KULA światła

Listy forumowiczów i czytelników. Podziel się swoim niezwykłym przeżyciem!
Awatar użytkownika
Kalatos
Infranin
Kontakt:

Re: KULA światła

Post autor: Kalatos »

[quote name='azazel' post='63754' date='pon, 23 lis 2009 - 19:51']ale czy piorun kulisty unosi się przed furtką, i po jakimś czasie odchodzi po drodze prosto?[/quote]

Piorun kulisty zdaje się przeczyć grawitacji - potrafi stanąć w miejscu unosić się przez chwilę by potem w ciągu ułamka sekundy zniknąć. Tak piorun kulisty potrafi wiele, lecz nie wiele wiemy na temat jak tego dokonuje etc ;) Pozdrawiam!

Zit: Nie ma ograniczeń - słyszałem o przypadkach gdzie piorun kulisty wleciał przez okno nie niszcząc go za to w mieszkaniu gdzie wleciał doszło do pożaru.
"Fanatyzm religijny to największe zło tego świata"
Awatar użytkownika
Zit
Zaangażowany Infranin
Kontakt:

Post autor: Zit »

Piorun kulisty potrafi wszystko ;d

[quote name='Dariusz_INFRA' post='63755' date='pon, 23 lis 2009 - 20:36']Zit: Nie ma ograniczeń - słyszałem o przypadkach gdzie piorun kulisty wleciał przez okno nie niszcząc go za to w mieszkaniu gdzie wleciał doszło do pożaru.[/quote]

O tym nie słyszałem O.O wiem natomiast, że były przypadki gdzie piorun kulisty wyleciał z gniazdka bądź telefonu.
[ external image ]

,, Veni Vidi Vici" - przybyłem, zobaczyłem, zwyciężyłem

Timeo Danaos Et Dona Ferentes ;)

**********Sol Omnibus Lucet!!!**********
michal91062012
Początkujący
Kontakt:

Post autor: michal91062012 »

Jeśli chodzi o pioruny kuliste to naprawdę mogą zaskakiwać, czasami wytwarzają się nawet podczas pięknej pogody, często mylone z meteorytami.

Ach zresztą jeśli kogoś interesuje temat o piorunach kulistych zapraszam do obejrzenia filmu o nich :

http://www.youtube.com/watch?v=1sOBeV2G5Xw...feature=related

Film dużo wyjaśnia:D Miłego oglądania.
Ostatnio zmieniony pn lis 23, 2009 9:30 pm przez michal91062012, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „RELACJE I HISTORIE CZYTELNIKÓW”