Mesjasz żyje w czasach obecnych

Awatar użytkownika
Aylinn
Homo Infranius
Kontakt:

Re: Mesjasz żyje w czasach obecnych

Post autor: Aylinn »

Można już zamknąć?
That's how I survived. Time and time again. That's my secret. I survived because I willed it to be. ... How did I survive apocalyptic fire? I simply refused to feel the flames.
Awatar użytkownika
Bellum
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Bellum »

[quote name='Aylinn' post='28119' date='czw, 08 maj 2008 - 15:52']Można już zamknąć?[/quote]

Popieram odpowiedź Dreamer.

[quote name='Dreamer' post='28079' date='czw, 08 maj 2008 - 04:40']IP Megatrona jest unikatowe a jego teksty nie odbiegają d standardów zachowania, póki co nie widzę nic złego w tym co pisze[/quote]
Maria
Zaangażowany Infranin
Kontakt:

Post autor: Maria »

CYTAT(Aylinn @ czw, 08 maj 2008 - 15:52)

Można już zamknąć?

Popieram odpowiedź Dreamer.

Ja też popieram, ciekawe rzeczy i warto poczytać!!! Cóż to szkodzi ?!
JAM JEST Światłością Serca - Saint Germain
critical strike
Początkujący
Kontakt:

Post autor: critical strike »

Również popieram postawę Dreamera, to fajnie się czyta. ^^ Szkoda tylko , że nie odpowiadają na pytania.
Ludzie, którzy prą naprzód, nie bojąc się cierpienia, wyczerpania i upokorzenia stają się mistrzami.
Awatar użytkownika
Rysiek23
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: Rysiek23 »

Temat na razie zostawiamy otwarty.
Asef
Infrzak
Kontakt:

Post autor: Asef »

Pytnia, oczywiście, możecie je zadawac, spróbuję na nie odpowiedziec.Ale jednak nie jestem wszechwiedzący.

Tak więc Słucham jakiegoś ciekawego pytania.Oczywiście dotyczącego tego tematu.
Ostatnio zmieniony czw maja 08, 2008 2:48 pm przez Asef, łącznie zmieniany 1 raz.
"Godność człowiek uzyska, gdy nie będzie oceniał a oceny innych nie będą go bolały. Gdy nie będzie szkodził innym, jak również nie pozwoli sobie szkodzić. Gdy jego EGO będzie wielkie, lecz tego nie będzie okazywał.

Godności człowiek nie może okazywać i nie obchodzi go czy inni ją u niego zauważą." - Pan Zastępów.
Asef
Infrzak
Kontakt:

[quote name='aothar' post='28139' date='czw, 08 maj 2008 - 19:07']Coz moge na to powiedziec? Jesli sam w to wierzysz, zglos sie do specjalisty.[/quote]

Rozumiem, że oceniasz to wszystko bez żadnej weryfkacji tej osoby.Może mógłbyś np spotkac się z Gryfem144, porozmawiac, a potem dopiero ocenic.

Są organizowane konferencje głosowe, na skype lub na ventrilo można z Gryfem144 porozmawiac.Jest również forum interneteowe.Rozmawiałem z Gryfem wiele razy, byłem u niego w domu, widziałem wielkie konstrukcje które robił, widziałem też zdjecia inne z jego róznych wypraw, odpowiadał na wiele kwestii.

Po za tym ja najbardziej biore pod uwagę to o czym Gryf144 mówi, np odnośnie systemu pscyhoemocjonalnego człowieka, wie to są uczucia, miłosc bezwarunkowa jest fałszywa to znaczy, że jest negatywna, nie ma miłosci bezwarunkowej w systemie pschoemocjonalnym człowieka, dlatego, że dawanie ciągłe miłosci, może człowiek dawac ale i tak prędzej czy później się wypali, załamie się, bo nie bedzie miał tych wzorców miłości dostarczanych od innych..To jest bardzo dokładnie wyjaśnione na konferncji,

i co duzo mowic, najlepiej to wyjaśni spisana konferencja głosowa na ten temat.

[quote name='aothar' post='28139' date='czw, 08 maj 2008 - 19:07']"Powstaną bowiem fałszywi mesjasze i fałszywi prorocy i czynić będą wielkie znaki i cuda, aby, o ile można, zwieść i wybranych. Oto przepowiedziałem wam. Gdyby więc wam powiedzieli: Oto jest na pustyni - nie wychodźcie; oto jest w kryjówce - nie wierzcie. Gdyż jak błyskawica pojawia się od wschodu i jaśnieje aż na zachód, tak będzie z przyjściem Syna Człowieczego, (28) bo gdzie jest padlina, tam zlatują się sępy."

p.[/quote]

Jaka to Biblia ?

