Mnie tylko jedno zastanawia ---- ten temat...cały czas jest w powijakach......i wciąż za zasłona.... Tajemnicy ....ciekawe.
Religia......mnie nie jest do życia potrzebna, bo nie chce żadnych Panów, diabłow, szatanów ani innych myślowych wynalazków owych panów.
Zastanawia mnie jedno.......wyznawcy Jezusa...tyle o Nim mówia, uzanjąc za Boga, zbawiciela przy okazji nakładając sobie cierpienie jako cel sam w sobie---dla mnie to czysty ABSURD .
Jak łatwo " prac brudne pieniadze " a konto Jezusa.......ot cała tajemnica człowieczeństwa .
A ja sie pytam dlaczego zniszczono nasze korzenie.......czy wiecie żeście Słowianie, że macie piękne tradycje ....
Narzucono Wam siła religie........zabito tych którzy nie chcieli jej przyjąc, zabrano to co istotne........zrozumienie natury i istoty naszego BYTU...na miare........władzy nad parafianami, maluczkimi, baranami, owcami--------tak sie ludzi postrzega...jako bydło...ot co, taka religia a nie szacunek do życia jako piekna samego w sobie...dązenia do szczęscia .
Sama biblia to ksiega zaklaman, manipulacji i tylko przepisywacze wiedza czym jeszcze .
Tylko kłamca mając wiedze, która pomogłaby zrozumieć historie ludzkości manipuluje faktami, miesza , zafalszowuje ją, uposledza nauke i dostosowuje ja dla wlasnych korzyści.
A maluczcy niech sie bawia w przepychanki.....co dzieci widziały..lub nie...i jak to zostało wykorzystane....
A my dyskutujmy, obrazajmy sie jesli ktoś napisze cos co nie jest zgodne z naszym spojrzeniem na daną sprawe---co to wniesie dla sprawy?
NIC !!!
![]:-> ]:->](./images/smilies/muahaha.gif)