Lepiej uwierz w duchy
Re: Lepiej uwierz w duchy
[quote name='Pantanal' post='59072' date='czw, 06 sie 2009 - 10:38']Nie, ale znałem takie osoby........[/quote]
Czyli nie miałeś kontaktu z duchami. Dziękuję o to mi chodziło.
Czyli nie miałeś kontaktu z duchami. Dziękuję o to mi chodziło.
Ostatnio zmieniony czw sie 06, 2009 11:32 am przez asiatko31, łącznie zmieniany 1 raz.
Prawda jest pochodnią olbrzymią zbliżamy się do niej tylko na chwilę w obawie, by nie spłonąć.
Nie wystarczy zdobywać mądrości, trzeba jeszcze z niej korzystać
Należy się bać istotki czerpiącego wiedzę z jednej książki

Pantanal moja rodzina od pokoleń interesuje się duchami. Znam doświadczenia moich pradziadków z duchami i porównuje z moimi. Dziele się doświadczeniem z innymi istotkami. Wiec uwierz mi wiem coś o tym. I cały czas się czegoś nowego dowiaduje . Pamiętaj ze człowiek przez całe życie uczy się czegoś.
Prawda jest pochodnią olbrzymią zbliżamy się do niej tylko na chwilę w obawie, by nie spłonąć.

[quote name='Przemek' post='59103' date='czw, 06 sie 2009 - 13:00']To wytłumacz jego zdjęcie. Chyba to dla Ciebie proste skoro nie wierzysz Grzegorzowi. Nie mamy ani 1% przesłanek, że jest niewiarygodny czy też jest fałszerzem. Dlatego z góry nie moge powiedzieć, że mu nie wierze, bo nie byłoby to fair. A Ty jednak z góry go zaszufladkowałeś.[/quote]
Wiarygodność Grzesia nie ma tu znaczenia, zresztą to jest bezsprzeczne, razem jesteśmy w Infrze i sobie ufamy. Myślę, że to nie podlega dyskusji. W całym tym temacie chyba wyraźnie unikacie tego, na co stara się wam zwrócić Pantanal a co wywołuje dziwnie agresywne reakcje. Tu nie chodzi o wiarę w tzw. duchy czy zjawiska nadprzyrodzone tylko o istotę tych zjawisk. Doświadczenia osobiste Grzesia, Asi i innych to są cenne wskazówki ale przecież istotą zagadnienia jest czym są owe doświadczenia? Spotkaniami z czym? Łatwo powiedzieć "z duchem" co oczywiście nasuwa konotację z ocierającym się o religijne pojęcie "duszy zmarłej osoby", czy to wam wystarcza za odpowiedź? Bo mi nie... myślę, że na ten problem próbuje wam wskazać Pantanal.
Wiarygodność Grzesia nie ma tu znaczenia, zresztą to jest bezsprzeczne, razem jesteśmy w Infrze i sobie ufamy. Myślę, że to nie podlega dyskusji. W całym tym temacie chyba wyraźnie unikacie tego, na co stara się wam zwrócić Pantanal a co wywołuje dziwnie agresywne reakcje. Tu nie chodzi o wiarę w tzw. duchy czy zjawiska nadprzyrodzone tylko o istotę tych zjawisk. Doświadczenia osobiste Grzesia, Asi i innych to są cenne wskazówki ale przecież istotą zagadnienia jest czym są owe doświadczenia? Spotkaniami z czym? Łatwo powiedzieć "z duchem" co oczywiście nasuwa konotację z ocierającym się o religijne pojęcie "duszy zmarłej osoby", czy to wam wystarcza za odpowiedź? Bo mi nie... myślę, że na ten problem próbuje wam wskazać Pantanal.
Po takich odwiedzinach Nidy nie bawiłam się w profesora .... Bo wiem ze przyszła moja zmarła Babcia , wujek czy jeszcze ktoś inny Mogłabym ci tu opisać parę odwiedzin i ich wskazówek ..... ale czy mi uwierzysz? Dla mnie ich wskazówki były/są dla mnie ważne. Muszę się dobrze na główkować aby się domyśleć się /przyszykować i cokolwiek zrobić..... Bo pomagają mi. Czasem domyśle się za późno ..... ale tłumacze sobie tym jak wyżej napisałam ze człowiek przez całe życie będzie się uczył.
Moje wnioski to dziękuje za ich wskazówki/zagadki bo to co mi powiedzą , pokarzą we śnie sprawdza się zawsze.
Moje wnioski to dziękuje za ich wskazówki/zagadki bo to co mi powiedzą , pokarzą we śnie sprawdza się zawsze.
Ostatnio zmieniony czw sie 06, 2009 12:15 pm przez asiatko31, łącznie zmieniany 1 raz.

