"Jakoś dziwnie wyciągnąłem nogę opierając ja w środku busa a stałem przecież na zewnątrz. Pograłem sobie w miarę poprawnie i się odwracam a kolega stoi jakoś odwrócony "..... ,"pojawiali mi się ludzie znienacka i w momencie pojawiania się tych osób odzyskiwałem własnie wzrok "... Elementy z tych zdań są mi znane. Bardzo ciekawe jest dostrzeżenie odwróconego obrazu przestrzeni w jakiej się znajdujesz, ja nawet nie mogłam uwierzyć, siadałam po prawej stronie z tyłu autobusu i nagle, w tym autobusie zaczęło coś się dziać z moim postrzeganiem rzeczywistości, ludzie się poprzestawiali, pojazd sam jakby się wydłużał, utraciłam na chwilę słuch, jakby przewijano mi w tym momencie w głowie taśmę z obrazkami, odczułam, że siedzę przez moment nie dosyć, że z przodu autobusu (widziałam z bliska kierowcę), to jeszcze na siedzeniu po prawej stronie. Rejestrowałam to odwrócenie przestrzeni, wiem jak to odczuwałeś akurat, chyba bardzo trafnie..Bardzo ważne jest to zespalanie w odbiorze rzeczywistości z innymi uczestnikami tej
symulacji w jakiej istniejemy, gdy oni zaczynają na nas wpływać, przywoływać, potrafią bardzo szybko i natychmiastowo przestroić nasze postrzeganie na to nasze ludzkie wspólne, w momencie widzimy to samo co oni, zawracamy do naszej rzeczywistości.