Funkcja falowa istnieje jako realny obiekt?

Fizyka, chemia, nauki o Ziemi, wynalazki, eksperymenty.
Awatar użytkownika
danut
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Re: Funkcja falowa istnieje jako realny obiekt?

Post autor: danut »

ho. ho. ho i jeszcze.. trochę się rozpędziłeś.. znajoma osobo :) w kilku postaciach. Ja jak czegoś nie rozumiem to staram się to zrozumieć, a nie twierdzę, że to ta osoba co napisała jest paranoikiem, skoro tego nie rozumiem, a nie wydaje się mi niedorzeczne-to to jest proste. :) Fobie, lęki, głosy w głowie, szatan, chęc samobójstwa- gdzież takie coś można było wyczytać u mnie?? Przepraszam, że odpisałam dopisując dalej ten off-top, ale niekiedy nie da się nie zareagowąć.
Christina von Dreien
valdemar99
Infranin
Kontakt:

Post autor: valdemar99 »

2012 - wtrącę jednak tu swoje trzy grosze : masz Pan prawo krytykować wszystko co się tutaj pisze i to na ostro ale zabawianie się w domorosłego psychiatrę jest po prostu nie na miejscu .

Sprawa kindersztuby.

2012
Infrzak
Kontakt:

Post autor: 2012 »

[quote name='danut' post='91602' date='20 listopad 2011 - 21:06']ho. ho. ho i jeszcze.. trochę się rozpędziłeś.. znajoma osobo :) w kilku postaciach. Ja jak czegoś nie rozumiem to staram się to zrozumieć, a nie twierdzę, że to ta osoba co napisała jest paranoikiem, skoro tego nie rozumiem, a nie wydaje się mi niedorzeczne-to to jest proste. :) Fobie, lęki, głosy w głowie, szatan, chęc samobójstwa- gdzież takie coś można było wyczytać u mnie?? Przepraszam, że odpisałam dopisując dalej ten off-top, ale niekiedy nie da się nie zareagowąć.[/quote]

No zaraz, a wytłumacz mi czym różnią się doznania słuchowe chorego umysłowo człowieka słyszącego w głowie głosy od Twoich relacjonowanych własnych doznać tak słuchowych jak obrazowych, które twierdzisz, że są inna rzeczywistością?

Jakby sama sobie przeczysz zapierając się powyżej, że nigdzie nie można u Ciebie wyczytać, że nie masz doznań głosowych i obrazowych. Masz i to masę ich masz, a to jest nic innego właśnie jak uderzające podobieństwo do wizji słuchowych i obrazowych ludzi cierpiących na zaburzenia psychiczne.

Ja się Ciebie zapytałem czy nie widzisz podobieństwa pomiędzy własnymi wizjami i twierdzeniami i przekonaniami do przekonań, wizji i twierdzeń osób chorych, a Ty jak widzę tego nie zrozumiałaś. To mi mówi, że nie dostrzegasz anaogii własnych doznań z doznaniami ludzi dotkniętych nadmierną wyobraźnia i chorobą, a to już objaw jakiegoś zaburzenia. I nie chodzi tu o scenariusz i treść takich doznań tylko fakt w ogóle się ich pojawienia oraz przebieg objawowy identyczny jak u ludzi cierpiących na nazwę to nadwrażliwość wyobrażeniową. Ty usilnie każdemu wmawiasz, że nie rozumie Twoich doznań sugerując mu nie znajomość tematu, a ja Ci usilnie udowadniam, że doskonale rozumiem Twój problem i znajduje dla niego analogie w świecie psychicznych anomalii.

Wybacz, ale równie dobrze każdy przysłowiowy wariat mógłby powiedzieć lekarzowi, że uważa go za wariata dla tego bo nie rozumie rzeczywistości o jakiej snuje opowieści. W ten sposób doszlibyśmy do absurdu uznając lekarzy za wariatów tylko dla tego bo niby nie starają się zrozumieć wariatów. Cały czas piszę o analogiach pomiędzy jakością Twoich doznań a jakością doznań ludzi z zaburzeniami. Ty tego nie zauważasz i nie rozumiesz.
Awatar użytkownika
Katarzyna_1
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: Katarzyna_1 »

"W ten sposób doszlibyśmy do absurdu uznając lekarzy za wariatów tylko dla tego bo niby nie starają się zrozumieć wariatów"

Bo w większości nie starają się zrozumieć. "Wariat" wariatowi nie jest równy. Dla nich owszem, bo kasa się liczy i napędzanie kabzy koncernom farmaceutycznym. A w ogóle to między innymi przypadek Danut już niedługo zrewolucjonizuje psychiatrię. Napisałam " m.innymi" bo nastąpi to w oparciu o dowody naukowe. :Kissy:
"Balbus melius balbi verba cognoscit"
Awatar użytkownika
danut
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: danut »

Kasiu, jeśli ktoś nie widzi różnicy, to po co usilnie komuś po raz enty ją wykazywać..? :) Tu nawet nie ma miejsca na porównania, gdyż w całej masie spraw i doświadczeń nie było absolutnie mowy o wizjach w głowie, były wskazywania na fakty i świadków wydarzeń widzących, słyszących to samo. Było parę spraw też w moim życiu nie do końca jasnych w tym względzie, ale i te, właśnie przez sprawdzalność ich treści w przyszłości też musiały być prawdziwe, jak również przez inne oddziaływanie na świadków ich zajścia. I tak, to zostanie potwierdzone, jak i ja uważam, a takie opinie.. cóż.. :) bez komentarza.. Ja lekarzy psychiatrów się nie bałam, ani nie boję.. i wydaje mi się, że ich sądy są czymś poparte, jakąś wiedzą i w przeciwieństwie do krzykaczy nie uznali mnie za osobę chorą..
soudak040771
Homo Infranius Plus
Kontakt:

