Skąd się biorą obserwacje UFO i co to jest?

Ufologia, badania, obcy, kontakt i inne kontrowersyjne tematy.
Awatar użytkownika
Przemekkk666
Weteran Infranin
Kontakt:

Re: Skąd się biorą obserwacje UFO i co to jest?

Post autor: Przemekkk666 »

[quote name='RysiekINFRA' post='100379' date='09 wrzesień 2012 - 00:20']Od kilku lat grono badaczy tego zjawiska - które, co trzeba podkreślić, jest niezaprzeczalne i rzeczywiste - skłania ku wytłumaczeniu jego jako ziemskiego, a może nawet - ludzkiego! Tak, bowiem jako biologiczne generatory mocy i pola wytwarzamy siłę, której być może sami nie jesteśmy w stanie ogarnąć.

Paradoksalnie taki wniosek może prowadzić do ciekawszych wyzwań niż oferuje ETH. Bo jeśli ICH nie ma to co to, do cholery jest?[/quote]

Ja nie moge sie zgodzic iz czlowiek generuje pewne obrazy czy zdarzenia z typowo technologicznymi obiektami- choc bezapelacyjnie kazdy z nas wielką moc posiada i zapewne w wielu przypadkach tzw. poltergeistow to wlasnie to jest przyczyną.

Ale rozwazylbym tez taką mozliwosc, ze to czlowiek stoi za przypadkami obserwacji technicznych obiektów latających po niebie.

Jednak idąc tym tropem, wydarzenia z Przyrownicy, Woliny, Chałup itp rowniez podpiąc bysmy musieli pod czlowieka - nie byli to obcy a ludzie, wywolujący w glowie swiadka projekcje majaca na celu skierowac go na manowce, podczas gdy oni pozostają czyści.

I oczywiscie jest to mozliwe, ba pewien czlowiek nawet otworzyl mnie ostatnio na takie tory postrzegania tego zjawiska jesli mozna to tak okreslic wogole :)

Co nie wyklucza WCALE istnienia obcych - co do tego nie mam najmniejszych watpliwosci, co wiecej uwazam iz to o nich jest mowa w prastarych zródlach mowiacych o "bogach" z nieba.
Ostatnio zmieniony sob wrz 08, 2012 9:44 pm przez Przemekkk666, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
artemius
Infrańczyk
Kontakt:

Post autor: artemius »

']

Ja nie moge sie zgodzic iz czlowiek generuje pewne obrazy czy zdarzenia z typowo technologicznymi obiektami...
Przemek opisał swoje wątpliwości, muszę przyznać, że mam podobne. Właśnie tak jest, że w świetle tego co wiemy nie da się za bardzo sklecić spójnej teorii. Stąd moje rozważania, które zamieściłem w tabelkach na początku tematu.
Lepszy okropny koniec niż okropność bez końca.
Murphy
Awatar użytkownika
Arek 1973
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: Arek 1973 »

Zawsze kiedy mnie znuża jakiś temat myślę sobie że jesteśmy jak ludzie pierwotni którzy siedząc wieczorem przy ognisku dyskutowali nad tym "czy piorun to znak Boga albo nie".

My jesteśmy tacy sami ponieważ mamy zjawisko ufo które jest realne ale nie wiemy do końca co to jest i jak to ugryżć
"Jestem fanem nauki ale nie jej ślepym wyznawcą"

<a href="https://www.facebook.com/arek.czaja">ht ... k.czaja</a>
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: azor »

Przemku wiem o kogo chodzi, to samo i mi pisał, ale mnie wcale to nie przekonuje ponieważ gdyby to było po 1945 to ok, ale to trwa od setek a nawet tysięcy lat. To teoria, ale niestety bez pokrycia w faktach. Idac tym tokiem rozumowania można wszystko podciągnąć pod spisek i manipulację to trochę pachnie pewnym Panem z Nowej Zelandii.
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Do tego można jeszcze zaliczyć CE-3 na Czerniakowie istoty były podobne. Ja np. posiadam opis męża pewnej Pani , ktory w Górach Sowich w latach 50- tych natknął się na grupę ''harcerzy'' postacie niskiego wzrostu zupełnie jednakowe było to późnym popołudniem swego czasu przekazałem to klubowi w Legnicy. Wracając do UFO nawet obserwacja samej świetlistej kuli wcale nie musi być automatycznie traktowana jako pojazd w którym sterują ''istoty'' przyglądam sie od lat obserwacją szczególnie bliskim z BOL i chyba nie wszystko są to ''pojazdy'' ?

Artemius pytasz o moje wątpliwości w sprawie ET polecam Ci ten artykuł jest zbieżny z moimi wnioskami acz np. badacze w Anglii poza Randeles uparcie ''wierzą'' w wizyty z dalekiego kosmosu ;)

http://infra.org.pl/fenomen-ufo/ufo-fenome...hodzeniu-obcych
Awatar użytkownika
Przemekkk666
Weteran Infranin
Kontakt:

[quote name='azor' post='100394' date='09 wrzesień 2012 - 11:58']Przemku wiem o kogo chodzi, to samo i mi pisał, ale mnie wcale to nie przekonuje ponieważ gdyby to było po 1945 to ok, ale to trwa od setek a nawet tysięcy lat.[/quote]

Arku wiem tez mialem wątpliwosci ale gdyby zalozyc, ze ludzie na samym szczycie władzy od okresu starozytnosci az po dzis dzien ukrywają jakas technologie pozostawioną tu na Ziemi przez "nich" to nie jest to bez sensu wg mnie.