Gryf korzysta tylko z Bibli Gdańskiej z 1632 roku jest najmniej przeinaczoną i najmniej zmienianą biblia.

Gryf144 już wcześniej odczytał te fragmenty z Bibli.

Biblia Gdańska

ew. Mateusza 24:23 - 44

23 "Tedy jeźliby wam kto rzekł: Oto tu jest Chrystus, albo tam, nie wierzcie."

Jak kto będzie, wam mówił, że jest Chrystusem, lub, że wie gdzie jest Chrystus nie wierzcie mu.

24 "Albowiem powstaną fałszywi Chrystusowie, i fałszywi prorocy, i czynić będą znamiona wielkie i cuda, tak iżby zwiedli (by można) i wybrane."

Będzie dużo fałszywych Chrystusów i fałszywych proroków, będą oni czynić wielkie cuda i znaki, by pokazać się ludziom i ich zwieść.

Gryf144 nie czyni żadnych cudów, a ani żadnych znaków.I nie nazywa się siebie Jezusem, tylko Panem Zastępów.

Jak mógłby nazywac się tak samo jak jego brat z Nieba ?

25 "Otom wam przepowiedział."

Tak wam przepowiadam.

26 "Jeźliby wam tedy rzekli: Oto na puszczy jest, nie wychodźcie; oto w komorach, nie wierzcie."

Jeżeli ktoś wam będzie mówił, że Chrystus jest, czy to na dworze czy domu nie wierzcie.

Te wersety mówią, że nie przyjdzie Chrystus. Tym, którzy powiedzą, "jestem Chrystusem" nie należy im wierzyć.

Asef, nie jestem pewien czy wiesz, że mi pomogłeś w ten sposób potwierdzasz moją postać jako Mesjasza. Ja nigdy nie mówiłem, że jestem Chrystusem, zawsze twierdziłem, że On jest moim młodszym bratem w Niebie. Również twierdzę, że On nigdy już na ziemię nie przyjdzie.

Kolejną ważną sprawą jest to, że ja nie czynię żadnych cudów ani znaków. Chrystus powiedział, że Ci fałszywi tak będą czynić, nie należy im wierzyć.

To były wersety o fałszywych Chrystusach i prorokach, ten następny opisuje narodziny właściwego, który jest nazywany Synem człowieczym.

27 "Albowiem jako błyskawica wychodzi od wschodu słońca i ukazuje się aż na zachód, tak będzie i przyjście Syna człowieczego."

W czasie narodzenia Syna człowieczego, będzie olbrzymia burza na całym niebie, od wschodu aż po zachód.

Taka burza była nad ranem, minęła przed wschodem słońca kiedy się rodziłem,

Każdy może sie sprawdzic w instytucie meteorologii ( nawet sam niewiem jak to się dokładnie pisze, z góry przepraszam)

11 sierpnia 1952 roku na północ od Lublina jaka wtedy była pogoda.A była wtedy ta burza, która tak zabłysła jak wskazuje to tresc proroctwa.

Pozostałe wersety dotyczą już tylko ostatnich dni

30 "Tedyć się ukaże znamię Syna człowieczego na niebie, a tedy będą narzekać wszystkie pokolenia ziemi, i ujrzą Syna człowieczego, przychodzącego na obłokach niebieskich, z mocą i z chwałą wielką;"

Znamię Syna człowieczego, ten zwrot może mówić tylko o fizycznym znaku, jaki posiada Mesjasz. Znamię to, odpowiada stanowi na niebie, jaki będzie w ostatnim dniu.

Możecie mi wierzyć lub nie wierzyć, posiadam właśnie takie znamię i jest ono zgodne ze stanem, jaki zaistnieje w owy dniu na naszym niebie.

Jestem zaskoczony dokładnością opisu, pierwszy raz w tej chwili czytam te wersety, to zaskoczenie jest pozytywne

Tekst pogrubiony jest autorstwem Gryfa144.

Z kąd wież ze jest tym prawdziwym Mesjaszem??

Rzeczywiście jest bardzo wielu ,którzy tak mówią ,lecz czy maja jakiekolwiek dowody na poparcie swoich słów ?

