Katastrofa rządowego samolotu w Smoleńsku
Re: Katastrofa rządowego samolotu w Smoleńsku
Dla mnie osobiście cała ta katastrofa jest wydarzeniem bez precedensu w historii Polski i Europy, a kto wie może i Świata. Odeszło od nas wiele znakomitych osób, odszedł od nas Prezydent, szef sztabu generalnego WP. Tym wszystkim ludziom w tym momencie należy się szacunek, a nie rozważanie kto jakim był. Po prostu czasem w takich chwilach lepiej jest zamilknąć niż pisać lub mówić rzeczy które w dniu żałoby narodowej mogą zostać określone jako brak wyczucia oraz brak empatii. Ja bynajmniej w dniu wczorajszym jak i dzisiejszym pogrążyłem się w zadumie nad wszystkim tym co się ostatnio wydarzyło. Na zakończenie pragnę wyrazić głęboki smutek z powodu śmierci tak wielu znakomitych Polaków. Cześć ich pamięci..
Ps: Może czas i miejsce na zakończenie takiego typu dyskusji jaka tu nastała?. Wydaje mi się że naprawdę winniście po przestać w tym momencie na dalszych odpowiedziach w stylu jaki prezentują posty wyżej.
Ps: Może czas i miejsce na zakończenie takiego typu dyskusji jaka tu nastała?. Wydaje mi się że naprawdę winniście po przestać w tym momencie na dalszych odpowiedziach w stylu jaki prezentują posty wyżej.
Ostatnio zmieniony ndz kwie 11, 2010 11:23 pm przez Kalatos, łącznie zmieniany 1 raz.
"Fanatyzm religijny to największe zło tego świata"
Buzz 10 kwiecień 2010 - 17:14 :Czy naprawdę nie potrafimy uszanować śmierci ludzi - tak jak wtedy ?
Orson 10 kwiecień 2010 - 17:22 Temat, jak na obecną chwilę, bardzo niesmaczny, wręcz niekulturalny. Zamykam.
Juz powoli zaczynają tworzyć się teorie spiskowe... a to, że to sprawka ruskich, to że polskiego kolesiostwa...
Jedynm slowem: tragedia.
Hmm... o 17.14 mój apel o nie tworzenie teorii spiskowych - niesmaczny, wręcz niekulturalny - ale o 14.50 .... smaczny i ...kulturalny !

Mniejsza o to..
Stała się tragedia – to jest poza sporem !
I nawet nie jest ważne, że każdego tygodnia na polskich drogach ginie co najmniej tyle samo ludzi – TAKICH SAMYCH LUDZI – taka sama tragedia rodziny i bliskich !
Nikt po nich nie zwołuje „nocnego czuwania” ani nie ogłasza „tygodniowej żałoby” bo wtedy bylibyśmy w permanentnej żałobie !
Ale my Polacy lubimy od czasu do czasu publicznie i uroczyście polamentować nad Naszymi Narodowymi Nieszczęściami.
Osobiście, to zwyczajnie po ludzku – łączę się w bólu z bliskim ofiar katastrofy smoleńskiej.
Ale NIESMACZNE jest ORSONIE coś innego:
Niesmaczne jest że nikt nie chce jakby zauważyć, że TA TRAGEDIA NIE MUSIAŁA NASTĄPIĆ.
Czytam i dowiaduję się że właśnie zginęła „elita naszego Państwa” ale nikt nie zastanawia się KTO wsadził tą elitę do TEGO SAMEGO SAMOLOTU, czego nie zrobił by nigdzie na Świecie nikt myślący, (ja chyba znam odpowiedź).
Zastanawiam się też nad faktem że oprócz tego iż media na okrągło donoszą że prawdopodobną przyczyną jednoczesnej śmierci taj prawie setki Kwiatu Naszej Inteligencji, był „czynnik ludzki”, „błąd człowieka”, „błąd pilota”.
Inaczej mówiąc – Pan kapitan ARKADIUSZ PROTASIUK:
http://www.rmf24.pl/foto/zdjecie,iId,167742,iSort,1,iTime,1
Był doświadczonym pilotem, ale czy miał tyle odwagi, co pilot kpt. Grzegorz Pietruczuk, który nie wykonał niezgodnego z procedurą rozkazu prezydenta Kaczyńskiego w drodze do Tbilisi ?
http://wyborcza.pl/1,76842,5705983,Medal_dla_pilota__co_Lecha_Kaczynskiego_sie_nie_bal.html#ixzz0kr
sWHieg
http://forum.gazeta.pl/forum/w,904,8481237...o_sie_nie_.html
Czy kpt. Grzegorzowi Pietruczukowi było łatwiej, bo poza prezydentem, nie wiózł całej naczelnej generalicji ?
Czy wiedział, że w przypadku nie podjęcia ogromnego ryzyka lądowania po omacku i po odlocie na lotnisko zapasowe czekają go tylko, (jak Pietruczuka) groźby i oskarżenia ?
Czy mógł oczekiwać, że po wylądowaniu w Mińsku, dziennikarze usłyszą od Pana Prezydenta: "po powrocie do kraju wprowadzimy porządek w tej sprawie".
Czy wiedział że publicznie , przed mikrofonami dziennikarzy nazwany zostanie tchórzem ?
Tego nie wiemy – ale wiemy, że katastrofa Casy nikogo niczego nie nauczyła !
