Kręgi zbożowe czyli piktogramy

Czy tajemnica zbożowych piktogramów powoli wyjaśnia się na naszych oczach?
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Re: Kręgi zbożowe czyli piktogramy

Post autor: azor »

[quote name='Arek 1973' post='67090' date='03 marzec 2010 - 06:51']Witaj

"""Widziałem natomiast zdjęcia z Czech gdzie zeszłoroczny piktogram BYŁ widoczny na gołej glebie po zaoroaniu oraz na wiosnę w świeżym zbożu, tego żaden deskarz nie podrobi ... """"

Masz może gdzieś pod ręką linka do tego zdjęcia?, . To podobne jak te kręgi sprzed paru tygodni w Belgi chyba, najpierw w śniegu a jak śnieg stopniał to pozostały w trawie odciśnięte[/quote]

Te zdjęcia były publikowane bodaj na stronie w Czechach projektu ZARE poszukam je jak tam jeszcze są ?
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

[quote name='azor' post='67093' date='03 marzec 2010 - 11:32']Te zdjęcia były publikowane bodaj na stronie w Czechach projektu ZARE poszukam je jak tam jeszcze są ?[/quote]

I takie do badania maja zabaweczki chłopaki z Czech tylko pozazdrościć - sorki za długawy link ;)

http://images.google.pl/imgres?imgurl=http...%26tbs%3Disch:1
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

[quote name='azor' post='67096' date='03 marzec 2010 - 12:32']I takie do badania maja zabaweczki chłopaki z Czech tylko pozazdrościć - sorki za długawy link ;)

http://images.google.pl/imgres?imgurl=http...%26tbs%3Disch:1[/quote]

Znalazłem te ''anomalie'' nie to samo ale coś podobnego sami popatrzcie a deskarze niech się nadal uczą ;)

http://www.ufo.cz/obili/1212c.htm
Ostatnio zmieniony śr mar 03, 2010 11:04 am przez azor, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Arek 1973
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: Arek 1973 »

Tak, to ciekawe ta anomalia z Czechów.

Powiem szczerze że deskarze mnie za bardzo nie przekonywują, ok za dnia, gdy czas ich nie goni a ni właściciel pola to umią się wykazać, mogą sobie wszystko pomierzyć, posprawdzać i co najważniejsze to to że mają zawsze dobrą widoczność, ale w nocy sprawa się już komplikuje.

W tamtym roku w Niemczech był zlot badaczy kręgów, dzień przed ich spotkaniem w tejże miejscowości powstały "wygnioty", a że badacze byli już na miejscu to i udali się w pole.

Piktogram był taki że pożal się Boże, yypytywano pobliskich mieszkańców a oni zaraz powiedzieli że poprzedniej nocy obudziło ich szczekanie psów, gdy wyszli na zewnątrz widzieli uciekające sylwetki na polu.......

Nie wiem czy czytałeś o " The Circle Vault Project" który wyszedł od włoskiego sceptyka , celem było udeptanie kręgów i wyśmiewanie się z badaczy. Projekt był bardzo ciekawy bo do samego końca nikt (oprócz cropmakerów) nie wiedział jakie kręgi były eksperymentem a jakie nie.

A teraz czytam na spokojnie to co mi dałeś o tych czeskich anomaliach
"Jestem fanem nauki ale nie jej ślepym wyznawcą"

<a href="https://www.facebook.com/arek.czaja">ht ... k.czaja</a>
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Swego czasu na próbę wykonałem dwa kręgi w zbożu 6 m i 3 m zeszło nam około 20 minut ale wykonanie okazało sie fatalne ziemia zadeptana pod spodem itp. To samo nie przekonuje mnie jakoby te 30 kręgów które powstały w Wylatowie wykonali deskarze nawet na ten temat trwały ostre dyskusja w CBUFOiZA do którego wcześniej należałem. Okazało sie ze nasz patrol oświetlił szperaczem pole około 3:30 w nocy bo kamery to zarejestrowały z monitoringu a około 40 minut potem już było 30 kręgów. Szef CBUFOiZA sądził ze to fałszerstwo tylko na podstawie że znalazł kawałek papierka z batonika oraz jakiś ślad buta dość słabe argumenty moim zdaniem papierek mógł być tam dużo wcześniej a ślad buta fakt był ale przecież wcześniej czujniki zakładali Szymański i Janusz wiec po polu ktoś chodził.

30 kręgów w tak krótkim czasie uważam a niemożliwe no chyba, że było tam przynajmniej kilka osób ale jak jeszcze wytłumaczyć anomalie zarejestrowane na czujnikach Szymańskiego ''NŚ'' pisał szeroko o tym.

Masz link do tego " The Circle Vault Project" chętnie się zapoznam.

Moi Legniccy badacze opisywali mi takie zdarzenie z wielkiej powodzi w 1997 roku w Czechach. W pewnym miejscu nadgranicznym odcięło kawałek ''ziemi'' i co sie okazało wkrótce ludzie zobaczyli tam piktogram w zbożu. Jeśli wykonali go ludzie to tylko czymś co tam mogło wylądować innego wyjaśnienia nie ma.