Sa wskazywane określone cechy ,które musi spełnić ten ,który jest prawdziwym Mesjaszem.

Pośród tych wskazówek nie ma ani jednej o wykonywaniu jakichś cudów, ale wiele jest wskazówek ,które określaja zdolności człowieka---- Syna Człowieczego :dla przykładu najważniejszą z tych cech jest wiedza ,wskazówką która świadczy o tym że człowiek ten będzie posiadał niespotykana wiedzę jest Psalm 24 Dawida.W tym psalmie "Podnieście bramy czoła wasze, Podnieście się bramy odwieczne ,bo idzie Król Chwały "

Król Chwały w znaczeniu tego Psalmu to człowiek posiadający największa z pośród kiedykolwiek żyjących ludzi wiedzę.

Taka wiedzą dysponuje wskazywany przezemnie Mesjasz ,inny atrybut związany z tym tematem jest wskazywany treścia Apokalipsy ,gdzie w 16 wersecie 1 rozdz. w słowach " A z ust Jego wychodził miecz z obu stron ostry" .Miecz wychodzący z ust w znaczeniu tego przekazu świadczy o wszechstronnej mocy Jego słowa ,bo miecz jest ostry z obu stron,ta wszechstronna moc słowa jest ściśle zależna od wiedzy jaka dysponuje człowiek określany mianem Króla chwały w znaczeniu Króla Wiedzy.W Apokalipsie jest zapisane kolejne okreslenie o niespotykanej wiedzy Syna Człowieczego.Zwrot z 8 wersetu 1 rozdz. mówi " Jam jest Alfa i Omega "jest to przedstawienie się Syna Boga jako człowieka , który posiada całą wiedzę lecz tylko w okreslonych tematach.Dowodem na to jest ten zwrot , Alfa i Omega mówiący o zawartosci calego alfabetu ,a więc wszystkich słów ,lecz tylko z określonej dziedziny o czym świadczy wskazanie alfabetu jednego języka a nie wszystkich alfabetów ziemi.

Inna kwestia dowodowa jest zawarta w testamencie Boga, proszę o wnikliwe czytanie postów z tego tematu.

Autor: K12G

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony czw maja 08, 2008 4:52 pm przez Asef, łącznie zmieniany 1 raz.
"Godność człowiek uzyska, gdy nie będzie oceniał a oceny innych nie będą go bolały. Gdy nie będzie szkodził innym, jak również nie pozwoli sobie szkodzić. Gdy jego EGO będzie wielkie, lecz tego nie będzie okazywał.

Godności człowiek nie może okazywać i nie obchodzi go czy inni ją u niego zauważą." - Pan Zastępów.
Awatar użytkownika
sasquatch
Homo Infranius
Kontakt:

Post autor: sasquatch »

Asef, fajnie się czyta twoje teksty :) Sam mam inicjały A S :)

Ale nurtuje mnie jedna rzecz. Na początku roku czytałem "Rozmowy ze śmiercią" Jana Van Helsinga. W jednej z sesji autor pyta o powrót Jezusa na co Anioł Przemiany odpowiada:

Moc Chrystusa pojawia się już od lat. Jednak nie pojawi się więcej w ciele Jezusa, lecz w każdym człowieku, który będzie gotów nosić w sercu miłość i moc. Po Ziemi wędrować będą istoty noszące w sobie więcej świętości niż inne. Jednak postaci, która przyjęłaby cielesną formę Jezusa, mesjasza, który poruszyłby całą Ziemię, już nie będzie. Tym razem jego dusza dotykać będzie wszystkich ludzi. Mogą pojawić się religijni przywódcy, którzy będą służyć dobru i zbiorą wokół siebie ludzi. Jednak miliony ludzi będą nosić tę moc w samych sobie, ponieważ zaczną opuszczać Ziemię, kierując się ku boskości. Ważne jest, by jak najwięcej ludzi nosiło w sobie moc Chrystusa. Opadnie ona na ludzkość niczym deszcz. Aby lepiej to zrozumieć, postrzegaj moc Chrystusa jako deszczową chmurę, z której deszcz zacznie spadać w serca ludzi. Wszyscy, którzy otworzą usta, będą pić tę wodę i zostaną pobłogosławieni boską mocą. Przyjmując w siebie i w swe serce moc Chrystusa, otwierasz się na miłość, dzięki czemu "boskie oko" w twej świadomości może spoglądać przez ciebie. Moc Jezusa pozwala temu, który ją nosi w sobie, rozpalić boski ogień i świecić nim. Poprzez taką osobę boskość "patrzy" na świat. Ta zdolność nie powinna dotyczyć pojedynczych ludzi, lecz wielu, dzięki którym moc rozdzieli się i wniknie w tych, którzy będą gotowi. Proces "stawania się" trwa na Ziemi już od dawna. Wszystko dzięki temu, że wasza planeta zmienia poziom swej częstotliwości.

