Paradoksalnie taki wniosek może prowadzić do ciekawszych wyzwań niż oferuje ETH. Bo jeśli ICH nie ma to co to, do cholery jest?[/quote]
Ja nie moge sie zgodzic iz czlowiek generuje pewne obrazy czy zdarzenia z typowo technologicznymi obiektami- choc bezapelacyjnie kazdy z nas wielką moc posiada i zapewne w wielu przypadkach tzw. poltergeistow to wlasnie to jest przyczyną.
Ale rozwazylbym tez taką mozliwosc, ze to czlowiek stoi za przypadkami obserwacji technicznych obiektów latających po niebie.
Jednak idąc tym tropem, wydarzenia z Przyrownicy, Woliny, Chałup itp rowniez podpiąc bysmy musieli pod czlowieka - nie byli to obcy a ludzie, wywolujący w glowie swiadka projekcje majaca na celu skierowac go na manowce, podczas gdy oni pozostają czyści.
I oczywiscie jest to mozliwe, ba pewien czlowiek nawet otworzyl mnie ostatnio na takie tory postrzegania tego zjawiska jesli mozna to tak okreslic wogole

Co nie wyklucza WCALE istnienia obcych - co do tego nie mam najmniejszych watpliwosci, co wiecej uwazam iz to o nich jest mowa w prastarych zródlach mowiacych o "bogach" z nieba.