ''niewidzalnych ufo'', tak oto opiniował te zdjęcie.

http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2011-06/87bae440/obraz 3820.jpg.html

Dziwię się ponieważ w marcu 2011 chwalił się jakie to on ma wieloletnie doświadczenie w wykonywaniu podobnych zdjęć a wszystkie to oczywiście owady, syfy, pyłki itp itd....Żenujące, że wieloletni badacz wówczas puszczał opinie o sondach telemetrycznych i innych bzdurach, a nie rozpoznał owada i dalekich latarni oraz typowego efektu jakie wytwarzają niektóre lampy sodowe. Ale teoria z ''prędkością przydźwiękową'' to już szaleństwo, które przebiło moim zdaniem Pana SB :D

http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2011-06/25a2...nitki1.jpg.html
Ostatnio zmieniony śr cze 22, 2011 3:36 am przez azor, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Re: Słynne "wylatowskie nitki" i opinia znanego ufologa

Tak rzeczywiście byłem sam w Wylatowie wykonałem wówczas zwykłym aparatem ponad 450 zdjęć różną techniką z fleszem i bez. Uzyskałem mase ''owadów'' jeden tak dziwaczny ze wielu uwierzyło ze to UFO, niestety tak wychodzą komary blisko aparatu odbite od flesza. Znajdę fotkę to pokażę.

Wtedy każdy polował na kule, pamiętam jak Bzowski się smiał pisząc do mnie że używają flasza a to błąd. Ale pisanie o sondach telemetrycznych co było modne od 2002 roku to istna bajka, którą powielał RL. Osobiście nie mam tych książek RL już 'Projekt Tatry'' czytało sie cięzko szczególnie, ezoteryczne sprawy a teraz znając jego ''wietrzne poglądy'' będzie jeszcze gorzej, ale może kiedyś kupię ufo i czas na zimowe wieczory ;)
Awatar użytkownika
PASTOR
Infranin
Kontakt:

Post autor: PASTOR »

3 lata temu napisałem to P. B-skiego, jeszcze miał jakiegos bloga... Skrytykowałem jego UFO-owady :D to jak mnie zje... to masakra. Ten Pan jest żenujący, no, ale co zrobić, dla niego smycz aparatu w obiektywie od apartu jest sensacją, no to o czym mówimy :D © S. B-ski [url="http://imageshack.us/photo/my-images/101/cmentarzg.jpg/"]smycz aparatu[/url]
Ostatnio zmieniony pn gru 02, 2013 8:28 am przez PASTOR, łącznie zmieniany 1 raz.
[left][indent] [/indent][/left]
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

[quote name='Pantanal' post='85871' date='22 czerwiec 2011 - 00:40']Nie wiem, czy zakup tej książki jest dobrym pomysłem. Po pierwsze, nie znajdziesz tam nic nowego, czego byś nie mógł wcześniej znaleźć w artykułach na jego blogu. Jeśli coś znajdziesz, to właśnie te sprawy, o których piszemy, a więc uwiarygadnianie, na jakiejś podstawie, teorii, które w przypadku napisania przez kogoś innego Leśniakiewicz uznałby za bzdurę. Wniosek z tych książek da się zawrzeć w tych słowach: "R.L. mówi: UFO nie ma. Ale jest. Nie mogę się zdecydować."[/quote]

Zatem Twoje podsumowanie mi wystarczy szkoda kasy lepiej kupić inną ciekawszą nawet zachodnią pozycję jak to czynią chłopaki z INFRA ;) gdzie sprawy są na topie.

Grzesiek ja też zostałem zje... za to że pozwoliłem sobie stwierdzić iż prezentowane niektóre fotki to owady. Ty wiesz i ja wiem że tutaj o pomyłkę łatwo i należy być sceptycznym na chyba że się ma extra fotke ufo.
ODPOWIEDZ

Wróć do „OBSERWACJE Z POLSKI”