Więc chciałbym wiedzieć jakie jest twoje zdanie na ten temat. Dlaczego informacje twoje i Anioła Przemiany tak bardzo się różnią? Nie sądzę aby było to spowodowane jedynie zniekształceniem channelingu przez medium.

Asef
Infrzak
Kontakt:

[quote name='Sasquatch' post='28160' date='czw, 08 maj 2008 - 22:15']Asef, fajnie się czyta twoje teksty :) Sam mam inicjały A S :)[/quote]

To nie są moje inicjały.

Chciałbym jeszcze powiedziec, że większosc tego co tu jest przedstawione jest autorstwa Gryf144, a tylko niektóre rzeczy są mojego autorstwa na podstawie oczywiscie tego o czym Gryf144 mówił na konferencjach głosowych.

[quote name='Sasquatch' post='28160' date='czw, 08 maj 2008 - 22:15']Ale nurtuje mnie jedna rzecz. Na początku roku czytałem "Rozmowy ze śmiercią" Jana Van Helsinga. W jednej z sesji autor pyta o powrót Jezusa na co Anioł Przemiany odpowiada:[/quote]

[quote name='Sasquatch' post='28160' date='czw, 08 maj 2008 - 22:15']Moc Chrystusa pojawia się już od lat.Jednak nie pojawi się więcej w ciele Jezusa, lecz w każdym człowieku, który będzie gotów nosić w sercu miłość i moc. Po Ziemi wędrować będą istoty noszące w sobie więcej świętości niż inne. Jednak postaci, która przyjęłaby cielesną formę Jezusa, mesjasza, który poruszyłby całą Ziemię, już nie będzie. Tym razem jego dusza dotykać będzie wszystkich ludzi. Mogą pojawić się religijni przywódcy, którzy będą służyć dobru i zbiorą wokół siebie ludzi. Jednak miliony ludzi będą nosić tę moc w samych sobie, ponieważ zaczną opuszczać Ziemię, kierując się ku boskości. Ważne jest, by jak najwięcej ludzi nosiło w sobie moc Chrystusa. Opadnie ona na ludzkość niczym deszcz. Aby lepiej to zrozumieć, postrzegaj moc Chrystusa jako deszczową chmurę, z której deszcz zacznie spadać w serca ludzi. Wszyscy, którzy otworzą usta, będą pić tę wodę i zostaną pobłogosławieni boską mocą. Przyjmując w siebie i w swe serce moc Chrystusa, otwierasz się na miłość, dzięki czemu "boskie oko" w twej świadomości może spoglądać przez ciebie. Moc Jezusa pozwala temu, który ją nosi w sobie, rozpalić boski ogień i świecić nim. Poprzez taką osobę boskość "patrzy" na świat. Ta zdolność nie powinna dotyczyć pojedynczych ludzi, lecz wielu, dzięki którym moc rozdzieli się i wniknie w tych, którzy będą gotowi. Proces "stawania się" trwa na Ziemi już od dawna. Wszystko dzięki temu, że wasza planeta zmienia poziom swej częstotliwości.[/quote]

Chrystus jednak jest w Niebie jako dusza, i nie ma tutaj żadnego dostępu, to cywilizacjia ziemska jest całkowicie odrębnym środowiskiem, tu na ziemię są wcielane tylko i wyłącznie dusze w ciało człowieka z inkarnowanymi 6 istotami.One są z astralu te istoty z 1,2,3 poziomu czyli inkarnowane dolne, pochodzą one z niższej cywilizacji astralnej, a 4,5,6 poziomu z cywilizacji już wyżej rozwinietej.

Astral powstaje z myślokształtów mózgów biologicznych istot i jest w formie duchowej, i ewolowuje we Wszechświecie, istoty astralne nie mają dostępu do Nieba dla dusz.

Astral może jedynie wpływac na świadomośc człowieka, tworzyc dla niego los, itd.

