<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="abby_nivers" data-cid="106199" data-time="1374065547"> Hybrid:Mit - wyjaśniłam cytując Eliade. <<Czyli możemy wierzyć bądź nie , co sama ''sugerujesz'' w Rozdziale I ... między science fiction a fantasy . I nikt mi nie powie , że omawiając przed audytorium , powyższy Rozdział I , sugerowałaś im , że paleoastronautyka to fakt niezaprzeczalny >> Powtórzę jeszcze raz: nie moim zadaniem była ocena prawdziwości tej teorii, dla mnie jest to bardziej kwesti interpretacji, jak w przypadku teorii strun. </blockquote> Tak nie do końca rozumuję ,
jeżeli nie twoim zadaniem była ocena prawdziwości teorii to jak możesz uważać , że to kwestia interpretacji , stawiając w dodatku znak równości pomiędzy paleoastronautyką a teorią strun .

.Co do pierwszej to dowody są bardzo mocne , chcieć je tylko trzeba ''zaakceptować''

.Co do drugiej , to
teoria strun powstała z przyczyn metodologicznych , a konkretnie z próby unifikacji OTW z QM - które jak wiadomo są ze sobą sprzeczne - oraz znalezienia podbudowy pod tzw. Model Standardowy opisujący wszystkie cząstki elementarne . Problem tylko w tym , że nie wiadomo jak ją [teorię] zweryfikować ,
czyli w czystej postaci science fiction - teoria bez żadnych potwierdzeń empirycznych , czysta matematyczna baśń . I tobie się zamarzyło postawić znak równości pomiędzy jedną a drugą teorią

Czy nie widzisz ogromnej przepaści interpretacyjnej dzielącej podsufitowy glif ze świątyni w Abydos z ''abstraktem matematycznym''[teoria strun bądź stringów] o którym fizyczne kuglarstwo debatuje na każdym zjeździe/konferencji/sabacie .
jeżeli nie twoim zadaniem była ocena prawdziwości teorii ... a tylko jej interpretacja , to założyłaś a'priori jej falsyfikację czy autentyczność :?Chciałbym usłyszeć od ciebie , jeżeli można , jakie masz zdanie o paleoastronautyce
prawda czy fałsz .Może od tego właśnie należałoby zacząć , będziemy wtedy wiedzieć czy jesteśmy w koalicji czy w opozycji względem siebie

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="abby_nivers" data-cid="106199" data-time="1374065547"> <<Paleoastronautyka to nie teoria z którą mamy się zgadzać bądź nie . Paleoastronautyka to niezaprzeczalny fakt którego nijak nie da się wcisnąć w ''Sezamowe Klechdy ''.>>
Zbyt kurczowo trzymasz się tego, co uważasz za pewne. Zauważ, jak wcześniej wspomniałam, że takie podejście powielają nauki ścisłe, a w zasadzie ich przedstawiciele. </blockquote> Absolutnie niczego ''kurczowo'' się nie trzymam , mam oczy słuch , a nade wszystko ''zwoje'' i potrafię składać układanki . Ułożona układanka nie pokazuje mi jednak ''baśniowego świata'' , tylko realną rzeczywistość . Pozdrawiam<div> </div>