Panatal, mnie się wydaje, że dla Ciebie doświadczeniami, które mają prawdziwą wagę są porwania przez ET, czy inne cuda na kiju bardzo często wyolbrzymione. Nie patrzysz z tego punktu widzenia co inni (ja, Rysiu, czy inni userzy).
Może dla Ciebie jego wiedza i zdobyte doświadczenia są nic nie warte, ale np. dla mnie są ogromne. Znam go od prawie 3 lat i nigdy nie wyszedłem źle słuchając jego rad i analizując po swojemu jego zdjęcia, materiały itp. Na podstawie jego doświadczeń robiłem moje pierwsze "eksperymenty" z EVP i na Jego podstawie pojąłem wiele rzeczy. Myślę, że zmieniłbyś swój stosunek do jego osoby, doświadczeń i wiedzy wtedy, gdybyś sam się zagłębił w tajniki, które sam pogłębiał
Kwestia zaufania do Grzegorza - tak naprawdę chyba nikt nie ma do końca podstaw by mu nie ufać.
Może dla Ciebie jego wiedza i zdobyte doświadczenia są nic nie warte, ale np. dla mnie są ogromne. Znam go od prawie 3 lat i nigdy nie wyszedłem źle słuchając jego rad i analizując po swojemu jego zdjęcia, materiały itp. Na podstawie jego doświadczeń robiłem moje pierwsze "eksperymenty" z EVP i na Jego podstawie pojąłem wiele rzeczy. Myślę, że zmieniłbyś swój stosunek do jego osoby, doświadczeń i wiedzy wtedy, gdybyś sam się zagłębił w tajniki, które sam pogłębiał

Kwestia zaufania do Grzegorza - tak naprawdę chyba nikt nie ma do końca podstaw by mu nie ufać.
[ external image ]
,, Veni Vidi Vici" - przybyłem, zobaczyłem, zwyciężyłem
Timeo Danaos Et Dona Ferentes
**********Sol Omnibus Lucet!!!**********
,, Veni Vidi Vici" - przybyłem, zobaczyłem, zwyciężyłem
Timeo Danaos Et Dona Ferentes

**********Sol Omnibus Lucet!!!**********
http://www.youtube.com/watch?v=-kqxM_kpfOE...player_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=kfTihjLCBww...player_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=jxvuSCKW_Os...player_embedded
sami oceńcie i powiedzcie czy to mgła czy duszyczka ?
http://www.youtube.com/watch?v=kfTihjLCBww...player_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=jxvuSCKW_Os...player_embedded
sami oceńcie i powiedzcie czy to mgła czy duszyczka ?

[quote name='Pantanal' post='59862' date='śro, 19 sie 2009 - 22:06']Widzialem lepsze i bardziej przekonujace.[/quote]
ok rozumiem i akceptuje ze możne nie wierzysz w to i owo. Ale jeśli widziałeś lepsze i bardziej przekonujące. To jeśli możesz podziel się tymi filmami/ i klej tu na forum aby każdy zobaczył i porównał filmy
ok rozumiem i akceptuje ze możne nie wierzysz w to i owo. Ale jeśli widziałeś lepsze i bardziej przekonujące. To jeśli możesz podziel się tymi filmami/ i klej tu na forum aby każdy zobaczył i porównał filmy

1 i 3 film uważam za prawdziwy, takie moje skromne przeczucie. Film 2 to chyba jakieś zabawy młodzieży co chcieli zrobić "niezły numer"
"Jestem fanem nauki ale nie jej ślepym wyznawcą"
<a href="https://www.facebook.com/arek.czaja">ht ... k.czaja</a>
<a href="https://www.facebook.com/arek.czaja">ht ... k.czaja</a>
Arku ja tez tak myślę ze film 1 i 3 jest prawdziwy. Jeśli chodzi o fil 2 to juz tu mam mieszane uczucia.....
Pantanal wiec jak podasz nam chociaż jeden film? Abyśmy mogli porównać i ocenić ? no chyba ze nie masz/nie znasz takich filmów to wtedy jest juz inny temat....
Pantanal wiec jak podasz nam chociaż jeden film? Abyśmy mogli porównać i ocenić ? no chyba ze nie masz/nie znasz takich filmów to wtedy jest juz inny temat....
Ostatnio zmieniony czw sie 20, 2009 10:39 am przez asiatko31, łącznie zmieniany 1 raz.