Obywatel Pokrowski – dowód na podróże w czasie?

Trójkąt bermudzki, fenomeny przyrody
matino3
Infranin
Kontakt:

Re: Obywatel Pokrowski – dowód na podróże w czasie?

Post autor: matino3 »

[quote name='Sasquatch' post='53519' date='nie, 17 maj 2009 - 16:36']Większość ludzi wie to co nauczyło się w szkole i nie potrzeba im więcej.[/quote]

Trafna hipoteza, chociaż w tych czasach sam dostrzegam nawet w mojej klasie, że nawet to co uczą w szkole to za wiele.
:)

spacemaster92
Full Active
Kontakt:

Post autor: spacemaster92 »

matino3 zgadzam się z tobą, sam bym tego nie wymyślił lepiej, a jeżeli nie byłeś jeszcze na studiach to co ty na to żeby zostać reżyserem?? ja moge być twoim pomocnikiem bo chętnie bym taką historie zobaczył na dużym ekranie :D pzdr pomyśl o tym
Czy wiesz że tylko jedno naciśnięcie guzika może przekreślić 10 000 lat ludzkiej cywilizacji ? A to ...będzie dopiero początek końca .

"Laa shay'a waqi'un mutlaq bale kul'un mumkin"

"Jedno ziarenko ryżu może przechylić szale. Jeden człowiek może odmienić losy całego świata"
Awatar użytkownika
Immortal_girl
Infrańczyk
Kontakt:

Post autor: Immortal_girl »

[quote name='Pantanal' post='53557' date='nie, 17 maj 2009 - 23:14']Pamiętam słowa jakiegoś naukowca, ze przyszłość jest jak drzewo - kazda mozliwość czynu daje nowe galęzie zdarzen i mozliwości.[/quote]

Twoje słowa dały mi do myslenia, a co jeśli on był w przyszłości, czyli naszej teraźniejszości równoległej? W jakimś innym wymiarze który jest równoległy do naszego, gdzie jedynie świat wygląda tam inaczej. Niedojrze że przeniósł się w przyszłosci, ale także do alternatywnego wymiaru.
matino3
Infranin
Kontakt:

Post autor: matino3 »

[quote name='spacemaster92' post='53567' date='pon, 18 maj 2009 - 10:04']matino3 zgadzam się z tobą, sam bym tego nie wymyślił lepiej, a jeżeli nie byłeś jeszcze na studiach to co ty na to żeby zostać reżyserem?? ja moge być twoim pomocnikiem bo chętnie bym taką historie zobaczył na dużym ekranie :D pzdr pomyśl o tym[/quote]

Daje Ci pełne prawa do scenariusza :D Mi on niepotrzebny :P

Awatar użytkownika
azazel
Infrzak
Kontakt:

Post autor: azazel »

dobra opcja z tym typem co nagrał siebie jak ma 70 lat :D

w sumie powinniśmy poczekać, aż się zestarzeje i ogarnąć czy wygląda tak samo jak na filmiku :P
Awatar użytkownika
revolt
Infrańczyk
Kontakt:

Post autor: revolt »

No to musze rozwiac wasze watpliwosci.

Ten tekst byl na Nautilusie. Tam tez jeden z komentujacych skojarzyl, ze jest to framgment jakiejs ksiazki i nie ma to nic wspolnego z rzeczywistoscia.

I znowu kubeł zimnej wody:)
"Badzcie sceptykami... ale miejcie tez otwarte umysly"

"...nasza Polsko mała - Idź pod prąd !"
Awatar użytkownika
revolt
Infrańczyk
Kontakt:

[quote name='Pantanal' post='63830' date='czw, 26 lis 2009 - 11:42']komentowanie a nie zapoznanie się z tematem. Chyba nikt nie przyznał tu racji opowieści o Pokrowskim? Skąd więc ta opinia?[/quote]

Odbijam. Skoro w tym temacie sa osoby ktore wprost napisaly, ze wierza, nieznajomoscia tematu wykazujesz sie raczej Ty :)

Historie PokroVskiego znam juz od dluzszego czasu.

I drogi Pantanalu potrafie rozroznic wartosciowa informacje od smieci, tymbardziej na portalu pokroju Nautilusa, gdzie nie jest to specjalnie trudne.

Ta historia jest wycinkiem z ksiazki, ktorej tytul byl mi znany. Postaram sie to wykazac.
Ostatnio zmieniony czw lis 26, 2009 9:55 am przez revolt, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
revolt
Infrańczyk
Kontakt:

[quote name='Pantanal' post='63834' date='czw, 26 lis 2009 - 11:55']Nie zauważyłeś jednak pozostałych dwóch kwestii - historii Hakana Nordkvista i samych podroży w czasie.[/quote]

Znam historie Hakana... znam tez jej zakonczenie (notabene przedstawione tutaj przez Ciebie). Ja z koleji podaje zakonczenie historii obywatela Pokrowskij. Identyczna sytuacja.

[quote name='Pantanal' post='63834' date='czw, 26 lis 2009 - 11:55']Nikt nie wyraził się jednoznacznie, że uważa historię Pokrowskiego za dowód na podróż w czasie.[/quote]

Zdaje sobie sprawe, ze nikt w ta historie TUTAJ nie uwierzyl.

[quote name='Pantanal' post='63834' date='czw, 26 lis 2009 - 11:55']Może się tak wydać, jeśli czyta się pierwszy, środkowy i ostatni post. No i jeszcze trzecia kwestia - ironia, którą tu starano się wyrazić za pomocą "mordek".[/quote]

Alez ja doskonale zdaje sobie sprawe, w jakim duchu utrzymywane sa te wypowiedzi. Widze tez, ze od "nie czytania" przeszlismy juz do wersji z "czytaniem wybiorczym".

Caly problem w tym, ze piszac "kubel zimnej wody" mialem na mysli nie tyle uzytkownikow tego forum, co masy ludzi ktorzy wlasnie te historie uznali za dowod w sprawie. Nie wiem dlaczego uznajesz to za atak na wlasna osobe :>
Ostatnio zmieniony czw lis 26, 2009 10:16 am przez revolt, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
revolt
Infrańczyk
Kontakt:

[quote name='Pantanal' post='63837' date='czw, 26 lis 2009 - 12:17']Wątpię jednak, że ludzie uwierzyli w tą historię, gdyż wydaje się po pierwsze za mało znana, po drugie brak na ten temat jakichkolwiek dowodów.[/quote]

Uwierz w ludzi. Widac, ze naprawde nie czytasz komentarzy na N (chociazby pod artykulem o Pokrowskijm)

Nie prowokujmy dyskusji (czy raczej monologow) na temat fundacji N, bo sa tutaj calkowicie zbedne:)
Ostatnio zmieniony czw lis 26, 2009 10:32 am przez revolt, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: azor »

Jeśli historia jest prawdziwa to obstawiam na świat równoległy ;) A co do hipotezy temponautów czemu nie jest to bardziej prawdopodobne niz hipoteza E.T
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEWYJAŚNIONE ZJAWISKA”