<blockquote class="ipsBlockquote">Arek M. - Z tego co czytałem ''szaraki'' też się niejako boją modlitwy czytałem gdzieś o takim zdarzeniu w Wietnamie podczas, którego żołnierz USA odganiał ''szarych'' przy pomocy Bilbii chyba w jednym z UFO był ten przypadek ?</blockquote>
Trochę nie rozumiem za bardzo tego Panie Arku. Tak jakby Pan się chciał czasem na siłę przekonać, że całe zjawisko UFO ma związek ze sferą jednocześnie duchową i demoniczną samo jako w sobie złowrogą. Wynajdywanie spraw, które to niby potwierdzają to słabe argumenty. Wolałbym żeby również Pan przytaczał te, które temu przeczą. Nie chcę negować, żadnych spraw bo nie znamy prawdy czy coś się faktycznie wydarzyło. Więc musimy brać wszystko pod uwagę dopóki ktoś się nie przyzna, że było żartem czy coś tego typu. Branie UFO pod Pryzmat religii według mnie bardzo słaby punkt odniesienia. To tak jakby na siłę się przekonywać, że dana religia jest słuszna i żadne zjawiska jej nie są sprzeczne z pojmowaniem danej wiary.
Przecież Betty Andreasson zmieniła wiarę z katoliczki, a na początku też się modliła, że są to aniołki, a tym bardziej jeszcze częściej przyłazili.
Nie możemy patrzyć tylko przez jeden pryzmat. Ja wiem, że to kwestia indywidualna i własna opinia ... ale w ufologii nic nie można odrzucać łącząc elementy układanki - każdy na swój sposób. <blockquote class="ipsBlockquote">Ronin - Myślę, że skoro się bali i ich bolało to przeklinali, modlili się itd. ale to i tak nic nie dało. </blockquote>No w zasadzie według mnie cokolwiek by sobie robili daje podobne efekty i nie ma to znaczenia czy ktoś się modli czy jak mówiłem w tamtym innym dziale, że przeklina do tych istot (o ile ma taką możliwość), czy cokolwiek tam wyrabia. Większa ilość przypadków Bedroom visitors jeśli chodzi o odwiedziny przez "czarnych" - trwa do około pół minuty. Postać albo się gapi nic nie robiąc, płynie gdzieś w powietrzu i znika i nie ma tu filozofii. Czasem coś poddusi - co się zazwyczaj wydaje świadkowi. Jak i podrapie. Nie wiem od czego zależy paraliż bo właśnie duża część jest z paraliżem (tak jak ze wzięciami), ale druga nie - może zależy to od świadka, bo też odwiedziny przez "Obcych" nie zawsze przecież występuje paraliż. Wskazuje to na podobieństwo jednych i drugich. <blockquote class="ipsBlockquote">Arek M. - A jeśli już mowa o napędach, po co im jakiś napęd skoro potrafią pojawiać się bez żadnych obiektów w mieszkaniach czy innych miejscach. Czy to nie celowe odwracanie uwagi abyśmy sądzili, że muszą mieć napęd a tym samym być strice techniczną cywilizacją, tak sobie pomyślałem Nie upatrujmy, iż w każdym UFO siedzą ''kosmici'' bo to, że leci, zachowuje się inteligentnie nie koniecznie musi mieć w środku operatorów, może być jak hologram/projekcja, ale wchodząca w interakcje z otoczeniem ? Coś takiego np. zauważono kilka razy w byłym ZSRR czy USA. Nie wiemy czym jest UFO a tym samym co jest w środku i nim kieruje, czy w ogóle kieruje ? Arku widziałeś takie urządzenia ? Bo ja się nie natknąłem w literaturze na takie informacje ? Czy zjawa/duch itp. też potrzebuje urządzenia aby wnikać w nasz świat ? Na ranczu Skinwalkera dziwne kreatury pojawiały się znikąd lub wykorzystywały coś co ogólnie nazywamy ''bramą/portale''. Nadal myślimy takimi czysto materalistycznymi kategoriami zapominając o roli naszej psychiki i świadomości ? </blockquote>Nie po to coś, sobie coś tam zrobili, żeby było dla "ociemniania" jak dla mnie. Przecież nie bez przyczyny mają tam stoły wewnątrz i inne śmieszne aparatury. Nie chcę tu przywoływać Roswell. Ale jest także Kalahari i pełno innych katastrof, już nie wspominając o Bobie Lazarze i innych mająca kontakt z pojazdami jak i przybyszami w tajnych jednostkach. W każdym może nie.. bo wiadomo, widywano choćby kule "światła", co jest czymś raczej nie kierowanym przez istoty. Ale przypomina mi się incydent z wysp kanaryjskich - (o tych dwóch wielkich czerwonych istotach w szklanej bani). Tak czy siak, jeden czy dwa przypadki nie potwierdzają niczego.
Kierować kierują, nawet było widać przez świadków w różnych regionach świata nawet w Afryce. Już nie mówiąc o rozbitach z katastrof UFO (Nie mówie o Roswell)
Richard Hall nawet napisał artykuł o właśnie - dwuoosobowe pojazdach zwiadowczych. Było to w magazynie UFO. Tu daje do pobrania, dość krótki artykuł.
Pojazdy zwiadowcze - Richard Hall.pdf
Po prostu chciałbym, żeby Pan Arku, brał te jak inne rzeczy pod uwagę jeśli chcemy brać wszystko, a nie tylko poszczególne, które jakoby miały potwierdzać poglądy czy założenia.
<blockquote class="ipsBlockquote">Danut - bajki w stylu latające talerze... aluminiowe hełmy..."</blockquote>Nie widzę tu żartu u mnie._____________
Jak wiadomo, życie w najstarszych cywilizacjach jednak mówiono, o boskich posłańcach i różnych takich. Jak nawet, że są oni siewcami, a my jako stworzeni nawet na podobieństwo tych bogów. Przylatywali do nas od pokoleń
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.