Obywatel Pokrowski – dowód na podróże w czasie?
Re: Obywatel Pokrowski – dowód na podróże w czasie?
[quote name='Sasquatch' post='53519' date='nie, 17 maj 2009 - 16:36']Większość ludzi wie to co nauczyło się w szkole i nie potrzeba im więcej.[/quote]
Trafna hipoteza, chociaż w tych czasach sam dostrzegam nawet w mojej klasie, że nawet to co uczą w szkole to za wiele.
Trafna hipoteza, chociaż w tych czasach sam dostrzegam nawet w mojej klasie, że nawet to co uczą w szkole to za wiele.

-
- Full Active
- Kontakt:
matino3 zgadzam się z tobą, sam bym tego nie wymyślił lepiej, a jeżeli nie byłeś jeszcze na studiach to co ty na to żeby zostać reżyserem?? ja moge być twoim pomocnikiem bo chętnie bym taką historie zobaczył na dużym ekranie
pzdr pomyśl o tym

Czy wiesz że tylko jedno naciśnięcie guzika może przekreślić 10 000 lat ludzkiej cywilizacji ? A to ...będzie dopiero początek końca .
"Laa shay'a waqi'un mutlaq bale kul'un mumkin"
"Jedno ziarenko ryżu może przechylić szale. Jeden człowiek może odmienić losy całego świata"
"Laa shay'a waqi'un mutlaq bale kul'un mumkin"
"Jedno ziarenko ryżu może przechylić szale. Jeden człowiek może odmienić losy całego świata"
- Immortal_girl
- Infrańczyk
- Kontakt:
[quote name='Pantanal' post='53557' date='nie, 17 maj 2009 - 23:14']Pamiętam słowa jakiegoś naukowca, ze przyszłość jest jak drzewo - kazda mozliwość czynu daje nowe galęzie zdarzen i mozliwości.[/quote]
Twoje słowa dały mi do myslenia, a co jeśli on był w przyszłości, czyli naszej teraźniejszości równoległej? W jakimś innym wymiarze który jest równoległy do naszego, gdzie jedynie świat wygląda tam inaczej. Niedojrze że przeniósł się w przyszłosci, ale także do alternatywnego wymiaru.
Twoje słowa dały mi do myslenia, a co jeśli on był w przyszłości, czyli naszej teraźniejszości równoległej? W jakimś innym wymiarze który jest równoległy do naszego, gdzie jedynie świat wygląda tam inaczej. Niedojrze że przeniósł się w przyszłosci, ale także do alternatywnego wymiaru.
[quote name='spacemaster92' post='53567' date='pon, 18 maj 2009 - 10:04']matino3 zgadzam się z tobą, sam bym tego nie wymyślił lepiej, a jeżeli nie byłeś jeszcze na studiach to co ty na to żeby zostać reżyserem?? ja moge być twoim pomocnikiem bo chętnie bym taką historie zobaczył na dużym ekranie
pzdr pomyśl o tym[/quote]
Daje Ci pełne prawa do scenariusza
Mi on niepotrzebny 

Daje Ci pełne prawa do scenariusza

dobra opcja z tym typem co nagrał siebie jak ma 70 lat
w sumie powinniśmy poczekać, aż się zestarzeje i ogarnąć czy wygląda tak samo jak na filmiku

w sumie powinniśmy poczekać, aż się zestarzeje i ogarnąć czy wygląda tak samo jak na filmiku

No to musze rozwiac wasze watpliwosci.
Ten tekst byl na Nautilusie. Tam tez jeden z komentujacych skojarzyl, ze jest to framgment jakiejs ksiazki i nie ma to nic wspolnego z rzeczywistoscia.
I znowu kubeł zimnej wody:)
Ten tekst byl na Nautilusie. Tam tez jeden z komentujacych skojarzyl, ze jest to framgment jakiejs ksiazki i nie ma to nic wspolnego z rzeczywistoscia.
I znowu kubeł zimnej wody:)
"Badzcie sceptykami... ale miejcie tez otwarte umysly"
"...nasza Polsko mała - Idź pod prąd !"
[quote name='Pantanal' post='63830' date='czw, 26 lis 2009 - 11:42']komentowanie a nie zapoznanie się z tematem. Chyba nikt nie przyznał tu racji opowieści o Pokrowskim? Skąd więc ta opinia?[/quote]
Odbijam. Skoro w tym temacie sa osoby ktore wprost napisaly, ze wierza, nieznajomoscia tematu wykazujesz sie raczej Ty
Historie PokroVskiego znam juz od dluzszego czasu.
I drogi Pantanalu potrafie rozroznic wartosciowa informacje od smieci, tymbardziej na portalu pokroju Nautilusa, gdzie nie jest to specjalnie trudne.
Ta historia jest wycinkiem z ksiazki, ktorej tytul byl mi znany. Postaram sie to wykazac.
Odbijam. Skoro w tym temacie sa osoby ktore wprost napisaly, ze wierza, nieznajomoscia tematu wykazujesz sie raczej Ty