Tu na ziemi żadna dusza nie może miec dostępu, chyba ze w specjalnym zabepieczeniu.

Jeżeli jest to jakiś przekaz channgelingowy, to napewno jest to przekaz od Astralu, należy spojrzec czy pozytywnego czy negatywnego.Trudno jest to stwierdzic, ale jeśli Lucyfer bedąc ulokowanym w naszym wszechswiecie, w specjalnej enklawie dla dusz, bo tylko w taki sposob może tu zyc.

Wpłyną na cywilizacje astralne od początku powstawania Wszechświata.

Najpierw to była jedna grupa, potem kolejna i kolejna i tak coraz wiecej zdobywał.

Obecnie prawie, że wszystkie cywilizacjie astralne, pochodzą od lucyfera i jemu sluża, że tak można powiedziec.

Dowodem jest właśnie to, że na ziemie zamiast czlowiek zyc w szczesciu i radosci, człowiek żyje w smutku, w negatywnych emocjach.To jest w tym momencie zakłocone środowisko, właśnie poprzez negatywny astral, którym posługuje się Lucyfer - dusza z Nieba, która kiedyś miała bardzo wysokie stanowisko.Jest to nawet wzkazne w Apokalipsie.Posiada 2 diadamy, te 2 diademy dusza dostaje bedąc członkiem Rady Głownej Nieba.

To są bardzo dobre narzędzie dla duszy.I można je odebrac po tym jak dusza zrobi jakis niegodny czyn.Jednakże, lucyfer nie popełnił tego czynu zachował te 2 diademy.A po zmianie życia w niebie, takiej, że trzeba było się odciąc 3 dolnych pierścieni służacych za zmysły, które są generowane jako negatywne emocje,Lucyfer sie nie zgodził życ w takiej formie, i inne dusze, więc postanowiono stworzyc specjalną enklawe dla tych dusz w we Wszechświecie, z resztą to jest dokładnie opisane wyżej w pytaniu " Cywilizacja Nieba - Jak wygląda życie w Niebie ?" na którą odpowiedz udzielił Gryf144.

Jeszcze na temat lucyfera, aby już całkowicie było wiadomo o co dokłanie chodzi :

57. Czym/kim jest wspomniany w odpowiedziach Lucyfer?

57/ Lucyfer, postać ogólnie znana, lecz tylko w niewielkim stopniu właściwie przedstawiana. Jego pierwsze pojawienie się we wszechświecie, spowodowane było zdarzeniami, które wystąpiły w niebie. Był to czas, bardzo poważnych zmian w emocjonalnej formie życia duszy. Istotą takich zmian, była chęć przedłużenia życia każdej duszy, która żyje w niebie

Wprowadzenie w życie takich planów, wymagało przeprowadzenia bardzo istotnych dla duszy zmian w jej systemie instrumentów osobistych, czyli zmiany zakresu działania zmysłów. Postać duszy w trakcie ewolucji, tak rozwinęła swoją postać, że umysł i osobowość, inaczej cała istota wartości postaci, jest oddzielona od sfery zmysłów.

Człowiek żyjący z wcieloną dusza, jest twornikiem materii na takie zmysły z materii emitowanej z układu emocjonalnego człowieka, tworzą się i asymilują z ciałem duszy instrumenty jej zmysłów. Wcielana w postać człowieka młoda dusza, już jest dojrzałą w swej istocie osobowej postacią. Jednak ta, już rozwinięta postać duszy, nie może nawiązać kontaktu z innymi duszami i z całą infrastrukturą w środowisku nieba. Innymi słowy; ona nie może aktywnie żyć w niebie.

W takiej formie budowy postaci duszy, gdzie jej kompletna osobowo i umysłowo istota, jest oddzielona od jej własnych instrumentów zmysłowych, można czynić zmiany w polu instrumentów. Dla przykładu; człowiekowi zakłada się implanty, które zmieniają słuch, smak, wzrok itp.

Większością głosów w obowiązkowym referendum, przyjęta została decyzja o przeprowadzeniu zmian. Biorąc pod uwagę podstawowa zasadę wolnej woli, dusze, które nie wyraziły zgody na taka zmianę swoich form życia emocjonalnego, mają prawo do zachowania poprzedniej formy. Zaistniała sytuacja, która zmusiła nas do działań zabezpieczających przyszłe środowisko nieba, takie gdzie inaczej emocjonalnie postępujące dusze muszą mieć odpowiednie warunki do życia.

