[quote name='Czakrawartin' post='98772' date='07 lipiec 2012 - 23:34']Ja powiem tak - dziel i rządź - złota zasada. Ciekawe kto azor czerpie profity z twojej nienawiści do Żydów, bo podejrzewam, że nigdy żadnego nie widziałeś

[/quote]
Cóz azor poprostu wyklada na wierzch przykra prawde.
Gdzie tu nienawisc ja sie pytam??
Idac tym tokiem dokladnie to samo powiedziec moge o Zydach, którzy mowią, ze Polacy to naród antysemicki i przy kazdej dobrej okazji (na szczescie nie wszyscy tacy są) starają sie udowodnic jak to my Polacy własnymi rekami zabijalismy oraz zostawialismy na pastwe losu hitlerowcom- a wiadomo przeciez, ze byla spora rzesza naszych rodakow, ktorzy Zydom pomagali - a, ze zdarzali sie tez i tacy co robili odwrotnie? Nie wszyscy ludzie maja nieskazitelny charakter i nie wszyscy są na tyle odwazni by ryzykowac zyciem ratując innych w czasie wojny, która niestety rzadzi sie swoimi prawami.
Tak wiec ja moge uzyc okreslenia w takiej sytuacji, gdy starasie za wszelka cene zrzucic głowna wine na Polakow mianem
AntyPolskości, które to okreslenie uwazam, ze ma rownie mocne podstawy by istniec tak samo jak
AntySemityzm
Prawda powinna byc wykladana na stól bo inaczej zniknie bezpowrotnie i nazywanie tego nienawiscią do nacji jest gigantycznym naduzyciem- a ze nie mozna generalizowac-oczywiscie racja, bo to bardzo krzywdzące.
Swoją drogą Czakrawartin, cos mi sie zdaje, ze nie przez przypadek Twoj sposob wypowiedzi i ta wzmianka o nienawisci do Zydow przypomina mi pewnego uzytkownika, ktory znikł jakis czas temu, ale widac, ze chyba nie do konca?
Co do Tej zasady "dziel i rządz" to złota moze ona i jest ale pytanie dla kogo?
Złota jest dla tych co rządzą, a wiadomo nie od dzis, ze w tamtych kręgach pewne wartosci jak na przyklad moralnosc poprostu nie istnieją.