Czas przetrzeć okulary
- Katarzyna_1
- Homo Infranius Alfa
- Kontakt:
Re: Czas przetrzeć okulary
R - dzięki za informację.
Danut, pogadamy sobie po przeczytaniu następnego fragmentu książki,
narazie
Danut, pogadamy sobie po przeczytaniu następnego fragmentu książki,
narazie
"Balbus melius balbi verba cognoscit"
[ external image ]- prezentujemy Państwu kolejny fragment nowej książki pt. ?Kręgi, cuda, kwanty..." będący tym razem próbą odpowiedzenia na pytanie dotyczące zjawiska cudów. Czy jest to podejście optymalne czy też może jednostronne, oceńcie sami. Warto zadać sobie pytanie: komu wierzyć? Mistykom czy psychologom. A może cuda generuje globalna świadomość, której tajemnice dopiero odkrywamy?
FENOMENOLOGIA CUDÓW
Niniejszy artykuł stanowi fragment nowej książki Wojciecha Chudzińskiego i Przemysława Nowakowskiego pt. "Kręgi, cuda, kwanty". Tekst opublikowano za zgodą autora. Redakcja portalu INFRA nie utożsamia się z poglądami głoszonymi przez autorów uznając je jednak za ciekawy i oryginalny pogląd w omawianej kwestii tym bardziej, że publikacja książki obydwu panów jest ważnym wydarzeniem na krajowym rynku wydawniczym, gdzie literatura dla osób zainteresowanych zjawiskami nadprzyrodzonymi zdominowana jest przez naiwną literaturę ezoteryczną bardzo niskich lotów.
FENOMENOLOGIA CUDÓW
Niniejszy artykuł stanowi fragment nowej książki Wojciecha Chudzińskiego i Przemysława Nowakowskiego pt. "Kręgi, cuda, kwanty". Tekst opublikowano za zgodą autora. Redakcja portalu INFRA nie utożsamia się z poglądami głoszonymi przez autorów uznając je jednak za ciekawy i oryginalny pogląd w omawianej kwestii tym bardziej, że publikacja książki obydwu panów jest ważnym wydarzeniem na krajowym rynku wydawniczym, gdzie literatura dla osób zainteresowanych zjawiskami nadprzyrodzonymi zdominowana jest przez naiwną literaturę ezoteryczną bardzo niskich lotów.
Ostatnio zmieniony czw mar 04, 2010 1:28 pm przez Rysiek23, łącznie zmieniany 1 raz.
- Katarzyna_1
- Homo Infranius Alfa
- Kontakt:
Znalazłam ciekawy artykuł. Wprawdzie trochę czuć go New Age, ale jest świetnie bo zrozumiale napisany. Skojarzyłam jego treść, z tym co podał nam profesor Gorgolewski. Co Wy na to?
http://www.eioba.pl/a78078/swiadomosc_niez..._postac_energii
http://www.eioba.pl/a78078/swiadomosc_niez..._postac_energii
Kasiu Ty wiesz co ja na to
. Te inne wymiary naszej rzeczywistości istnieją, naszej, ale nie takiej samej, jak ta tu poznana. Kiedy trzy lata temu napisałam na forum o istnieniu naszych kopi identycznych niz nasze tutejsze ciała, reakcja była podobna jak tu nie dawno
, potem zaczęły pojawiac się te teorie różnych mądrych i znanych ludzi i juz o wiele łatwiej było mi o tym rozmawiac. Fajne porównanie z tymi łopatami wirującego silnika. Jeszcze moge dodac, ze istotnie czynnikiem pomocniczym, aby przskoczyc z jednej łopaty na drugą, będzie to co nazywamy duszą człowieka, to nie jest swiadomośc, może czysta samoświadomosć, w każdym razie ma związek z emocjami i silnymi uczuciami, taki stan "polaryzacja" tej duszy?

