Zagadka synchroniczności i przykłady w waszym życiu
- Katarzyna_1
- Homo Infranius Alfa
- Kontakt:
Re: Zagadka synchroniczności i przykłady w waszym życiu
"Rachunek prawdopodobieństwa wystąpienia zdarzenia z czosnkiem w supermarkecie, czy podróży pociągiem w przeróżnych miejscach na świecie jest bardzo wysoki" . Wszyscy należymy do tej samej rzeczywistości. Zgadza się, ale tylko statystycznie (naukowo) i globalnie. A co z mikro?
"Balbus melius balbi verba cognoscit"
Mikro jest już ściśle indywidualne, bo każdy ma swoje życie, tak jak linie papilarne, czy ostatnio odkrytą tęczówkę oka.. 

Ludziom się marzy stworzenie wielkiego super komputera, do którego wgrywać się będzie najpierw kompletne dane o wszystkich ludziach na Ziemi, podłączonego pod ich mózgi i czytającego ich myśli. Niektórzy uważają, że w ten sposób na zawołanie taki komputer odtworzy przebieg wybranej sytuacji, natychmiastowo wykryje sprawców przestępstw i zlikwiduje się dzięki temu silną moc kłamstwa i podstępności.Zbyt odległe i chyba nierealne założenie, chociaż dla ludzi nie mających nic do ukrycia wcale nie takie straszne
. To założenie wynikło też z dostrzeżenia synchroniczności tworzącej naszą rzeczywistość z każdym umysłem, zjawiskiem, przyrodą i wszystkimi innymi składowymi rzeczywistości. Dlatego uważa się także, że na podstawie całościowego zapisu o nas ludziach będzie można z dużą dokładnością przewidzieć również naszą przyszłość, a nawet eliminując jakiś początek złej sekwencji skierować ją, ku również przewidzianej algorytmicznie innej wersji i wybrać tą najlepszą. 

Ostatnio zmieniony sob wrz 06, 2014 5:33 pm przez danut, łącznie zmieniany 1 raz.
<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Ciekawski Jasiu" data-cid="116438" data-time="1409588606"> Trzeba filozofów z kwantowcami wysfatać - niech stworzą coś sensownego w tej materii
</blockquote>Z takiego mariażu , Panie kolego , zero zysku .Znając życie nic sensownego nie ''stworzyli'' by oprócz wzajemnego podgryzania . Filozofia nie jest nauką tak samo jak nie granie w piłkę nie jest sportem .To co ma wartość filozoficzną ma zazwyczaj wątpliwą wartość naukową . Nauka nie zadaje sobie pytań z zakresu ocen estetycznych czy też etycznych . Nauka nie pyta się "czy istnienie elektronu ma sens ?” albo też "czy elektron jest ładny , czy też brzydki?" , a tylko bada jego obiektywne właściwości , jako iż nauka zajmuje się tylko tym , co istnieje obiektywnie , a nie subiektywnie , czyli że nauka nie zajmuje się sądami estetycznymi czy też etycznymi (moralnymi) . Filozofia ''ubiera'' wszystko w dostojniejsze (ale też i trudniejsze do zrozumienia) szaty słowne niż Nauka.
Filozofia to oksymoron w stosunku do Nauki . <blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Andrzej 58" data-cid="116446" data-time="1409594849">... zjawiska synchroniczności związane są z fizyką klasyczną</blockquote>Zjawiska synchroniczności nie opiszesz fizyką klasyczną .Synchroniczność to jedna z ''wypadowych'' świadomości , a ta rządzi w Universum w którym fizyka klasyczna ''łamie'' się .Więc wyjaśnieniem mechanizmu synchroniczności może być tylko fizyka kwantowa . To na ''dzisiaj'' , bo już ''jutro'' może powstać nowy dział fizyki który będzie dobrze opisywał i świadomość i synchroniczność .