Post autor: soudak040771 »

[quote name='2012' post='91600' date='20 listopad 2011 - 20:53']A czy w ogóle zdajesz sobie sprawę, ze dokładnie to samo mówią ci co od lat leczą sie w zakładach psychiatrycznych mając najróżniejsze schorzenia umysłowe? Ci co mówią, że maja w głowie głosy podpowiadające im samobójstwo twierdzą, ż absolutnym przekonaniem, ze głosy te pochodzą od realnych sił nieczystych i szatana. Ci co leczą się na jakieś fobie i lęki twierdzą z absolutnym przekonaniem, ze ktoś ich śledzi całymi dniami tym bardziej idąc w zaparte, że tak jest twierdząc, że gdy sie odwrócą na ulucy widzą tych prześladowców. czy zdajesz sobie w ogóle sprawę, że Twoje absolutne przekonanie jest w każdym calu identyczne do przekonania większości paranoików o swych przeżyciach, które uważają za rzeczywiste?

czy masz choć trochę obiektywizmu i jesteś zdolna do znalezienia analogicznych przekonań u siebie jak i ludzi owładniętych chorym przekonaniem o czymś tam?

Dla mnie i chyba większości Twoje przekonanie wygląda na jakiś rodzaj zaburzenia psychicznego przy jednoczesnym czasowym zachowaniu świadomości. Mam na mysli to, że jak się Ciebie czyta w innym temacie to się odnosi wrażenie, że raz piszesz logicznie i składnie nawet pisząc o konfabulacjach, a raz piszesz takim językiem, że nie idzie tego zrozumieć. To oznacza, że masz lepsze i gorsze dni, a to z kolei oznacza, że powinnaś się zastanowić czy nie wpadłaś w pułapkę własnej wyobraźni.

To taka moja dobra porada bo mam podstawy twierdzić, ze Twoje nierzeczywiste wyobrażenia będą się coraz bardziej nasilać.[/quote]

Po pierwsze pisz za siebie, nie pisz, ze większość myśli tak jak ty, bo możesz być w błędzie.

Po drugie tak jak tu już napisano : ,,masz Pan prawo krytykować wszystko co się tutaj pisze i to na ostro ale zabawianie się w domorosłego psychiatrę jest po prostu nie na miejscu .

Sprawa kindersztuby.''

Skoro ty nie rozumiesz tego, co tu zostało wcześniej napisane, to może ty masz coś z głową ????

Po trzecie to nie jest temat o danut i nie zaśmiecaj tego tematu swoimi pseudo psychiatrycznymi diagnozami.

Po czwarte jakoś nie zauważyłem, żeby cię tu ktoś w tym co piszesz popierał .

Może to za twoje wręcz chamskie i nie na miejscu posty.

Po piate, może napiszesz w końcu jedno mądre zdanie w temacie - ,, Odpowiadanie na Funkcja falowa istnieje jako realny obiekt ?????
soudak040771
Homo Infranius Plus
Kontakt:

Post autor: soudak040771 »

[quote name='murcielago' post='91613' date='20 listopad 2011 - 23:39']A mi się wydaję,że 2012 mówi całkiem z sensem. I nie ma też co tak na niego najeżdżać nikogo zmusić do wiary i swoich poglądów nie można,ale własne zdanie wyrażać przecież można. Co do tych doświadczeń jest to dość normalna reakcja,bo jaki człowiek w codziennym życiu jakby, o tym usłyszał na ulicy uwierzyłby? zastanówcie się i rozważcie to. Są też sceptycy,bądźmy tolerancyjni ;)[/quote]

Nie ma u mnie żadnej tolerancji dla osoby, która przez 5 postów robi tu off top i przez 5 postów w taki sposób wyraża swoje zdanie , pisze głupoty i bawi się do tego w z Bożej łaski psychologa , nadto nie pisząc nic konkretnego w tym temacie.

To czego szuka taka osoba na tym forum, zamiast tkwić w swoim racjonalnym bezpiecznym świecie ?

Tak jak Pantanal bardzo często to pisze i podkreśla...

Sceptykiem trzeba umieć być.

On przy najmniej ma swoją klasę.
Awatar użytkownika
Katarzyna_1
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: Katarzyna_1 »

[quote name='murcielago' post='91615' date='20 listopad 2011 - 23:54']Człowiek ma prawo do popełniania błędów i na nich się uczy. Nikt nie jest idealny i nigdy nie będzie.

Ludzie nie wierzą w sny,duchy,Boga chociaż klepią modlitwy to mają uwierzyć w przemieszczanie się w inne wymiary? gdzie tu logika.

I tak jak wspomniałem wcześniej każdy ma prawo do wolności słowa.[/quote]

No..., niezła wolność słowa..

Przecież Ty kilka godzin temu, na Sb pierwsza/pierwszy sugerowałaś/eś Danut chorobę psychiczną, a teraz bronisz "2012"
"Balbus melius balbi verba cognoscit"
ODPOWIEDZ

Wróć do „NAUKA i TECHNIKA”