Natanki

Dziwactwa, cuda, ciekawostki. Czasem straszne, czasem śmieszne...
Awatar użytkownika
niedzwiec
Zaangażowany Infranin
Kontakt:

Re: Natanki

Post autor: niedzwiec »

Valdemar - widzę, że w ogóle się nie rozumiemy.

Ja nie chcę nikogo izolować. Powiedziałem tylko, że jeśli temu panu dzisiejsze społeczeństwo jest solą w oku, to niech się nie męczy i z niego ewakuuje. Ja po prostu nie znoszę, jak się porządnych ludzi wrzuca do jakiegoś wirtualnego, ksenofobicznego worka za to, jak wyglądają, co jedzą, czego słuchają albo co lubią. Mój wygląd, mój gust muzyczny, moja dieta, czy moje preferencje co do używek są moją prywatną sprawą i nikomu nic do tego, a zwłaszcza księżom. Ten ksiądz - osoba publiczna bądź, co bądź - wbija do łba swojej owczarni, że wszystko i wszyscy, którzy nie mieszczą się w jego/kościelnych standardach są opętani przez diabła i na wskroś źli. Uważam, że jest to nawoływanie do nietolerancji i nienawiści, a jest powodowane jego bardzo skromną wiedzą w tychże tematach. Rezultatem tego typu opinii rozsiewanych przez klechów w całej Polsce jest rozłam w społeczeństwie, zawiść, nietolerancja, nienawiść itp.

Podsumowując - to JA jestem ostoją tolerancji, ponieważ nie szydzę, nie komentuję i nikogo nie oceniam. Moje zdanie zachowuję dla siebie i najbliższych. Poza tym, nie trzeba czegoś akceptować, żeby to tolerować.

Ten klecha jest twardogłowym pionkiem Watykanu i lepiej byłoby gdyby zajął się potrzebami swojej parafii, zamiast pie...lić farmazony na "sympozjach" po całym świecie.
Ostatnio zmieniony ndz cze 05, 2011 7:36 pm przez niedzwiec, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Rysiek23
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: Rysiek23 »

Temat drażliwy, ale apeluję o nie stosowanie słów powszechnie uważanych za obraźliwe.
valdemar99
Infranin
Kontakt:

Post autor: valdemar99 »

No właśnie szanowny Panie Niedżwieć ..Ja...Ja....i to Pańskie ego dla Pana najważniejsze...i trochę wulgaryzmów i .....i to wszystko ...

ciepło Pana pozdrawiam
Awatar użytkownika
arek
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: arek »

ten jest lepszy http://www.youtube.com/watch?v=A_woQ3JkO3k...player_embedded

Mam ksiedza w rodzinie i twierdze ,że Misio ma 100% racje ,księża to rzemieślnicy wykonujacy posługe w zakresie wiary człowieka w Stwórce ,pobieraja opłaty za usługi ,i tak skonstruowali swój kościół ,że mogą robic wszystko i sami sobie w imieniu Boga wybaczają.Bazuja na przywiazaniu ludzi do tradycji i tożsamosci narodowej. To moja opinia .
Ostatnio zmieniony ndz cze 05, 2011 1:31 pm przez arek, łącznie zmieniany 1 raz.
<a href="http://www.wmgu-olsztyn.prv.pl">wmgu-olsztyn.prv.pl</a>
Awatar użytkownika
danut
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: danut »

Dla mnie ciekawsze jest to co tak naprawdę sprawiło, że ten ksiądz stał sie taką osobą medialną i robi sie w okół niego taki szum, pytanie o podstawy właśnie takiego stanu rzeczy i reakcji na jego kazania.. W historii Koscioła, i prawie w każdej parafii mozna przytoczyc mnóstwo podobnych wypowiedzi - o których pamiętano najwyżej przez jeden tydzień, dlaczego w tym przypadku jest inaczej??Choc wiem, że "podobnie nie zawsze musi znaczyc to samo"... :)
Awatar użytkownika
arek
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: arek »

Bo głupota jest krzykliwa a madrosc skromna.Dlatego tak powodzi sie Rydzykowi :):):)

Bo głupota jest krzykliwa a madrosc skromna.Dlatego tak powodzi sie Rydzykowi :):):)
<a href="http://www.wmgu-olsztyn.prv.pl">wmgu-olsztyn.prv.pl</a>
Awatar użytkownika
Aylinn
Homo Infranius
Kontakt:

Post autor: Aylinn »

Oj, valdemar99, nie rozumiesz niedźwiecia. On tylko mówi, że są ludzie, którzy uważają, że świat ma być czarno-biały, a jak ktoś jest inny to powinien się z tym chować, więc może lepiej takich ludzi odizolować żeby tacy ludzie jak niedźwieć, ja i inni czasami nie plugawili ziemi, po której stąpają. Ks. Natanek nawołuje do nienawiści i tolerancji twierdząc, że tylko jego wizja jest tą jedyną prawdziwą i akceptowalną, a nie brak wśród wiernych ludzi, którzy mogli by te słowa przekuć w czyny, a wtedy mogłoby być niedobrze.