Oczywiscie to jedna z teorii jednak wydaje mi sie prawdopodobna.

[quote name='Czakrawartin' post='100396' date='09 wrzesień 2012 - 12:04']A może każdego rozwiązania jest tu po trochu. W każdym razie, Emilcin, Przyrownica, Golina i Chałupy łączy wspólna nić. Zauważcie, że to jedne z tych nielicznych przypadków, kiedy można mówić o pojawieniu się podobnych istot.[/quote]

Oczywiscie ze tak jest :)

Przeciez prawdopodobnie w przypadku tzw kul światła mamy doczynienia przynajmniej w jakiejs czesci z fenomenem bedącym dzielem natury.

W przypadkach takich jak wymieniles wg mnie mamy tylko dwie mozliwosci - albo byli to obcy albo ludzie.
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Tak, ale to jest juz teoria spiskowa a samo zjawisko UFO mówi o czymś innym. Można też gdybać, że po Niemcach pozostało kilka ''spodków'' ale żadnych konkretnych dowodów nie ma.
Awatar użytkownika
Przemekkk666
Weteran Infranin
Kontakt:

W kazdym razie ja w przypadku czysto technicznych obiektow widze takie mozliwosci - albo za wszystkimi stoi człowiek, albo ET albo jest to rozłożone na obie strony mniej lub bardziej równomiernie.
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Zatem jak wyjaśnisz techniczne obserwacje obiektów przed 1945 i wcześniej - Przemku teoria ET upadała praktycznie już niewielu badaczy/ufologów ją akceptuje czy ktoś z planety X z prędkością światła leci po to by tylko pobrać próbę gleby na ''Czerniakowie'' lub próbkę skóry ? To się kupy nie trzyma poczytaj jakieś przekłady J. Valle już nie wspominam o tym, że niektóre UFO wcale nie wyglądają jak materialne mimo naocznej obserwacji polecam Ksiazki Meckelburga są tam świetne opisy z kilku krajów. Zresztą sama koncepcja Ludwigera (teoria projektora) fizyka z MUFON CES w oparciu o badania Heima przedstawia UFO jako hologramy jakie projektują się w naszej przestrzeni w różnych formach i mogące kontrolować ''materię/czas'' i powiem, że nie jest to głupia teoria ponieważ obserwacje UFO zdają się ją potwierdzać ?
Awatar użytkownika
Przemekkk666
Weteran Infranin
Kontakt:

[quote name='azor' post='100408' date='09 wrzesień 2012 - 14:04']Zatem jak wyjaśnisz techniczne obserwacje obiektów przed 1945 i wcześniej - Przemku teoria ET upadała praktycznie już niewielu badaczy/ufologów ją akceptuje czy ktoś z planety X z prędkością światła leci po to by tylko pobrać próbę gleby na ''Czerniakowie'' lub próbkę skóry ? To się kupy nie trzyma poczytaj jakieś przekłady J. Valle już nie wspominam o tym, że niektóre UFO wcale nie wyglądają jak materialne mimo naocznej obserwacji[/quote]

Wyjasnie tak jak powyzej napisalem :)

Nie glupim wyjasnieniem jest dla mnie opcja "ludzka" wykorzystująca technologię jaka byc moze została kiedyś na Ziemi.

W dobie wszechobecnej dezinformacji na kazdej prawie płaszczyznie zycia od kłamstw na temat zmian klimatu po konferencje Bilderberga nie mozna wykluczyc iz technologia rowniez jest ukrywana - a to napewno.

Takze wcale nie zdziwilbym sie gdyby ukrywane byly takze pojazdy, widoczne juz od zarania dziejów.

Poza tym jest sporo opisów latających wiman i innych pojazdow za ktorymi "sterami" siedzieli tzw "bogowie" - było to szmat czasu temu i ja skłaniam sie bardziej ku opcji ET - przynajmniej jeszcze w tamtym okresie.

Jesli np w przypadkach polskich mamy doczynienia z ET to kto wie jakich metod do przemieszczania sie uzywali/ją?

Tego nie wiadomo.

Ale zakladając ze jest to taka podroz jak ta wykonana z Ziemi na Ksiezyc, to nie wiadomo przeciez czy lecieli specjalnie po jedna rzecz - jak wiemy te obserwacje humanoidow w Polsce były w bardzo podobnym okresie wiec trzymajac sie tej wersji mozna zalozyc ze zalatwiali kilka spraw za jednym zamachem :)

Uwazam, ze trzeba rozpatrzyc jeszcze raz wszystkie mozliwosci, rozebrac je na czynniki pierwsze i przeanalizowac od A do Z, bo wydaje mi sie ze wszystkie są dosc prawdopodobne.

Z teoriami badaczy chętnie sie zapoznam
Ostatnio zmieniony ndz wrz 09, 2012 10:40 am przez Przemekkk666, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „UFOLOGIA I INNE ZAGADNIENIA”