Demony

Magia i kulty magiczne
Awatar użytkownika
Niekwestionowany96
Infranin
Kontakt:

Re: Demony

Post autor: Niekwestionowany96 »

Orson współpracuje z Pantanalem ha ha ha. Wyrzekają się wiary, podważają czyjąś wiarę, a od odpowiedzi które są dla nich za trudne uciekają jak diabły przed wodą święconą !!
Zmiany Dla Niekwestionowanych

<div align='center'>[ external image ]
</div>
Awatar użytkownika
Niekwestionowany96
Infranin
Kontakt:

Może mnie podnieca ale widząc ciebie to przeżycia miałeś nie za miłe w dzieciństwie. Wiesz ja nie muszę się kryć i uciekać od słowa " Wiara". Ty natomiast masz chyba z tym jakiś problem...

</div>
Awatar użytkownika
Niekwestionowany96
Infranin
Kontakt:

Czy ja każę ci czytać i wypowiadać się na temat wiary ? Jeśli jesteś tak negatywnie nastawiony na wiarę to proszę bardzo jest bardzo dużo sekt dla takich jak ty.

</div>
Przemek
Homo Infranius
Kontakt:

Post autor: Przemek »

Tak sie składa Pantanal, że dobrze wiem o czym pisze i wyrażam na ten temat swoje zdanie. Ty robisz to samo piszesz własny pogląd, a nie kogoś innego. Chyba, że masz nad sobą swojego guru? to przedstaw go.Lub też opierasz się na niepewnych żródłach. Nie wszystko co piszą jest prawdą, chyba to wiesz juz z własnego życia? Wiesz jaki jest problem u Ciebie? taki, że często próbujesz wkładać słowa, całe teorie swoje w czyjeś usta. Wg Ciebie wiara w Boga to ciemnota. Twoje zdanie, tylko spójrz na dzisiejszy świat. Wszystko jest super? tyle naukowców, tyle ateistów, na ulicach bezpiecznie, każdy tu każdego kocha, nie zazdrości, wszystko jest takie poukładane raj na ziemi. Póżniej zastanów się czego naucza Jezus Chrystus miłości? tak miłości, ale Ty zaraz powiesz, że jest założycielem sekty? nie ma żadnych dowodów, poza słowami wypływającymi z ust ateistów i innych grup sekciarskich czy wyznaniowych. Masz wolną wole, ale często wykorzystujesz ją by gloryfikować swoją osobę, a drugi człowiek jest już nieistotny.

Co do Poltergeist to oczywiście, że były badane te zjawiska, tylko problem polega na tym, że tak naprawdę nie znamy ich prawdziwego podłoża. Wiemy tylko tyle, że poltergeist jest tam gdzie osoba, a nie miejsce. Jednak ja bym wysnuł taką hipotezę: poltergeist to duch, który ukazuje swoje działanie w obecności konkretnej osoby. tzn zawsze ukazuje swoje działanie w miejscach gdzie osoba z "predyspozycjami" się znajduje. Dlaczego łącze to zjawisko w duchami? Dlatego, że jeśli poltergeist byłby związany tylko i wyłącznie ze sferą ludzkiego umysłu, to znaczy, że dałoby się tego nauczyć, wywoływać takie zjawiska. Siłą woli, koncetracji, medytacji. Jesteśmy jednym gatunkiem, każdy z nas ma takie same narządy i możliwości. Skoro dana osoba potrafi przesunąć mebel, to trzeba zbadać, co w tym momencie się znią dzieje i co może na nią oddziaływać. A może to nie ona przesuwa tylko ktoś ,coś to za nią robi. Pytań jest więcej niż odpowiedzi. Zaznaczam, że jest to moje subiektywne zdanie. Może kiedyś zostanie coś wiecej wyjasnione na ten temat i poznamy prawdziwą nature tego zjawiska.

p.s Orsonie "odczynnik ludzki" w tym tekscie to przenośnia. Nie definicja z encyklopedii. Myślałem, ze od razu się kapniesz.
Ostatnio zmieniony czw wrz 03, 2009 6:45 am przez Przemek, łącznie zmieniany 1 raz.
Przemek
Homo Infranius
Kontakt:

Post autor: Przemek »

Jeśli wszystko rodzi się w człowieku to dlaczego człowiek nie może wszystkiego? zapętlasz się w abusrdach. Człowiek sam w sobie myslami nie podniesie krzesła potrzeba tutaj siły pomocniczej, ale to dla Ciebie widze za trudne.Blużnić zawsze możesz.Kiedyś będziesz inaczej na to patrzył. Tylko skończ już odwoływać się do religi bo już nie mam siły tego czytać. Jedno i to samo. Czyżby nie było innych argumentów. Rozsądek? chyba w Twoim rozumowaniu znaczy co innego. Znawco poltergeist. Widze, że nie zrozumiałeś tego co napisałem. Ograniczenie w toku myślenia? napisz coś w temacie, a od moich wypowiedzi sie odczep bo nie mając argumentów tylko pokazujesz swój poziom, szczerze to niski poziom ataków.
Ostatnio zmieniony czw wrz 03, 2009 8:14 am przez Przemek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
aelreda
Homo Infranius Plus
Kontakt:

Post autor: aelreda »

[quote name='Pantanal' post='60651' date='czw, 03 wrz 2009 - 15:24']Czasem trzeba sięgnąć do [...] badaczy.[/quote]

A Ty sięgałeś po opinię i wiedzę do jakiś badaczy, albo wyciągnąłeś pewne wnioski po badaniach?

Jeśli tak to może podzielisz się z nami swoją wiedzą, nie tylko w tym temacie, a może w innych również.

Awatar użytkownika
aelreda
Homo Infranius Plus
Kontakt:

Post autor: aelreda »

[quote name='Pantanal' post='60657' date='czw, 03 wrz 2009 - 17:52']Uuu. Błąd. Czyżby administrator a zarazem żandarm nie znał zawartości swego portalu... To zapewne punkt mniej w oczach kolegów.[/quote]

O jakim błędzie mówisz?

Ja tylko pytam o jakiekolwiek dowody, z których wyciągnąłeś wnioski, że wszystko czym się otaczamy jest złe nieprawdziwe i anty.

Tak trudno odpowiedzieć na pytania? Czy to za wysoki poziom dla Ciebie? Jeśli tak to bardzo mi przykro ale żal mi Ciebie nie jest.

ODPOWIEDZ

Wróć do „MAGIA”