Historie PokroVskiego znam juz od dluzszego czasu.
I drogi Pantanalu potrafie rozroznic wartosciowa informacje od smieci, tymbardziej na portalu pokroju Nautilusa, gdzie nie jest to specjalnie trudne.
Ta historia jest wycinkiem z ksiazki, ktorej tytul byl mi znany. Postaram sie to wykazac.
Ostatnio zmieniony czw lis 26, 2009 9:55 am przez revolt, łącznie zmieniany 1 raz.
[quote name='Pantanal' post='63834' date='czw, 26 lis 2009 - 11:55']Nie zauważyłeś jednak pozostałych dwóch kwestii - historii Hakana Nordkvista i samych podroży w czasie.[/quote]
Znam historie Hakana... znam tez jej zakonczenie (notabene przedstawione tutaj przez Ciebie). Ja z koleji podaje zakonczenie historii obywatela Pokrowskij. Identyczna sytuacja.
[quote name='Pantanal' post='63834' date='czw, 26 lis 2009 - 11:55']Nikt nie wyraził się jednoznacznie, że uważa historię Pokrowskiego za dowód na podróż w czasie.[/quote]
Zdaje sobie sprawe, ze nikt w ta historie TUTAJ nie uwierzyl.
[quote name='Pantanal' post='63834' date='czw, 26 lis 2009 - 11:55']Może się tak wydać, jeśli czyta się pierwszy, środkowy i ostatni post. No i jeszcze trzecia kwestia - ironia, którą tu starano się wyrazić za pomocą "mordek".[/quote]
Alez ja doskonale zdaje sobie sprawe, w jakim duchu utrzymywane sa te wypowiedzi. Widze tez, ze od "nie czytania" przeszlismy juz do wersji z "czytaniem wybiorczym".
Caly problem w tym, ze piszac "kubel zimnej wody" mialem na mysli nie tyle uzytkownikow tego forum, co masy ludzi ktorzy wlasnie te historie uznali za dowod w sprawie. Nie wiem dlaczego uznajesz to za atak na wlasna osobe :>
Znam historie Hakana... znam tez jej zakonczenie (notabene przedstawione tutaj przez Ciebie). Ja z koleji podaje zakonczenie historii obywatela Pokrowskij. Identyczna sytuacja.
[quote name='Pantanal' post='63834' date='czw, 26 lis 2009 - 11:55']Nikt nie wyraził się jednoznacznie, że uważa historię Pokrowskiego za dowód na podróż w czasie.[/quote]
Zdaje sobie sprawe, ze nikt w ta historie TUTAJ nie uwierzyl.
[quote name='Pantanal' post='63834' date='czw, 26 lis 2009 - 11:55']Może się tak wydać, jeśli czyta się pierwszy, środkowy i ostatni post. No i jeszcze trzecia kwestia - ironia, którą tu starano się wyrazić za pomocą "mordek".[/quote]
Alez ja doskonale zdaje sobie sprawe, w jakim duchu utrzymywane sa te wypowiedzi. Widze tez, ze od "nie czytania" przeszlismy juz do wersji z "czytaniem wybiorczym".
Caly problem w tym, ze piszac "kubel zimnej wody" mialem na mysli nie tyle uzytkownikow tego forum, co masy ludzi ktorzy wlasnie te historie uznali za dowod w sprawie. Nie wiem dlaczego uznajesz to za atak na wlasna osobe :>
Ostatnio zmieniony czw lis 26, 2009 10:16 am przez revolt, łącznie zmieniany 1 raz.
[quote name='Pantanal' post='63837' date='czw, 26 lis 2009 - 12:17']Wątpię jednak, że ludzie uwierzyli w tą historię, gdyż wydaje się po pierwsze za mało znana, po drugie brak na ten temat jakichkolwiek dowodów.[/quote]
Uwierz w ludzi. Widac, ze naprawde nie czytasz komentarzy na N (chociazby pod artykulem o Pokrowskijm)

Nie prowokujmy dyskusji (czy raczej monologow) na temat fundacji N, bo sa tutaj calkowicie zbedne:)
Uwierz w ludzi. Widac, ze naprawde nie czytasz komentarzy na N (chociazby pod artykulem o Pokrowskijm)

Nie prowokujmy dyskusji (czy raczej monologow) na temat fundacji N, bo sa tutaj calkowicie zbedne:)
Ostatnio zmieniony czw lis 26, 2009 10:32 am przez revolt, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli historia jest prawdziwa to obstawiam na świat równoległy
A co do hipotezy temponautów czemu nie jest to bardziej prawdopodobne niz hipoteza E.T