co do pierwszej fotki ja nie jestem w stanie stwierdzic jednoznacznie co to
Skoro nie można stwierdzić co to jest, to chyba jest równoznaczne, że jest to niezidentyfikowany obiekt. Skoro jest w powietrzu to chyba lata, a więc jest to niezidentyfikowany obiekt latający czyli NOL.
..., a jesli chodzi od drugą to typowy ptak widac nawet skrzydla i ogon

wyglada na jaskółke
No cóż, założyłem, że jest to kolejne zdjęcie obiektu sfotografowanego na poprzednim. Nie dopatrzyłem się skrzydeł i ogona, nie mówiąc już o rozpoznaniu gatunku ptaka.
Jeśli nie sprawi Ci to kłopotu, proszę zaznacz na zdjęciu wymienione szczegóły. Nie mam jak widać doświadczenia w ich rozpoznawaniu, a chętnie nauczyłbym się jak wyeliminować takie pomyłki.
Na trzecim w zasadzie nie widac nic taki punkcik, ktory wyglada jak owad z daleka szkoda czasu Twojego abys sie nad tym zastanawiał
Dołączyłem zdjęcie do kolekcji, bo wydaje się logiczną kontynuacją dwóch poprzednich. Rzeczywiście jest to tylko punkcik i może to być cokolwiek. Masz rację, identyfikacja co to zdjęcie przedstawia jest niemożliwa. W mojej opinii nawet nie można jednoznacznie stwierdzić, że jest to owad. Tym bardziej, że na innych zdjęciach takich "owadów" nie ma.
...- jedynie ta pierwsza fotka wyszla ciekawie ale ja niestety nei jestem w stanie nic wiecej powiedziec.
Tu myślimy zupełnie tak samo. Też sądzę, że zdjęcie jest ciekawe i nie jestem w stanie nic więcej powiedzieć o charakterze uchwyconego obiektu. Dlatego dołączyłem pozostałe, na których w mojej opinii może być ten sam obiekt.
Takie ciemne latajace obiekty to niestety w wiekszosci nie ufo a zwykle bzdety no chyba, ze ewidentnie widac ze to metaliczny obiekt typu np kula ktora odbija swiatlo

Tu się muszę zgodzić z Twoją opinią. Napisałem, że znalazłem UFO na swoich zdjęciach, bo nie potrafię zidentyfikować uchwyconych na nich obiektów. Wykombinowałem, że skoro coś występuje na trzech zdjęciach wykonanych w tym samym miejscu, w małym odstępie czasu, to powinien to być ten sam obiekt. Jeśli na drugim jest jaskółka, to burzy cały mój tok rozumowania. Dlatego proszę o pokazanie sposobu na jej dostrzeżenie.
Lepszy okropny koniec niż okropność bez końca.
Murphy