Obserwacja Szaraka....

Listy forumowiczów i czytelników. Podziel się swoim niezwykłym przeżyciem!
Awatar użytkownika
Xion80
Infrzak
Kontakt:

Re: Obserwacja Szaraka....

Post autor: Xion80 »

MORG, ja doskonale rozumiem, że różni ludzie próbowali zmienić biblię, ale nie do końca im to wychodziło, bo Bóg dba, żeby nie zmieniono jej przekazu. Np. Jeśli ktoś zmienił jej przekład, to Bóg natchnął proroków, czy kapłanów, żeby zmienili jej zawartość do takiego stanu jaki powinien być. Oczywiście na pewno mamy wolną wolę, i możemy wybierać po której stronie stajemy, czy po tej dobrej czy po tej złej, do każdego wybór należy, każdy musi się określić po której stronie staje.

[quote name='Lazy' post='47331' date='sob, 10 sty 2009 - 23:47'] Xion80

Mylisz pojęcia.Pewno teraz (chodź nie do końca) gdybym się oceniał jako człowiek,zapewne popełniłbym błąd.Ja piszę o ocenie, nie wg.mego tępego umysłu,lecz ocenie przez Wyższe Ja.Ono się nie myli.[/quote]

A za co uważasz swoje wyższe Ja ? czym ono jest według Ciebie ? czyli kto będzie Cie osądzał, czy oceniał ?
Ostatnio zmieniony sob sty 10, 2009 10:16 pm przez Xion80, łącznie zmieniany 1 raz.
Ewangelia św. Mateusza

24:27 - Albowiem jako błyskawica wychodzi od wschodu słońca i ukazuje się aż na zachód, tak będzie i przyjście Syna człowieczego.

24:28 - Bo gdziekolwiek będzie ścierw, tam się zgromadzą i orły.
MORG
Infrzak
Kontakt:

Post autor: MORG »

W rzeczy samej Lazy...

Aczkolwiek w obecnych czasach ludzie się wcale nad tym nie zastanawiają czy ktoś ich ocenia "wyższe Ja " .

Moje zdanie jest takie, iż otrzymamy potem to na co sobie zasłużyliśmy drogą wolnego wyboru.

"Bo zycie jest lekcją"
Widzimy świat tak, jak widzi go robak, podczas gdy pilnie potrzebujemy widoku z lotu ptaka.
Awatar użytkownika
Lazy
Full Active
Kontakt:

Post autor: Lazy »

Xion80

Czy Ty naprawdę wierzysz w to,że biblia jest autorstwem samego Boga ?
ŻYCIE JEST TYLKO GRĄ

WSZYSTKO,CZYM ONO JEST,TO ILUZJA,ALE WY,GRACZE,DOSZLIŚCIE DO PRZEKONANIA,ŻE TO JEDYNA RZECZYWISTOŚĆ
Awatar użytkownika
Xion80
Infrzak
Kontakt:

[quote name='Lazy' post='47335' date='nie, 11 sty 2009 - 00:20'] Xion80

Czy Ty naprawdę wierzysz w to,że biblia jest autorstwem samego Boga ?[/quote]

Lazy, ja wieże, że Biblia jest autorstwem samego Boga, ale napisali ją prorocy, czy apostołowie, oczywiście za sprawą Boga, który ich natchną, żeby mieli mądrość i wiedzę, żeby pisać takie rzeczy.
Ewangelia św. Mateusza

24:27 - Albowiem jako błyskawica wychodzi od wschodu słońca i ukazuje się aż na zachód, tak będzie i przyjście Syna człowieczego.

Awatar użytkownika
Lazy
Full Active
Kontakt:

Post autor: Lazy »

Xion80

Twoja wola,skoro tak uważasz ok.

Koniec OT
ŻYCIE JEST TYLKO GRĄ

WSZYSTKO,CZYM ONO JEST,TO ILUZJA,ALE WY,GRACZE,DOSZLIŚCIE DO PRZEKONANIA,ŻE TO JEDYNA RZECZYWISTOŚĆ
MORG
Infrzak
Kontakt:

Xion80 powodzenie...

Ktoś pisząc biblie miał na tyle mądrości i sprytu by przez długi czas nikt nie rozkminił co jest prawdą a co kłamstwem w niej zawartym a ten czas już się powoli kończy. Niebawem tego doświadczysz na sobie jak każdy z nas...
Widzimy świat tak, jak widzi go robak, podczas gdy pilnie potrzebujemy widoku z lotu ptaka.
Awatar użytkownika
Xion80
Infrzak
Kontakt:

MORG, wiesz co ja mam inne odczucia, że ten czas o którym mówi Biblia, nie wiem jak kto to pojmuje, ale właśnie się zaczął, powiem Ci szczerze, że są kosmici w kosmosie i nic nie świadczy o tym, że Boga nie ma, Biblia mówi o istnieniu wielu światów niebiańskich. Więc, że istnieją kosmici to u mnie nic nie zmienia, nie zmienię swojej wiary itp. Dla mnie istnieje Bóg i Jezus, przekonacie się jeszcze o tym sami, choć nie znam czasu kiedy się to stanie. To co miałem doświadczyć to już doświadczyłem.
Ewangelia św. Mateusza

MORG
Infrzak
Kontakt:

[quote name='Xion80' post='47343' date='nie, 11 sty 2009 - 01:19']MORG, wiesz co ja mam inne odczucia, że ten czas o którym mówi Biblia, nie wiem jak kto to pojmuje, ale właśnie się zaczął, powiem Ci szczerze, że są kosmici w kosmosie i nic nie świadczy o tym, że Boga nie ma, Biblia mówi o istnieniu wielu światów niebiańskich. Więc, że istnieją kosmici to u mnie nic nie zmienia, nie zmienię swojej wiary itp. Dla mnie istnieje Bóg i Jezus, przekonacie się jeszcze o tym sami, choć nie znam czasu kiedy się to stanie. To co miałem doświadczyć to już doświadczyłem.[/quote]

Mi nie musisz tego mówic w jednym ze snów kiedyś byłem na zebraniu różnych istot i powiedziano tam że ten czas już się zaczął...

Nie, bo jeszcze doświadczysz...
Awatar użytkownika
Xion80
Infrzak
Kontakt:

MORG, myślę, że na pewno jeszcze wiele przed nami do poznania, zobaczenia i przemyślenia. A jeśli mogę spytać, to powiedz, czy miewasz bóle- kłucie w klatce piersiowej w okolicy serca ? Jerry, a ty miewasz takie ? bo wiem, że co nie którzy uprowadzeni miewają takie bóle których wcześniej nie mieli, właśnie w okolicy klatki piersiowej.
Ewangelia św. Mateusza

MORG
Infrzak
Kontakt:

Nie mam nic takiego, bo mnie nie uprowadzają a kawy nie piją. Więc po co by u mnie byli ...
ODPOWIEDZ

Wróć do „RELACJE I HISTORIE CZYTELNIKÓW”