Inwazja Ziemi poprzez destrukcję Księżyca
Re: Inwazja Ziemi poprzez destrukcję Księżyca
<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="ADAX" data-cid="106719" data-time="1376006703"> Zniszczenie Księżyca, to przede wszystkim deszcz odłamków, zmiany klimatyczne, ogólnie katastrofa. </blockquote> To wiadomo, tylko ja się zastanawiam, jak długo by to trwało. <blockquote class="ipsBlockquote"> Druga sprawa, po co przeprowadzać Inwazję na planetę, skoro niszczymy ją właśnie atakiem na Księżyc...</blockquote> Np. w celu wydobycia złóż minerałów bez zakłóceń ze strony Ziemian. Może są u nas takie, których nie ma na innych planetach, albo są rzadkością?
Ostatnio zmieniony sob sie 10, 2013 6:21 pm przez Elowen, łącznie zmieniany 1 raz.
"Słowo Bóg jest dla mnie niczym więcej niż słowem i wytworem ludzkiej słabości, a Biblia zbiorem dostojnych, ale jednak prymitywnych, legend, które są na dodatek dość dziecinne. Żadna interpretacja, niezależnie od tego jak subtelna, nie może (dla mnie) tego zmienić" A. Einstein
<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="slawkomnix" data-cid="106708" data-time="1375904306">Z czasem jajo elipsy w 2 końcach było by coraz bardziej rozciągnięte... Dochodząc do tego stanu nieunikniona była by kolizja z innym ciałem krążącym w naszym wymiarze.</blockquote>I może to jest argument przeciwko zniszczeniu Księżyca, gdyż obcy narażaliby również samych siebie… Chyba, że działaliby bardzo szybko…
Ostatnio zmieniony sob sie 10, 2013 6:21 pm przez Elowen, łącznie zmieniany 1 raz.
"Słowo Bóg jest dla mnie niczym więcej niż słowem i wytworem ludzkiej słabości, a Biblia zbiorem dostojnych, ale jednak prymitywnych, legend, które są na dodatek dość dziecinne. Żadna interpretacja, niezależnie od tego jak subtelna, nie może (dla mnie) tego zmienić" A. Einstein
Tak sobie myślę, że na podstawie tego, co można przeczytać,np. tutaj, można chyba przypuszczać, że Ziemia mogłaby wrócić do 4 godzinnej doby i już sam ten fakt pewnie spowodowałby wymieranie życia... W każdym razie tak, czy siak, „Oblivion” to jednak czyściutka fikcja
A tu Doscovery o Ziemi bez Księżyca

Ostatnio zmieniony sob sie 10, 2013 6:35 pm przez Elowen, łącznie zmieniany 1 raz.
Wystarczy 1-2 km średnicy asteroida , moze nawet mniejsza. W dobie komputerów i ładnie zapakowanej żywności zapominamy ,że jesteśmy uzależnieni od rolnictwa i ono jest podstawą cywilizacji. Zaciemnienie Słoneczka przez pył, nawet w tylko 20% skutkować może totalna zagładą cywilizacji.(tak strzeliłem z ilością być może wystarczy tylko 5-10%) . Tak, że jeden duży wulkan, jedna asteroida. i fine.
Ostatnio zmieniony ndz sie 18, 2013 7:03 am przez arek, łącznie zmieniany 1 raz.
<a href="http://www.wmgu-olsztyn.prv.pl">wmgu-olsztyn.prv.pl</a>