Obecność w takim środowisku dusz, które emitują negatywne emocje a w takiej formie przebiegało życie w niebie do czasu tamtych zmian, była niedopuszczalna. Jedynym wyjściem w takiej sytuacji, było przygotowanie bezpiecznej enklawy życia dla dusz, które nie chciały zmienić swojego życia. Taka enklawa nie mogła być zbudowana w środowisku nieba, ze względu na bezpieczeństwo jego mieszkańców. Postanowiliśmy zbudować ją w naszym wszechświecie i umieścić w niej wszystkie dusze wraz z Lucyferem.

Lucyfer jest jedna z dusz, które piastowały w niebie najwyższe godności, był członkiem Rady Głównej Nieba. Posiada szczególne instrumenty, dwa diademy, instrumenty, które posiadają tylko członkowie najwyższej rady nieba, zachowują je dożywotnio z wyjątkiem sytuacji szczególnych, gdyby taka dusza dopuściła się poważnych wykroczeń.

Umieszczenie Lucyfera wraz z innymi duszami w enklawie, zbudowanej w naszym wszechświecie, niosło z sobą określone warunki.

W każdym czasie, gdy Rada Główna Negatywnej Cywilizacji Duszy, podejmie decyzje o zmianie stanowiska względem zasad życia, mogą powrócić do społeczności nieba.

Mimo prób, jakie przeprowadziliśmy, nie udało nam się zmienić stanowiska ich rady. Ostatnie trzy takie próby przeprowadziłem osobiście z racji, że jestem we wszechświecie, lecz nie dały one zadowalających rezultatów. Jedno, co osiągnąłem to, wiedza o rzeczywistym nastawieniu społeczności cywilizacji Lucyfera, jest ona odmienna od stanowiska rady.

Sytuacja, jaka zaistniała we wszechświecie z przyczyny wpływu Lucyfera, (przypisanie wpływu tylko Lucyferowi jest formułą, związaną z odpowiedzialnością władzy w istocie wpływ, mają również inne dusze z jego cywilizacji), spowodowała szereg zakłóceń w konsekwencji, doszło do tego, ze młode dusze zostały wbrew ich woli, zatrzymywane w cywilizacji Lucyfera.

Pan Zastępów.

Autor: Gryf144

------------------

Jestem też ciekaw co to jest za owa moc Chrystusowa, może autor rozmowy ze śmiercią mógby to bardziej wyjasnic, co to jest w czym się objawia tak konkretniej w jaki sposób działa ?

Dobre uczynki to nie wszystko, najważniejsze są emocje które człowiek tworzy dla swoje duszy.

A tak po za tym to każda dusza jest równa duszy, każda dusza jest równa Bogu, ale w sensie życia, lecz nie w hierarchii.Jednakże każda duszy może byc niebie Bogiem - pełnic tą funkcję.Jeżeli będzie miala taki rozwój.

[quote name='Sasquatch' post='28160' date='czw, 08 maj 2008 - 22:15']Więc chciałbym wiedzieć jakie jest twoje zdanie na ten temat. Dlaczego informacje twoje i Anioła Przemiany tak bardzo się różnią? Nie sądzę aby było to spowodowane jedynie zniekształceniem channelingu przez medium.[/quote]

Anioł Przemiany ? to nie może byc Anioł, dlatego, że Anioł jest to istota z Nieba.

Jednakże jest to istota astralna, podająca się za niby Anioła.Dlaczego się różnią, to proste.Gryf144 ma informacje z Nieba dla dusz, natomiast ten "Anioł" ma informacje z Astralu.

-----------------------------

56. Czym są myśli i uczucia, jakie mają zadanie i jaka jest ich geneza (przyczyny)?

Odpowiedź

Myśl i uczucia.

Człowiek posiada wyjątkowo rozbudowany system psycho – emocjonalny, jest postacią, która nie ma sobie równych we wszechświecie.

System psycho – emocjonalny człowieka jest złożony z pięciu podstawowych elementów;

1/ mózg wraz z systemem percepcji,

2/ umysł nad świadomości,

3/ umysł pod świadomości,

4/ splot słoneczny,

5/ świadomość.

Zadaniem systemu psycho – emocjonalnego, które wynika z przyczyny ewolucji, jest zarządzanie postacią człowieka z wcieloną duszą w zakresie życia biologicznego i duchowego, toczącego się, w środowisku społecznym na ziemi.