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4865319.html
I wiemy że kapitan ARKADIUSZ PROTASIUK był pilotem o takim doświadczeniu, że miał świadomość ryzyka jakie podjął, ale też na pewno wiedział co będzie jeżeli go nie podejmie i cała świta którą ma na pokładzie nie weźmie przez to udziału w uroczystościach katyńskich.
Nie mam cienia wątpliwości że TA TRAGEDIA NIE MUSIAŁA NASTĄPIĆ !
Nie było żadnej siły wyższej, żadnego kataklizmu!
Ale jak znam polskie uwarunkowania – mimo to, NICZEGO, NIKOGO nie nauczy.

Śmierć czyni ludzi lepszymi - szkoda, że lepsi stają się tyko ci umarli. :angry
Jak na spowiedzi mówię, mówię prawdę świętą, odkryłem największą pomyłkę ludzkości,
Wszystkie mądrości w księgach zamknięto - głupota pozostała na wolności….[ external image ]
Wszystkie mądrości w księgach zamknięto - głupota pozostała na wolności….[ external image ]
Cześć Buzz.
Uważam ze masz racje. Szczególnie w sprawie logiki Orsona.
Niestety myślę że przyczyna katastrofy podana przez ciebie jest bardzo prawdopodobna.
Napisałem niestety ponieważ jestem zwolennikiem PiS i pana prezydenta.
Tworzenie historii oficjalnej i spiskowej trwa ciągle i myślę że apele są daremne.
Powodzenia.
Uważam ze masz racje. Szczególnie w sprawie logiki Orsona.
Niestety myślę że przyczyna katastrofy podana przez ciebie jest bardzo prawdopodobna.
Napisałem niestety ponieważ jestem zwolennikiem PiS i pana prezydenta.
Tworzenie historii oficjalnej i spiskowej trwa ciągle i myślę że apele są daremne.
Powodzenia.
Jak widzę, sprawa tragedii zmieniła się w sąd kapturowy nad Orsonem.Proponuję administratorowi dokonać rozdziału tych dwóch tematów, po co niszczyć według mnie dość istotny wątek główny, który jeszcze nie zakończył się.
Pozdrawiam wszystkich.
Pozdrawiam wszystkich.
- UFOWORLDNEWS
- Weteran Infranin
- Kontakt:
Prawdziwy obraz Polski i Polaków czyli komu ulżyło....
<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/TAIRE27CKX4&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/TAIRE27CKX4&hl ... 2=0xe87a9f" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>
[quote name='xedos' post='68624' date='12 kwiecień 2010 - 15:23']Jak widzę, sprawa tragedii zmieniła się w sąd kapturowy nad Orsonem.Proponuję administratorowi dokonać rozdziału tych dwóch tematów, po co niszczyć według mnie dość istotny wątek główny, który jeszcze nie zakończył się.
Pozdrawiam wszystkich.[/quote]
To nie żaden sąd, dyskusja taka jak ta w sposób naturalny przepełniona jest emocjami, każdy z nas na swój sposób przeżył to wszystko i jak pisałem wcześniej z pewnością niektórych "poniosło" i zresztą mnie też. Niepotrzebnie napisałem o młodym wieku Orsona, za co go przepraszam. Starszy czy młodszy i tak swoją wiedzą i elokwencją przebija niejednego starego wyjadacza.
Zapraszam do odsłuchania zapisu wspólnego czata Infry i Wolnych Mediów, który odbył się 11 kwietnia 2010. -LINK-
Pozdrawiam wszystkich.[/quote]
To nie żaden sąd, dyskusja taka jak ta w sposób naturalny przepełniona jest emocjami, każdy z nas na swój sposób przeżył to wszystko i jak pisałem wcześniej z pewnością niektórych "poniosło" i zresztą mnie też. Niepotrzebnie napisałem o młodym wieku Orsona, za co go przepraszam. Starszy czy młodszy i tak swoją wiedzą i elokwencją przebija niejednego starego wyjadacza.
Zapraszam do odsłuchania zapisu wspólnego czata Infry i Wolnych Mediów, który odbył się 11 kwietnia 2010. -LINK-
Witam.
Na kliku stronach znalazłem cytaty będące rzekomo przepowiedniami Nostradamasa. Czy ktoś obracający się w tym temacie mógłby je zweryfikować?
Oto one:
"I wtem wielki ptak metalowy upadnie, a na nim znajdować się będą osoby ważne w kraju niezwyciężonego, a na kraj ogarnięty chaosem i żałobą, wrogi najeźdźca ze wschodu uderzy. Metalowe ptaki rozdzielą na zawsze dwóch braci"
Pozdrawiam
Na kliku stronach znalazłem cytaty będące rzekomo przepowiedniami Nostradamasa. Czy ktoś obracający się w tym temacie mógłby je zweryfikować?
Oto one:
"I wtem wielki ptak metalowy upadnie, a na nim znajdować się będą osoby ważne w kraju niezwyciężonego, a na kraj ogarnięty chaosem i żałobą, wrogi najeźdźca ze wschodu uderzy. Metalowe ptaki rozdzielą na zawsze dwóch braci"
Pozdrawiam
Ta przepowiednia, to ściema, którą ktoś wymyślił dla zabawy. Poza tym w google nic o tej przepowiedni nie pisze tylko same świeże tematy...
Dokładnie, mam w domu książkę o przepowiedniach Nostradamusa. Nie znalazłem w niej nic takiego.