Rzeszów: UFO nad placem zabaw (1984)

Historyczne przypadki spotkań z obiektami UFO i ich pasażerami.
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Re: Rzeszów: UFO nad placem zabaw (1984)

Post autor: azor »

Pantanal nie wiem co chciał konkretnie napisać/przekaząc Andrzej czy o Sieci W, czy o czymś innym. Sama Sieć jest tak dziwna, że UFO to tylko jakiś % tej sprawy.

Piotrek napisał

''Ważne jest to, że pani Danuta zgodziła się na kontakt z Arkiem i opowiedzenie swej historii przed kamierą (choć osoboście nie zawsze uważam to za elegancką metodę zbierania relacji). ''

Też nie jestem fanem takich ''relacji'' ale są, takie zdarzenia jak te z Rzeszowa, że muszą być nie tylko spisane, ale i nagrane na kamerze osobiście uważam, że tych kilka minut mówi czasami znacznie więcej niż 1000 stron raportu. Przekaz jest prosty, ale jakże wymowny. Proszę pamiętać iz dawniej KKK itp robił nagrania na magnetofonie ponieważ kamery były nie dostępne. Dzis czasy się zmieniły i lepiej mieć takie ''historyczne nagranie'' niż nie mieć wcale ;)

Piotrze ja uważam pomimo, że rok nie dobiegł do końca za bardzo obfity w relacje UFO. Zauważ ile było samych Ce-1 z 2011 w Polsce dawne zdarzenia zawsze co jakiś czas będą wychodzić na światło dzienne jak kolejne CE w okolicy Będzienicy, ale to muszę po niedzieli ''obadać'' ;) wygląda na bardzo interesujące zdarzenie ?
Awatar użytkownika
Andrzej 58
Weteran Infranin
Kontakt:

Post autor: Andrzej 58 »

Zaraz Wam wytłumaczę ,dlaczego pewne odległe teoretycznie od siebie zagadnienia mają ze sobą powiązanie.Opowiedziałem swoją przygodę ze zbieraniem malin.Danusia relacjonowała wielokrotnie znikające sukienki ,zamienione spodenki.Azor swój futerał.itd.Piotr napisał,że ten rok obfituje w doniesienia o obserwacjach noli.Ja też otrzymałem zdjęcie nola od osoby ,która uczestniczy w dyskusji w Danusi temacie.Wykonała to zdjęcie córka tej naszej użytkowniczki.Ta użytkowniczka miała doświadczenie ze znikającymi kapciami.Mało tego jak mi napisała ,rano wiedziała ,że tych kapci nie ma,co znalazło swoje potwierdzenie.Niedawno jeden z kapci znalazł się w stanie dużego zużycia.A nol został sfotografowany nad jej domem.W dyskusji o innych rzeczywistościach ,są relacje o nolu przy oknie domu.oraz o tych ,którzy nie porwali Danusi i jak napisała sama poszła z ludźmi w skafandrach.Jest tam też ,coś takiego mniej więcej-nie wiesz w jaki sposób znajdujesz się z powrotem w swoim domu.No ale koliduje to z paranormalnym pojmowaniem zjawisk i wnioskami,do których doszło się po wielu analizach.Wygodnie jest założyć ,że ten element jest tylko sennym urojeniem.Nol ,którego działanie wskazuje na znane nam zjawiska fizyczne jest środkiem transportu ale też wytwórnią zjawiska np lewitacji lub szybkiego przemieszczania się w odległe miejsca..Jego pole elektromagnetyczne powoduje zakłócenie percepcji u ludzi.Kłopoty z zapamiętywaniem i koncentracją.Pole elektromagnetyczne jest też powodem polaryzowania fal świetlnych.Jak coś jest spolaryzowane ,to obraz dostępny będzie dla tylko w kierunku polaryzacji.Dla znajdujących się na linii widoczny a dla pozostałych nie.Jak używa się tej techniki dla zmylenia niczego niespodziewających się ludzi to mamy do czynienia z manipulacją,której skutkiem jest pewność,co do istnienia cudów.Jak jest to pokaz możliwości ,to sojusznicy uświadamiający zasady działania i metody manipulatorów.Po za tym istnieją środki pozwalające manipulować umysłem.Jak połączy się te zjawiska ze sobą możliwe jest stworzenie wrażenia istnienia wszystkich tzw paranormalnych zjawisk.
Awatar użytkownika
Arek 1973
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: Arek 1973 »

Nie pogniewasz się Arku że odskoczę trochę od tematu
Skoro manipulacja, to po co?"
Wiesz Pantanalu , myślę że to zamierzony cel, manipulują tylko po to żeby na koniec i tak się nikt w tym nie rozeznał. Nie możemy znależć żadnych powiązań, żadnych celów, ani jakiejś charakterystyki. Jeżeli chcą nam zrobić mętlik w głowie to umią to na 100%. xD

Myślę że najwięcej mogą na ten temat powiedzieć służby tajne, haaa dzisiaj nawet dowiedzieliśmy się że CIA współpracowała z Kadaffim, angielskie M16 także współpracowało z tym tyranem, boże boże kto by tydzień temu jeszcze o tym śmiał w tv wspomnieć, a dzisiaj oficjalnie o tym mówią.