MYŚLI I ICH POWSTAWANIE

System psycho – emocjonalny, jest skonfigurowany w taki sposób, by naturalne bytowe potrzeby człowieka, wnosiły podstawową przyczynę do hierarchii jego procesu działania. Proces myślowy, inicjowany jest w sferze zmysłowej, która podlega mózgowi. Z mózgu informacje obrazujące postrzegane stany, są przesyłane do umysłu nad świadomości. Ten twór astralny, umysł nad świadomości posiada olbrzymi potencjał w zakresie zdolności myślenia.

Po otrzymaniu informacji z mózgu, opracowuje najlepszą według jego ocen, informację o stanie reakcji. W następnej kolejności, informacja o stanie reakcji jest przesyłana do drugiego umysłu astralnego pod świadomości. Ten drugi umysł astralny, odpowiada za bezpieczeństwo potrzeb bytowych człowieka. Z natury, jego potencjał inteligencji jest nieporównywalnie niższy od potencjału nad świadomości. Jednak do wykonywania powierzonych mu zadań, taki musi być.

Po otrzymaniu informacji z nad świadomości, pod świadomość ocenia przydatność formy reakcji opracowanej przez nad świadomość. W przypadku, gdy reakcja człowieka może być niekorzystna w stosunku do potrzeb bytowych, pod świadomość żąda od nad świadomości, zmiany programu informacji o stanie reakcji.

W trakcie uzgadniania wartości reakcji, pomiędzy umysłami astralnymi, znajdująca się obrębie splotu słonecznego woda w postaci wolnych mikro kropelek, podlega szczególnego rodzaju wpływom. Te bardzo małe kuleczki wody, podlegają wpływowi pola magnetycznego gdzie zostają nasycone magnetycznie.

Emiterem tego pola magnetycznego jest splot słoneczny, a że ta emisja przebiega w przestrzeni umysłu pod świadomości, dochodzi do wzajemnego oddziaływania. Szczególną cechą fizyczną pod świadomości, jest zdolność zmiany swojej objętości przestrzennej.

W stanie fizycznym, który można określić jako naturalny, pod świadomość posiada taką wielkość, jaka pozostaje w sytuacji, gdy nie zachodzą procesy uzgadniania wartości dla jakości reakcji. W momencie, gdy człowiek świadomie decyduje, co ma czynić, dochodzi do zmiany wielkości przestrzeni pod świadomości.

Taka zmiana, zagęszczenia lub rozrzedzenia masy materii w przestrzeni pod świadomości i splotu słonecznego, jest przyczyną do zmiany stanu pola magnetycznego tego rejonu. Taka zmienna magnetyczna w każdej chwili, inaczej wpływa i nasyca mikro kropelki wody, które się tam znajdują a nie są związane w ciele biologicznym

Swobodne kropelki wody, które z natury posiadają podobny potencjał magnetyczny, tu w tym zmiennym środowisku, uzyskują różnorodność. Taka różnorodność potencjału magnetycznego, mikro kropelek wody objawia się w postaci dużej różnicy w średnicy ich własnego sferycznego pola magnetycznego.

MATERIA EMOCJONALNA.

Działanie splotu słonecznego, powoduje „ciśnienie magnetyczne”, jest to przyczyna, do wzajemnego wiązania się, mikro kropelek wody w zbiory przestrzenne. Konfiguracja tych brył jest ściśle zależna od tematu. Taka konfiguracja jest szczególną formą zapisu informacji, związanej z procesem myślenia.

Zbiór form w postaci różnego kształtu przestrzennych bryłek, zbudowanych z kropelek wody jest ciągiem zapisu informacyjnego, który jest zgodny ze stanem akcji i reakcji. Część takiego zbioru, przedostaje się do mózgu gdzie, uzyskują przestrzenną formę materii eterycznej, zwana myślokształtami.

Zdecydowanie największa ilość, powstających w przestrzeni splotu słonecznego formacji myślowych, przenika w przestrzeń otaczającą człowieka.

Jest to, materia emocjonalna, masa materii, która powstaje niezależnie od woli człowieka. W zależności od stopnia nasilenia emocji, ta materia posiada charakter określany jako uczucia lub emocje.

Pan Zastępów

Autor: Gryf144
Ostatnio zmieniony pt maja 09, 2008 1:56 am przez Asef, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „HYDEPARK”