W Polsce też powinni pod nadzorem badaczy i sceptyków przeprowadzić takie eksperymenty w ''deptaniu kręgów'' wówczas dopiero okazuje się jak inne są takie podróby.
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

[quote name='Pantanal' post='67144' date='04 marzec 2010 - 16:52']Ostatnia czeska opowieść jakże ciekawa (toż sam Nostradamus przepowiadał koniec świata, gdy w miejscu Pragi będzie jezioro!), ale ten romb na polu zupełnie im nie wyszedł. Trzeba na pracę cropmakerów patrzeć również z takiego ujęcia, że nie są to zawsze partacze. Proponuję przyjrzeć się tym piktogramom, które zostały wykonane na zlecenie firm (jako reklama) lub tych, które powstają na polach w Anglii.[/quote]

Ale owszem owszem ale proszę nie patrzeć na piktogramy tylko jako ''twórczość wizualna'' bo deskarze potrafią tworzyć doskonałe wzory ale nie potrafią stworzyć wielu anomalii jakie występują w kręgach czy piktogramach i tutaj badacze powinni się skupiać a nie na ich wyglądzie. Który cropmaker potrafi zrobić efekt jak z linku w Czechach ?

To jest taka gra w kotka i myszkę bo to 'coś' 'zawsze jest o jeden krok lepsze od deskarzy - taki pstryczek w nos i próba pokory.

Polecam też ciekawe nagrania w podczerwieni jak za dnia badacze utrwalili kule światła, które wykonują krąg nagranie autentyczne problem w tym czym był oto 'coś'' co wykonało te kręgi.
Awatar użytkownika
Arek 1973
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: Arek 1973 »

"""Proponuję przyjrzeć się tym piktogramom, które zostały wykonane na zlecenie firm (jako reklama) lub tych, które powstają na polach w Anglii""""

Tak Pantanalu, zgodzę się, tak jak wyżej napisałem gdy jest jasno , gdy czas ich nie goni ani właściciel pola to umią się wykazać, mogą sobie wszystko pomierzyć, posprawdzać i co najważniejsze to to że mają zawsze dobrą widoczność, ale w nocy "na dziko" jest o wiele trudniej.

Azor

Poniżej daję linka do tego art. , najpierw jest on po niemiecku , w połowie strony jest wszystko to samo ale po angielsku. Jeżeli ktoś chce to mogę się zaoferować przy pomocy tłumaczenia

http://www.kornkreise-forschung.de/textCirclevault.htm
"Jestem fanem nauki ale nie jej ślepym wyznawcą"

<a href="https://www.facebook.com/arek.czaja">ht ... k.czaja</a>
Awatar użytkownika
Andrzej 58
Weteran Infranin
Kontakt:

Post autor: Andrzej 58 »

A gdyby tak powtórzyć eksperyment znany z Discovery ,gdzie studenci deptali, napromieniowywali mikrofalami i na końcu wysadzili beczkę opiłków żelaza.Tyle tylko ,że należy zmienić kolejność.Nad kawałkiem przygotowanego wcześniej zagonu zboża rozpiąć konstrucję do przesuwania promiennika mikrofal.usypać z opiłków wzór przykładowy i spróbować czy zadziała.
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

[quote name='Pantanal' post='67383' date='11 marzec 2010 - 19:42']Czyli panie Azorze, deskarze wykreślają wzorki a tajemnicza energia działa u podstaw kłosa? Wydaje mi się, że tak wierzy pan w to zjawisko, a przynajmniej chce, że klasyfikuje wszystko do jednego worka jako "niewyjaśnione, tajemnicze" i w ogóle super-cacy. Coś tu nie gra. Nie wierzę ani w pana bajeczną teorię o współzawodnictwie w robieniu kręgów, ani w spiski o nich.[/quote]

Ale czy ja karze Panu wierzyć w to ? To już Pana sprawa a że Pan jest uprzedzony do wszystkiego na to już nic nie poradzę. Druga sprawa to zdaje się że Pan nie rozumie metod badania tego zjawiska.
Ostatnio zmieniony pn mar 15, 2010 1:48 pm przez azor, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

[quote name='Andrzej 58' post='67528' date='13 marzec 2010 - 23:28']A gdyby tak powtórzyć eksperyment znany z Discovery ,gdzie studenci deptali, napromieniowywali mikrofalami i na końcu wysadzili beczkę opiłków żelaza.Tyle tylko ,że należy zmienić kolejność.Nad kawałkiem przygotowanego wcześniej zagonu zboża rozpiąć konstrucję do przesuwania promiennika mikrofal.usypać z opiłków wzór przykładowy i spróbować czy zadziała.[/quote]

Andrzej taka prawda że uprzedzonego sceptyka nic nie przekona i szkoda sobie głowę zawracać, ale eksperyment można przeprowadzić czemu nie. Jak dotychczas znane eksperymenty z Anglii nie dorównały jednak autentyką co sami przyznali sceptycy. Ten eksperyment z Discowery z opiłkami to chyba żart bo sprawa wygląda zupełnie inaczej nawet opiłki znalezione w piktogramach wyglądają inaczej niż te od studentów ciekawe dlaczego o tym nie wspomniano jak zresztą o całej gamie innych anomalii. Tak tylko skupiono sie na łodygach z przestrzelinami, kulkach, i mikrofalach. Pominięto szereg innych ważnych rzeczy choćby nie ukazano czy ziemia pod kłosami wraz z gródkami była zadeptana..

Ciekawe że do tej pory nit do Wylatowo się nie przyznał nawet anonimowo a deskarze lubią się chwalić ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „PIKTOGRAMY”