Filozofia to oksymoron w stosunku do Nauki . <blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Andrzej 58" data-cid="116446" data-time="1409594849">... zjawiska synchroniczności związane są z fizyką klasyczną</blockquote>Zjawiska synchroniczności nie opiszesz fizyką klasyczną .Synchroniczność to jedna z ''wypadowych'' świadomości , a ta rządzi w Universum w którym fizyka klasyczna ''łamie'' się .Więc wyjaśnieniem mechanizmu synchroniczności może być tylko fizyka kwantowa . To na ''dzisiaj'' , bo już ''jutro'' może powstać nowy dział fizyki który będzie dobrze opisywał i świadomość i synchroniczność .
- Andrzej 58
- Weteran Infranin
- Kontakt:
<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Hybrid" data-cid="116511" data-time="1410081459"> Zjawiska synchroniczności nie opiszesz fizyką klasyczną .Synchroniczność to jedna z ''wypadowych'' świadomości , a ta rządzi w Universum w którym fizyka klasyczna ''łamie'' się .Więc wyjaśnieniem mechanizmu synchroniczności może być tylko fizyka kwantowa . To na ''dzisiaj'' , bo już ''jutro'' może powstać nowy dział fizyki który będzie dobrze opisywał i świadomość i synchroniczność . </blockquote>Zakładasz Hybridzie ,że istnieje "wypadkowa świadomość rządząca uniwersum".Zbiorowa świadomość nie istnieje choć z niektórych zjawisk w w skali makro można by podejrzewać takie zjawisko.Trzeba wziąć pod uwagę istnienie ogniwa pośredniczącego w tworzeniu zjawisk synchronicznych.Przerobiliśmy to na własnej skórze w pewnym gronie na tym forum..W większości przypadków pojawiały się osoby biorące w tym przekazywaniu informacji udział.Formy przekazu były różne ale , jak podają źródła historyczne zawsze związane z zastosowaniem środków technicznych (elektromagnetycznych) i w dodatku z szczególny sposób dotyczy to stanu mózgu w czasie snu.Uśmiejesz się ,ale te moje "sny" mogłem zweryfikować.Jak sen można sprawdzić co do treści , które zawiera- przecież to absurd.Nic z tego .To co przekazano mi w trakcie trzydobowego "snu" okazało się stuprocentową prawdą.Pokazano mi również sytuację w jakiej się to odbyło.To taki maleńki domek niedaleko jednostki , gdzie leżałem nieprzytomny.Tych ludzi było kilku , ale został jeden.Było wtedy zimno.Pozostali mówili o zaniechaniu w tym czasie tego zadania , ale jeden się uparł mówiąc :"muszę mu to przekazać".Przez moment miałem w swoim sennym postrzeganiu jego emisję mózgu.Marzł jak diabli..Niedawno oglądałem strony związane z dzielnicą gdzie to się odbywało i szok.Jest domek bez dachu i to kilka set metrów od miejsca gdzie spałem.Człowiek ten siedział przy czymś co przypominało małą radiostację.To to urządzenie emitowało ten "sen". Niedawno pojawiły się zdjęcia z zamku i okolicy , gdzie to się odbywało.I znowu szok.Te same twarze i zdjęcia , które zawierał "sen".Sęk w tym ,że ta historia wydarzyła się w czasie gdy nie było mnie jeszcze na świecie..Tak naprawdę wszystko to był zapis z przeciągu jakiegoś pół wieku.Znajdował się tam też element dotyczący przyszłości.Ta przyszłość zaczęła się trzynaście lat po tym jak zginął ten , którego przeżycia poznałem w tym sztucznym śnie.To jak kibolska ustawka na przyszłe życie w nowym organiźmie z pamięcią kilku wcześniejszych bytów (pamięcią przegraną z pamięci zewnętrznej i wprowadzoną falami elektromagnetycznymi do łepetyny).Jeśli kilka osób pamięta te same zdarzenia , to znaczy ,że dostali ten sam zapis .To z kolei oznacza ,że świadomość istnienia jaką odczuwamy żyjąc może być uzupełniona o zapisy wcześniejsze.W końcu to co przeżyliśmy w trakcie tego życia , jest już tylko tym co pamiętamy.Jest też niebezpieczeństwo z tą techniką związane.Można w ten sposób tworzyć iluzje rzeczywistości .Pojawiają się wtedy duchy przeskoki w czasie , telepatia czy np wizje przyszłości.Homer (wg tradycji greckiej) mówił o snach pochodzących z bramy z kości słoniowej jako fałszywych i z bromy rogu prawdziwych.To samo znajdziemy u Henocha.O tym pisze Nostradamus i Mickiewicz.Ten przekaz zawierają również pisma gnostyckie.Bardzo stara technika , którą dysponują ci , których oficjalnie nie ma .
