Eee, widzę, że i ja dostałam naganę. Wkleiłam ten link bo uważam, że jest to bardzo interesujące zarówno dla osób nie wierzących jak i wierzących. Cieszę się, że wprowadziłam Cię tym w dobry humor.
Sama też jestem zadowolona, że natrafiłam na ten artykuł i uważam, że to nie bzdura po rozmowie z medykiem od genetyki.
O rany... ja nie moge sie smiac, bo mi szczeka opadla... nie moglam sie powstrzymac i musze to skomentowac: co za stek bzdur! Nawet nie dalam rady wszystkiego przeczytac. Po co w ogole czytac takie pierdoly ?? W dodatku wychodzi na to, ze ten ich "mesjasz" to jakis niedorozwoj... i "chromosom, ktory nie pochodzi od ludzkiego mezczyzny"... moze od barana ?
"Słowo Bóg jest dla mnie niczym więcej niż słowem i wytworem ludzkiej słabości, a Biblia zbiorem dostojnych, ale jednak prymitywnych, legend, które są na dodatek dość dziecinne. Żadna interpretacja, niezależnie od tego jak subtelna, nie może (dla mnie) tego zmienić" A. Einstein
A gdzie Mahomet, który ma wiele powiązań z drogami Jezusa ? Wszystkie te opowieści to zlepek innych dawnych przekazów, które krążyły w tamtym rejonie od setek a nawet i tysięcy lat. Każde zgrupowanie "religijne" czy jak kto woli wzajemnej adoracji, dopasowywało je do siebie, by później móc zbierać podobnych ludzi do różnych celów. Jak wiadomo w kupie siła, a kupy nikt nie rusza.
Graal jest siłą napędową całej historii i dopóki nie dowiemy się, gdzie ukryli go katarzy z Montségur, mowy nie ma o nastaniu Nowej Ery.
Nowa Era już nastała !!! ha ha ha, artykół fajny ale chwilami bardzo śmieszny
gdzie ukryli go katarzy
pytanie : czy najpierw Go ukryli czy najpierw zostali wymordowani w pień
bo z przekazów historycznych zostali wymordowani w pień za herezje przez k.k. w imię jezusa który
z marchwiwstał
a było to tak : Jezus szedł przez pole ziemniaków (a w zasadzie biegł) wszyscy patrzyli , dał rade - przebiegł ! ale za ziemniakami było pole marchwii i tam się wyp...olił , i wszycy widzieli jak z marchwi wstał
[quote name='ANNU' post='99604' date='05 sierpień 2012 - 23:06']Graal jest siłą napędową całej historii i dopóki nie dowiemy się, gdzie ukryli go katarzy z Montségur, mowy nie ma o nastaniu Nowej Ery.
Nowa Era już nastała !!! ha ha ha, artykół fajny ale chwilami bardzo śmieszny
z całym szacunkiem do tego Forum i do Ciebie, czy znaki " " są nie widoczne ?
więc nie pisz : jak przepisana z basha. tylko jak zacytowana !!!
bez zbytniego szacunku, fragment do którego się odnoszę nie ma tych znaków(post z poprzedniej strony), a im bardziej starasz się być śmieszny tym gorzej ci to wychodzi.
Ostatnio zmieniony śr sie 15, 2012 10:41 pm przez TrueLobo, łącznie zmieniany 1 raz.