- Katarzyna_1
- Homo Infranius Alfa
- Kontakt:
Danut, moim zdaniem doskonale ujęłaś całe sedno;
"Bardzo zachęcający materiał do nabycia i przeczytania tej ksiązki, byc może i ja się pokuszę. Nie będę tutaj skromna, to wybaczcie (IMG:[url="http://style_emoticons/default/smile.gif"]style_emoticons/default/smile.gif[/url]) , ale to coraz częstsze spojrzenie "po mojemu" na wszystkie cuda i dziwy i przerwania tej bariery milczenia selekcjonującej metafizykę, religię i naukę tylko i wyłącznie na swoje miejsca, bardzo mnie satysfakcjonuje." Z tymi łopatami, też pewnie masz rację, co zapewne zdziwi Wielu. Bądźmy dalej w epoce romantyzmu. To bardzo ważne, miejmy dalsze marzenia, ha, bez nich także internetu by nie było. Cichosza, cichosza.....nie ma..... (chodzi o kreskówkę z you tube) , pozdrawiam, trochę zamulam, ale o to chodzi...
"Bardzo zachęcający materiał do nabycia i przeczytania tej ksiązki, byc może i ja się pokuszę. Nie będę tutaj skromna, to wybaczcie (IMG:[url="http://style_emoticons/default/smile.gif"]style_emoticons/default/smile.gif[/url]) , ale to coraz częstsze spojrzenie "po mojemu" na wszystkie cuda i dziwy i przerwania tej bariery milczenia selekcjonującej metafizykę, religię i naukę tylko i wyłącznie na swoje miejsca, bardzo mnie satysfakcjonuje." Z tymi łopatami, też pewnie masz rację, co zapewne zdziwi Wielu. Bądźmy dalej w epoce romantyzmu. To bardzo ważne, miejmy dalsze marzenia, ha, bez nich także internetu by nie było. Cichosza, cichosza.....nie ma..... (chodzi o kreskówkę z you tube) , pozdrawiam, trochę zamulam, ale o to chodzi...
- Katarzyna_1
- Homo Infranius Alfa
- Kontakt:
A gdzie Pantanal i Soudak nasi orędowicy? Odbiło wam? Tacy ciekawi i nic? Wzywamy Was Wielcy odezwijcie się! Co..., nie macie zdania ws "wariatek"?A może Wy też z firmy? o jakiej ktoś ta tym forum mówił?
-
- Homo Infranius Plus
- Kontakt:
[quote name='Katarzyna_1' post='67181' date='05 marzec 2010 - 20:27']A gdzie Pantanal i Soudak nasi orędowicy? Odbiło wam? Tacy ciekawi i nic? Wzywamy Was Wielcy odezwijcie się! Co..., nie macie zdania ws "wariatek"?A może Wy też z firmy? o jakiej ktoś ta tym forum mówił?[/quote]
W Twojej sprawie i Danut, mam od dawna swoje zdanie... Jak myślisz, dlaczego na forum jest Danut ? Zapowiadałem wcześniej, że ją tu ściągnę... Jak myślisz dlaczego ?
Ale dobrze, że powoli się uaktywniasz
Co do firmy... byłem w niej do 2005 roku,a w jakiej, to moja słodka tajemnica...
Co do Pantanala, to proszę Cię, zostaw mojego nowego kolegę w spokoju
Ps. Nie jestem wielki - mam 1,76 metra wzrostu
W Twojej sprawie i Danut, mam od dawna swoje zdanie... Jak myślisz, dlaczego na forum jest Danut ? Zapowiadałem wcześniej, że ją tu ściągnę... Jak myślisz dlaczego ?
Ale dobrze, że powoli się uaktywniasz

Co do firmy... byłem w niej do 2005 roku,a w jakiej, to moja słodka tajemnica...
Co do Pantanala, to proszę Cię, zostaw mojego nowego kolegę w spokoju

Ps. Nie jestem wielki - mam 1,76 metra wzrostu

A jakie jest Wasze zdanie o fragmencie dotyczącym cudów?
Cuda więc, tak naprawdę, służą postępowi myślenia, wybudzają nas skutecznie ze stanu samozadowolenia i nakazują bezustanną weryfikację, analizę i demaskowanie tego, co nie mieści się w akceptowanym przez naukę modelu rzeczywistości. Poza tym, zjawiska cudowne uświadamiają nam złożoność ludzkiej egzystencji, której – choć byśmy bardzo tego pragnęli – nie da się do końca wytłumaczyć w sposób czysto racjonalny.
mogę się pod tym podpisać
mogę się pod tym podpisać
- Katarzyna_1
- Homo Infranius Alfa
- Kontakt:
Przepraszam Pantanala i Soudaka. Chciałam sprowokować i wyszło z mojej strony chamstwo. Przyznaję, rozładowałam swoje frustracje. Wybaczcie, sorry.
Co do cudów to wierzę, że się zdarzają. Wierzę w cuda ogłoszone przez Kościół - nawet jeśli można w sposób racjonalny je wyjaśnić. Po prostu wierzę i już.
Co do cudów to wierzę, że się zdarzają. Wierzę w cuda ogłoszone przez Kościół - nawet jeśli można w sposób racjonalny je wyjaśnić. Po prostu wierzę i już.