<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Andrzej 58" data-cid="116514" data-time="1410088609">Zakładasz Hybridzie ,że istnieje "wypadkowa świadomość rządząca uniwersum".Zbiorowa świadomość nie istnieje choć z niektórych zjawisk w w skali makro można by podejrzewać takie zjawisko.Trzeba wziąć pod uwagę istnienie ogniwa pośredniczącego w tworzeniu zjawisk synchronicznych.</blockquote>Skoro naturalna synchroniczność zjawisk i wypadkowe świadomości nie istnieją to na jakiej podstawie w ogóle komuś przyszłoby na myśl tworzenie ogniwa mającego na celu tworzenie zjawisk synchronicznych i w jakim celu?? Dla mnie te teorie są tylko mrzonkami ludzi marzących o swojej nieśmiertelności i życiu wiecznym tutaj na Ziemi, takich, którzy są chorobliwie skłonni w tym celu zrobić wszystko, zamrozić swoje ciała, przegrać zawartość swojego mózgu w mózg noworodka. Uważających, ze tylko ich życie i ich świadomość posiada wartość, a inne które się tworzy, lub zaczyna tworzyć to tylko materiał na jaki można przegrać swoją świadomość.. - Frankenstein??
Podstawowy błąd
- nie uda się to przecież, ponieważ świadomość nie mieści się w mózgu, świadomość steruje mózgiem z zewnątrz i to ze środowiska do jakiego nie mamy dostępu, ani też nie posiadamy możliwości technicznych aby tam się udać. I tu jest,dzięki Bogu, główna przeszkoda temu, że nie będziemy w stanie sami sztucznie zaprogramować sobie życia, bo zawsze będzie brakować w tym przedsięwzięciu podstawowego elementu i także pojawiać się będą wciąż inne, jakich nie wzięto pod uwagę, bez których nie będziemy potrafić w ogóle nad tym zapanować. Mamy takie czasy, że do szumu informacyjnego , do zbiorowej świadomości przedostają się i treści filmów, gier komputerowych po prostu wszystko, nie ma nic dziwnego w tym, że mniej czuwająca świadomość podczas snu nawet takie oderwane całkowicie od rzeczywistości, przedziwne twory pomieszanych ze sobą informacji poodbiera, tylko że budząc się z tego snu powinna potrafić je zaszufladkować, pookładać a nie zagubiać się na jawie w tymże świecie iluzji. Im bardziej świadomość potrafi zanurkować głębiej w poziomy naszego istnienia tym oddziaływać na nią mogą zapisy wydarzeń niezwiązanych z tym nam znanym na jawie wycinkiem czasu. No a to, że przecież nawet historia pokazuje nam, że rzeczywistość jest tworzona na podstawie jakichś wzorów, że coś o podobnym oddziaływaniu na nią, utworzy znów podobny twór i będzie rozciągać się w czasie w podobne sekwencje wydarzeń, to jest też już dobrze zaobserwowane i nie jest tajemnicą. Popatrz, można tu przytoczyć przykład uchwycony na obrazie Jana Matejki Stańczyk z 1862 roku. Stańczyk z twarzą Matejki rozmyśla obecne mu losy Polski cofając się do wydarzeń aż z 1514 roku, na stole leży list z tą datą donoszący o utracie Smoleńska. Smoleńsk był tą ważną i decydującą o dalszych losach państwa twierdzą strzegącą granic polsko- litewskiego państwa. Teraz również było głośno o Smoleński i również coś złego dzieje się na tych krańcach.Tylko, że to wcale nie znaczy, że to ktoś wgrywa nam powtórkę z rozrywki, bo gdyby tak było to w żadnym punkcie te wydarzenia nie miały by prawa przybrać nowej twarzy, nowego oblicza, a jednak one ubierają się w swoją indywidualność, mają swój charakter i nie są tym samym.