Jakiś czas temu w ramach projektu Disclosure pojawił się wysoki oficer z Iranu który miał nawet strzelać do ufo a przy tej obserwacji było kilkadziesiąt żołnierzy. W starszych książkach (hmm, nie pamiętam już autora , ale mogę spojrzeć), jest opisany ten przypadek jako przez FOIA autor dostał informację o tym przypadku. I także przez przypadek podesłano mu nie tylko sam przypadek ale i listę osób które w USA były poinformowane o tym zajściu, sam się zdziwiłem widząc kto dostał informację o przypadku ufo w kraju tysiące km. oddalonym , między innymi CIA i Biały Dom.

Kurcze i jak? ufo jest, oficjalnie nikogo to nie interesuje ale nieoficjalnie wszyscy chcą być na bieżąco.

Może oni już nie chcą się z nami kontaktować?, może te spotkanie z Eisenhowerem miało naprawdę miejsce?. Ale że nic z tego dobrego nie wynikło i mamy jak mamy
"Jestem fanem nauki ale nie jej ślepym wyznawcą"

<a href="https://www.facebook.com/arek.czaja">ht ... k.czaja</a>
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Pewien mój informator z WP z którym od 1,5 roku straciłem kontakt powiedział mi, że UFO jak na razie wymyka się nawet ich poznaniu ;) Andrzeju jak Ci wcześniej pisałem wszelkie zjawiska paranormalne podciągasz pod NOL-e. To że ''znikł'' pokrowiec czy kapeć mamy uważać, że to sprawa UFO trochę to mało przekonywujące - w cuda nie wierzę, ale uważam że występują oprócz NOL inne nieznane nam zjawiska nieznane a nie paranormalne Andrzeju polecam Ci bardzo ciekawe książki Meckelburga o znikaniu nie tylko rzeczy, ale i ludzi i nikt tam nie szuka wini NOLi za to ;)
Awatar użytkownika
Andrzej 58
Weteran Infranin
Kontakt:

Azorze,nie bardzo zrozumiałeś moje intencje.Wiem ,że w cuda nie wierzysz.,tak samo jak ja.Cały czas zwracam uwagę ,że zjawiska tzw paranormalne wcale takimi nie są.To produkty kogoś ,kto stara się ,żeby opinia publiczna tak je traktowała jak powszechnie znane tematy ogórkowego sezonu.Te drobne zdarzenia przytoczone przeze mnie ,to wskazówka ,że w tym logicznym i dobrze znanym nam realu są przypadki niezrozumiałe .Sam masz takie zdarzenie.Wpasowuje się w wiele innych podobnych.Czy inaczej podchodziłbyś to tej sprawy ,gdyby zamiast futerału zniknął Ci aparat.A co by było gdyby okazało się ,że obok nas żyje naszym kosztem grupa cwaniaków ,żerująca na tym ,że według nieświadomych ludków ta tajemnica jest nierozwiązywalna.Ciągle padają te same pytania i te same odpowiedzi.Faktem jest ,że to Twoje zdarzenie miało miejsce.Nie wiesz jak to się stało.A jak potraktujesz to jako wskazówkę , w jakim kierunku szukać odpowiedzi na nurtujące nas kwestie.Pomyśl ile można zajmować się rejestrowaniem zaistniałych obserwacji.Analizować zdjęcia pod względem ich autentyczności.Zbierzesz kilka tysięcy relacji a do konkretnych wniosków nie dojdziesz ponieważ nie bierzesz pod uwagę innych przyczyn działania kogoś ,kto stara wpuścić dociekliwych w maliny.Od pewnego czasu daje się zauważyć coś co przebija w temacie o innych rzeczywistościach.Wiem ,że wielu traktuje to za rojenia naszych chorych umysłów.Szukasz zdjęć ,to dokładnie przyjrzyj się zamieszczonemu zdjęciu dzielnicy Poniatów jeszcze z przed wojny.Pytałeś mnie kiedyś o obserwację nola przez moją znajomą.To dokładnie w tym samym miejscu ,gdzie widnieje ten nol i tam gdzie opisywałem moje szkolenie na temat produkcji iluzji holograficznych.Tam jest też hologram.Na tle góry na łące widać sondy.Też od czasu do czasu pojawiają się w różnych tematach zamieszczanych na forum czy serwisie.Czy to świeża sprawa.Napewno nie.Ikonografia obejmuje okres wielu tysięcy lat.To takie tamtejsze rejestracje ówczesnych ludzi.To też wiąże się z tym tematem jak też z wieloma innymi.Relacji pisanych z czasów historycznych ,też trochę jest.Ale to znane sprawy.Istotnym elementem tych manipulacji są wątki religijne.Też są w zakresie rozpatrywania realiów rzeczywistości.I to główna broń manipulujących pasożytów.Stworzyć w oparciu o ciężko doświadczonych ludzi wojsko wierne do końca przekonane o słuszności swoich wniosków wypływających z osobistych doświadczeń.Niektórzy są neprzekonywalni.Dlatego zostali wyposażeni w obstawę,żeby sobie krzywdy w odpowiednim czasie nie zrobili.Chcesz rozwiązać zagadkę noli.Widziałeś je i do tego nie muszę cię przekonywać.Są zwykłymi maszynami pilotowanymi przez ludzi.Są elementem wykorzystywanym do celów ogłupiania dużych mas ludzkich.Są tylko częścią arsenału technicznego dającego przewagę narazie pasożytom.Ale kilkudziesięciu lat w tym gronie nastąpił rozłam.Jest on spowodowany zbliżającym się czasem oceny i wyjaśnienia zagadek.To swoista dwoistość po drugiej stronie barykady.I dobrze.Pozwoli to uniknąć wielu tragedii.Ja tam jestem zdania ,że co było to było i nie ma co trwać w wiecznej żądzy zemsty.Wiedza pochodząca od moich"dowcipnisiów "jest fajna i bedzie możliwość naprawy wielu szkód.
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Andrzeju rozumiem Cię, ale wkładanie do worka wszystkich zjawisk paranormalnych i tłumaczenie ich przez nieznane nieznanym jest absurdem.

To zalatuje trochę delikatnie mówiąc kiepską teorią spiskową, wiesz idąc tokiem takiego rozumowania możemy pokusić się pisząc, że UFO i wszystkie zjawiska to manipulacja ''kogoś'' obojętnie skąd i gdzie... Ale pytam dowody !!! Andrzeju dla mnie zniknięcie ''pokrowca''a nawet gdyby aparatu nie byłoby koniecznością wiązania tego z UFO brak wszelkich podstaw do tego, gdyby tak wszyscy sądzili wpadliby w sidła tego co pisze dr. Pająk a wiemy co pisuje i jak traktują to inni ;)

Czy się to nam podoba czy nie MUSIMY dokumentować i analizować obserwacje/zdjęcia a potem wyciągać wnioski po to jesteśmy. Wiadomym jest, że manipulacja i dezinformacja jest faktem być może i przez ''obie'' strony, ale jak pisze upychanie wszystkiego tylko i jedynie w tym kierunku jest błędem... Mogę Ci również napisać może ktoś tak chce abyś tak właśnie myślał ? Ale czy mam racje, nie to są tylko spekulacje i to wszystko.

Andrzeju nie wiem o jakich fotkach piszesz ?

Czyli wg Ciebie NOl-e pilotują ludzie ? A pewnie wszelkie ''dziwności'' tych ''maszyn'' wyjaśniasz teorią manipulacji wobec odwrócenia naszej uwagi. Wg mnie to jest czysta fantastyka. Ja nie zgadzam się kategorycznie z takim stwierdzeniem i myślę, że nie tylko ja .Widzę, że UFO traktujesz w bardzo podobny sposób jak dr. Pająk, pasożyty itp. Oj wole daleko od tego się trzyamć...

Polecam Ci przy okazji prace fizyka Illobranta von Ludwigera z MUFON CES (dość dużo pisał na ten temat I.Witkowski) w oparciu o badania genialnego fizyka kwantowego (juz zmarłego) B. Heima. Andrzeju z ich badań wynika cos konstruktywnego oni nie doszukują się ''teorii o manipulacji mas'' zapoznaj sie z teorią ''projekcji'' wg mnie znakomicie tłumaczy nie tylko obserwacje UFO ale i wynikające z nich zjawiska paranormalne kilka obserwacji jakie osobiście badałem pokrywa się z tą właśnie teorią.
Awatar użytkownika
Andrzej 58
Weteran Infranin
Kontakt:

Co chcesz Arku udowodnić.To,że nole istnieją -sam widziałeś i sfotografowałeś.Jaki cel mają dokumentacje przypadków obserwacji nol.Jaki sens ma szukanie po książkach tego co jest Twoim doświadczeniem,tylko nie zdajesz sobie z tego sprawy.O jakim zdjęciu mowa ,a o tym-http://wroclaw.hydral.com.pl/232090,foto.html.Było ono zamieszczone w innym temacie.Opisałem też tam okoliczności powstania tego zdjęcia.A skąd to wiem -od tych ,którzy mi to pokazali.Stąd wiem ,że to ludzie.To nie domysły a doswiadczenie osobiste.Dlatego rozwiazanie zagadki noli jest w zupełnie innym miejscu ,niż poszukujesz.Zwracałem Ci uwagę na zjawiska fizyczne związane z elektromagnetyzmem oraz zjawisko lewitującej cewki Film jest w temacie"Nagranie z Emilcina"Ten eksperyment każdy może zrobić sobie sam w domu..Popatrz na lewitujący Lifter.Cud czy fizyka?Czy próbowałeś kiedyś zastanowić się dlaczego w piktogramach te drobiny metalu są przypalone.Jak robi się oszustwo z szarakami i innymi stworkami-Techniki wprowadzania do pamięci fałszywych przekazów.Ogólnie rzecz ujmując zastosowanie techniki typu Mk ultra oraz wysokoczęstotliwościowego manipulowania umysłem.Jakie są tego skutki znajdziesz w temacie o innych rzeczywistościach.Skup się troszeczkę ,bo po kolejnych iluś tam rejestracjach dalej będziesz w tym samym miejscu.
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Andrzeju nadajemy zupełnie na innych ''falach'' o sensie dokumentowania napisałem Ci wcześniej i zdania nie zmieniam obojętnie czy poznam zjawisko UFO czy nie. Mieszasz na raz masę rzeczy ufo, piktogramy, zjawiska paranormalne, manipulację a tak naprawdę sam nie wiesz czym jest UFO, tak jak ja czy inne osoby. Jedynie spekulujemy i analizujemy po omacku. Andrzeju zatem wyrzućmy wszystkie obserwacje/raporty, wyrzućmy wszystkie książki, badania naukowców i gdybajmy bez obrazy jak Ty to robisz...

Acha Andrzeju pokaż linka do wątku o co chodzi z tym zdjęciem bo nic z tego nie rozumiem, co ma pokazywać UFO czy coś innego ?
Ostatnio zmieniony ndz wrz 04, 2011 5:32 pm przez azor, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Andrzej 58
Weteran Infranin
Kontakt:

Arku właśnie namawiam cię do rozszerzenia spojrzenia na temat noli.Najpierw przyjrzyj się temu zdjęciu i napisz czy odnalazłeś tam tego nola.Tu nie ma miejsca na spekulacje książkowe.To Ci podałem jako kierunek patrzenia .Najprościej jak potrafię-Nole to środek transportu. W manipulacji ludźmi przydatny do szybkiego przemieszczania w rejony,które odbierane są przez manipulowanych jako pobyt w innym realu oraz wykonywanie pokazów lewitacji.Jak wiąże się to z oddziaływaniem impulsami około 10 Hz ,to da to wrażenie natychmiastowej zmiany rzeczywistości po odblokowaniu sztucznego snu(jesteś w jednym miejscu by natychmiast znaleźć się w innym).O tym jest w tym temacie ,o którym wspomniałem.W Twoim przypadku zniknęcie futerału było związane z takim wyłączeniem świadomości Tobie i dziewczynom.W tym możesz upatrywać utrzymywanie tajemnicy tych materialnych obiektów w tajemnicy przed opinią publiczną.Jeśli zadaję Ci pytanie ,którego celem jest wskazanie na znane fizyczne zjawisko grzania w polu elektromagnetycznym o wysokim potęcjale i częstotliwości ,którego skutkiem jest przypalenie drobin metalu w kręgach ,to nie widzisz związku z nolami,które działają w oparciu o to zjawisko.Jak zajrzysz do podręczników elektrotechniki to zauważysz ,że łodygi zjonizowane z polem wtórnym wytworzą siłę kłądcą je w kolisty sposób.Dlatego zwykła fizyka potrafi odpowiedzieć w jaki sposób to się dzieje.A jakie obiekty są w stanie wytworzyć takie pole-Nole.Dalej nie widzisz związku między nolami a piktogramami?Na siłę rozdzielasz pewne związki i tak można przytaczać z pozoru wiele odległych od siebie elementów.Dopiero łączenie ich daje rozwiązanie całości.
ODPOWIEDZ

Wróć do „HISTORIA SPOTKAŃ Z UFO”