[ external image ]II Wojna Światowa była okresem wielu niezwykle intrygujących spotkań z obiektami UFO, które widywali zarówno żołnierze obydwu stron. Kilka z tych niezwykle ciekawych incydentów miało miejsce na ziemiach polskich. Nasi piloci widywali też słynne i nieuchwytne „Foo-Fighters”, choć najciekawsze obserwacje NOL-i miały miejsce w stolicy podczas pacyfikacji getta i Powstania Warszawskiego…
CAŁOŚĆ W SERWISIE INFRA
Polskie wojenne relacje o UFO
Re: Polskie wojenne relacje o UFO
Bardzo dobry materiał Gratuluję chłopaki
Zapewne takich zdarzeń było znacznie więcej znam np. spod Lwowa z 1944 roku, gdzieś na yutube widziałem bardzo interesujący film kolorowy ze startu samolotów USA z lotniskowca gdzie o dziwo kamera sfilmowała przelot jakiegoś niewidocznego jasnego okrągłego obiektu. Jak znajdę wstawię bo jest to warte uwagi.
Ja w swoim archiwum mam sprzed 1945 roku garstkę obserwacji w tym jedną sprzed 1914 roku

Zapewne takich zdarzeń było znacznie więcej znam np. spod Lwowa z 1944 roku, gdzieś na yutube widziałem bardzo interesujący film kolorowy ze startu samolotów USA z lotniskowca gdzie o dziwo kamera sfilmowała przelot jakiegoś niewidocznego jasnego okrągłego obiektu. Jak znajdę wstawię bo jest to warte uwagi.
Ja w swoim archiwum mam sprzed 1945 roku garstkę obserwacji w tym jedną sprzed 1914 roku

Re: Polskie wojenne relacje o UFO
Nie słyszałem o takich relacjach z Polski w tamtym czasie. Są intrygujące. Wygląda na to, że nie tyle były to tajne projekty broni, co wizyty i obserwacje. W końcu śmierć takiej liczby ludzi w wojnie to nie żarty.