- Andrzej 58
- Weteran Infranin
- Kontakt:
<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Andrzej 58" data-cid="116514" data-time="1410088609">Skoro naturalna synchroniczność zjawisk i wypadkowe świadomości nie istnieją to na jakiej podstawie w ogóle komuś przyszłoby na myśl tworzenie ogniwa mającego na celu tworzenie zjawisk synchronicznych i w jakim celu?? </blockquote>Dobre pytanie Danusiu.- żeby stworzyć sytuacje tak podobne do siebie co do przebiegu , że dla obserwatora zewnętrznego były nierozpoznawalne.Teraz załóż ,że jedna z tych dwóch osób jest kimś , kto ma na kącie bardzo złe uczynki i ktoś z zewnątrz ma znaleźć przestępczynię.Zna z zapisu pamięci szczegóły i ma dwie osoby do oceny.Jedna opisuje swoje zdarzenia publicznie.Pisze w gazecie i pisze książkę opartą na swoich przeżyciach.Druga siedzi cicho i czeka na ciąg dalszy , bo wie ,że będą jej szukać.Żeby uniemożliwić szukającemu dotarcie do rozwiązania która jest która ostrzegają tą dziewczynę na podmiankę ,że kiedyś spotka kogoś , kto będzie pisał w taki odbiegający od jej poglądów sposób.Ostrzegają ją , że to diabeł , który chce jej zabrać jej największe pragnienia.Jej samej podpowiadają ,że nie wie kim jest i jest kimś ogromnie ważnym.I tu niespodzianka.Diabeł otrzymał indukcją sytuację ze smoczkiem po fryzjerze i śmiech manipulatorów , że zrobią z niej matkę boską.Jest historia z podmianą spodenek przy sianie.Jest zdarzenie z pojawiającym się sklepie i zakupami .Jest topiąca się pod żelazkiem bluzka.Jest pogrzeb i tajemniczy chłopak itd itp.Wszystko z jednego źródła.Pojawiają się osoby , które mają identyczne przeżycia.No to już za wiele .To robota diabła i jego pomocniczek.Trzeba go wprowadzić w błąd.Czego on szuka.Pomysł ,że mieszka w górach.Opowieści o nadajnikach radiowych.Podanie nieprawdziwego miejsca zamieszkania itd.Tak się składa ,że informacje , które ma diabeł pasują do tych dezinformacji.Diabeł ma myśleć ,że odnalazł właściwą winowajczynię.Sama pcha się na szafot.I tu diabeł otrzymuje nowe informacje.Zagłębie .Portale społecznościowe i znane nazwisko z prasy i innego portalu.Goglarka nie zawiodła.Brakujące ogniwo w postaci zdjęć szkolnych i późniejszych jednoznacznie wykluczyły podejrzenia diabła.Teraz informacje z dziwnych źródeł wskazują na inną dziewczynę o podobnych zdarzeniach (synchronicznych).
Andrzeju, właśnie czego Ty szukasz, bo za żadne skarby nie potrafię tego zrozumieć ani ogarnąć tej chaotyczności?
