Eee... moim zdaniem to były tylko helikoptery.
Z własnej incjatywy ? Sasiad, tata i kilka osób o których wiem, że mnie zapytałem, ale nie pamiętam jakie to były.
No i raz sąsiad wybiegł na balkon które widać przez moje okno i zaczął obserwować pola bezpośrednio po pierwszym błysku, co jednak mogło być kompletnie nie związane z tym.
Był rok 2005, miałeś około 13 lat, grałeś na komputerze w grę, kiedy to oślepiło Cię światło. Po wydarzeniu straciłeś rachubę czasu, wydawało Ci się, że trwało to parę sekund, w rzeczywistości około dwóch godzin. Potem, Twój tata zapytał się Ciebie o ,,jakiś błysk".( Potem ja spytałem kolegę, inny kolega spytał mnie... )Następnie obserwowano niedaleko Twojego bloku helikoptery wojskowe mi-24 mimo braku bazy lotniczej w nawet dalekiej okolicy. Prawdopodobnie mniej więcej w tym okresie policja, z racji na włamanie odwiedziła Twoje osiedle - jednak nie interesowała się osiedlem, co chwila jakieś "manewry były". Terenówkami jeździli, ubrani na czarno, uzbrojeni w coś w stylu m16, ale troszkę niepodobnego. Ciężarówki wojskowe też tam jeździły, możliwe, że po prostu zbiegiem okoliczności były w pobliżu jakieś manewry ćwiczebne, ale chyba wtedy sąsiedzi byliby o tym powiadomieni, a nie zmylani poszukawaniami przestępców?