Poza tym, uważam, że skoro ktoś zgadza się ze zdaniem tegoż księdza, to nie powinien tu siedzieć na forum, bo pewnie daje się kusić szatanowi na niecne rozrywki czy jakoś tak.
That's how I survived. Time and time again. That's my secret. I survived because I willed it to be. ... How did I survive apocalyptic fire? I simply refused to feel the flames.
valdemar99
Infranin
Kontakt:

Post autor: valdemar99 »

Pani Alyno rozumiem Panią ale to też Niedżwieć za szafą pełną frazesów nawołuje do izolacji cały czas kokietując swoją niby tolerancją. Czyżby to nie była hipokryzja ?

Co do ostatniego Pani zdania .........może je przemilczę bo pani przynajmniej nie używa wulgarnych słów jak inni uczestnicy tej dyskusji dlatego z pełnym szacunkiem do Pani.

pozdrawiam
dino_24
Homo Infranius
Kontakt:

Post autor: dino_24 »

Hawking wykopał ''dzisiaj'' Boga z fizyki tak jak przed laty Darwin wykopał go z biologii.

I wszystko jest na swoim miejscu . Z pewnym wyjątkiem ... ''czarnym kieckom''

obecne status-quo się nie podoba ... miało być inaczej ...

Według ICH strategicznych planów i założeń ... to Polska będąc krajem nad wyraz katolickim , powinna

prowadzić taką ''politykę'' ekumeniczną aby wierni zarabiali bardzo mało , mają żyć

w niedostatku , bo tylko wtedy będą pobożni i będą brać udział w praktykach religijnych .

Gdy wierni zarabiają mało , wtedy są nieszczęśliwi i szukają duchowego ukojenia ...

i na to tylko czekają ''czarne kiecki'' , przychodząc do ''ludu' , opowiadając im bajki na pocieszenie :

...Jak mantra w książce powtarzają się słowa ... Bóg stworzył to , bo jest dobry . Bóg stworzył tamto , bo jest

dobry . Bóg nas kocha , ale my na to nie zasługujemy ... Drogie dziecko , urodziłeś się , bo Bóg cię kocha ,

ale ty na to nie zasługujesz .

...Bóg miłuje NAS w NASZEJ nędzy ... cierpienie zbliża NAS do Boga , im większa NASZA bieda , nędza ,

cierpienie i im większy krzyż dżwigamy na swych barkach ... tym większa NASZA chwała w niebie ...

I mówią to do ludzi ... ludzie , którzy są najbogatszą elitą w państwie .

Brodaty i sędziwy Bóg wiedział dobrze , że Adaś i Ewcia opie....ą mu jabłka w sadzie .

Brodaty i sędziwy Bóg wiedział również , że my wszyscy po urodzeniu , będziemy płacić za ten kulinarny

wybryk .

Aby nas raz na zawsze uzależnić od siebie , stworzył iście szatański plan , wysłał siebie jako swojego syna

by umrzeć za tamten i wszystkie inne spowodowane przez tamten grzech .

.... umrzeć na niby , bo w ''umowie'' było zmartwychwstanie po trzech dniach .... o czym zapomniano NAS

poinformować w vertrakcie ...

Watykan żyje z tego , że sprzedaje ludziom obietnice szczęścia w niebie ... więc szczęście ludzi tu na Ziemi

jest jak najbardziej sprzeczne z ''interesami'' Watykanu .

Ludzie za Spiżową Bramą wiedzą co robią ... znane jest to nie od dziś ...

Dlatego Watykanowi tak potrzebni są ''Natankowie'' , ''Rydzykowie'' i ''Jankowscy'' .

P.s.

Pewien polityk kiedyś tak powiedział ... - Podchodzi minister do biskupa , bierze go pod

rękę i mówi ... Ty ich utrzymasz w głupocie , a ja ich utrzymam w biedzie ...

Awatar użytkownika
niedzwiec
Zaangażowany Infranin
Kontakt:

Post autor: niedzwiec »

[quote name='valdemar99' post='85319' date='05 czerwiec 2011 - 18:31']Pani Alyno rozumiem Panią ale to też Niedżwieć za szafą pełną frazesów nawołuje do izolacji cały czas kokietując swoją niby tolerancją. Czyżby to nie była hipokryzja ?[/quote]

"Niby tolerancją"? Sorry Valdemar, ale widzę, że nie mamy o czym rozmawiać. Ja nie potrafię się jaśniej określić. Jeśli nadal uważasz, że ja jestem bardziej nietolerancyjny od pana Natanka, to żegnam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „GABINET NIEZWYKŁOŚCI”