W piątek - koniunkcja Wenus i Księżyca
Re: W piątek - koniunkcja Wenus i Księżyca
Space jak tylko wróce z imprezy i dam rade to postaram się zrobić zdjęcia. Ale nic nie obiecuje.
-
- Full Active
- Kontakt:
No dobra dzięki. mam nadzieje że to zachmurzenie se pójdzie ale wątpie. nienawidze zimy
Czy wiesz że tylko jedno naciśnięcie guzika może przekreślić 10 000 lat ludzkiej cywilizacji ? A to ...będzie dopiero początek końca .
"Laa shay'a waqi'un mutlaq bale kul'un mumkin"
"Jedno ziarenko ryżu może przechylić szale. Jeden człowiek może odmienić losy całego świata"
"Jedno ziarenko ryżu może przechylić szale. Jeden człowiek może odmienić losy całego świata"
Cóż, u mnie także jest brzydka pogoda, śnieg z deszczem pada i jest szaro. Ale może wypogodnieje i będą lepsze warunki do oglądania koniunkcji.
Niestety pogoda zapowiada się nie najciekawiej, przynajmniej w moich okolicach
więc raczej nie będzie dane większość z nas obejrzeć tego zjawiska w sposób naturalny.
Zgodzę się, ze takie koniunkcje to ciekawe zjawisko, ale o wiele bardziej wspaniale - przynajmniej dla mnie wyglądają zakrycia gwiazd przez księżyc... wyobraźcie sobie, że dzisiaj zamiast koniunkcji niewidoczna część tarczy Księżyca zakryłaby Wenus
Wenus widać, widać... nagle lekki błysk i jej nie ma 

Zgodzę się, ze takie koniunkcje to ciekawe zjawisko, ale o wiele bardziej wspaniale - przynajmniej dla mnie wyglądają zakrycia gwiazd przez księżyc... wyobraźcie sobie, że dzisiaj zamiast koniunkcji niewidoczna część tarczy Księżyca zakryłaby Wenus

Ostatnio zmieniony pt sty 30, 2009 2:32 pm przez Jacmu, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie miejcie złudzeń bo nic nie zobaczycie. Przesyłam wam zdjęcie satelitarne Europy z 16:16
Według symulacji satelitarnych na chwilę obecną jedynymi miejscami obserwacji w Europie są pogranicze Francji i Niemiec, południowa Hiszpania oraz północno-zachodnie Włochy.
Według symulacji satelitarnych na chwilę obecną jedynymi miejscami obserwacji w Europie są pogranicze Francji i Niemiec, południowa Hiszpania oraz północno-zachodnie Włochy.
Ostatnio zmieniony pt sty 30, 2009 3:31 pm przez sasquatch, łącznie zmieniany 1 raz.
szkoda ze jest taka brzydka pogoda ale, mam Księżyc na żywo z satelity. Odświeżanie co 14 s. 
http://membres.lycos.fr/yanu/media/webcam/moon.htm

http://membres.lycos.fr/yanu/media/webcam/moon.htm
Prawda jest pochodnią olbrzymią zbliżamy się do niej tylko na chwilę w obawie, by nie spłonąć.
Nie wystarczy zdobywać mądrości, trzeba jeszcze z niej korzystać
Należy się bać istotki czerpiącego wiedzę z jednej książki

-
- Full Active
- Kontakt:
kij że ja mam cały czas czarny obraz
Czy wiesz że tylko jedno naciśnięcie guzika może przekreślić 10 000 lat ludzkiej cywilizacji ? A to ...będzie dopiero początek końca .
Przykro mi ale u mnie działa.
Prawda jest pochodnią olbrzymią zbliżamy się do niej tylko na chwilę w obawie, by nie spłonąć.

Widzę, że skleciłem piękny post wczoraj. Niech jakiś modek usunie ten mój post wyżej. ;/
Co do koniunkcji - u mnie nic nie było widać, szkoda.
Zgodnie z życzeniem post usunięty
Co do koniunkcji - u mnie nic nie było widać, szkoda.
Zgodnie z życzeniem post usunięty
Ostatnio zmieniony sob sty 31, 2009 12:03 pm przez Erhion, łącznie zmieniany 1 raz.