Najważniejsze mam pytanie, gdzie jest ta synchronizacja z czym, kim, gdzie i kiedy??!!!Druga siedzi cicho, a to dlaczego, bo coś jej się w głowie roi, nie potrafi odnaleźć siebie, ma rozdwojenie jaźni, na siłę chce przejąc moje życie, moje przeżycia i na siłę z nimi utożsamia się ?? No, nie zgadzam się na to, gdyż ja to ja a ona to ona i na tym koniec
Jeśli już to zgadzam się z tym, że jest to osoba, która może mieć na koncie bardzo złe uczynki, bo poznałam tego typu niechlubne charaktery w życiu także bardzo dokładnie.Ze mnie ostrzegają, że boję się diabła, ze Ciebie uważam za niego, że mi ktoś wmawia że jestem kimś ważnym- to są same bzdety nie mające żadnego pokrycia w rzeczywistości, pęknę ze śmiechu z tego
... i nie skomentuję. Szkoda, że pomyślałeś że skoro mieszkałam w górach 30 lat temu to i nadal tam mieszkam, no ale to nie moja wina. haha .. No i dzięki ze wykluczyłeś mnie z grona swoich własnych podejrzeń, może znajdziesz kiedyś tą, której szukasz.. 

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Andrzej 58" data-cid="116514" data-time="1410088609">Zakładasz Hybridzie ,że istnieje "wypadkowa świadomość rządząca uniwersum".</blockquote> Trochę pomieszałeś Panie kolego . Napisałem : <blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Hybrid" data-cid="116511" data-time="1410081459"> Synchroniczność to jedna z ''wypadkowych'' świadomości , a ta rządzi w Universum ......</blockquote> A to zmienia postać rzeczy . Pisałem wcześniej , że nie wiemy czym jest świadomość , więc nie można jej zdefiniować . Jest to nad wyraz przejrzyste stwierdzenie i nie wymaga dodatkowych uzupełnień . Musisz zrozumieć , Panie kolego Andrzeju , że jest też część Fizyki , nieznanej , niewyobrażalnej dotąd , której bytności nie da się ani zrozumieć , ani wyjaśnić w oparciu o posiadane oprzyrządowanie zarówno laboratoryjne jak i dotychczasową świadomość fizyków . To jest ta Fizyka , gdzie nawet zmyśleniami i fantazjowaniem nie sięgają fizycy teoretycy .Czym ta Fizyka jest , jakie ma cechy i jak się zachowuje można tylko poznać i zrozumieć na zasadzie przeciwieństwa do tej dotychczasowej znanej , poznanej oraz nowo odkrywanej Fizyki . To przeciwieństwo , do bytu Fizyki , to , byt Niefizyki , czyli niebyt Fizyczny . „Byt Fizyki” , „niefizyka” , „niebyt Fizyczny”, to już Filozofia bytu wszelkiego , w tym fizycznego i niefizycznego . Tą fizyką zajmują się wyłącznie Filozofowie wszystkich dziedzin oświaty i ''przedmiotów jasności'' .
-
- Infrańczyk
- Kontakt:
<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Hybrid" data-cid="116511" data-time="1410081459">Z takiego mariażu , Panie kolego , zero zysku .Znając życie nic sensownego nie ''stworzyli'' by oprócz wzajemnego podgryzania . </blockquote>Oj Hybrid........uśmiechnij się, nie zauważyłeś, że ja się uśmiecham? Tak naprawdę, żeby powstało coś sensownego musi się zamknąć w jednym umyśle (ustalili to mędrcy syjonu, można to znaleźć w protokołach jako jeden z fundamentów powodzenia planu). Masz rację, że nic z tego nie wyjdzie dopóki kwantowcy nie zaczną myśleć jak mistycy a mistycy jak kwantowcy. Dopiero wtedy umysł jest w stanie zobaczyć sens. Coś sensownego może wyjśc tylko wtedy, gdy zrodzi się w jednym umyśle lub jeden umusł to ogarnia. Kiedy następne umysły zacznją to łapać, zaczynają określać to jako sensowne.........Dopóki myśl zrodzona w jednym umyśle nie jest rozumiana przez inne umysły jest określana jako bezsens. Na tym to polega, musi powstać jedność myśli - jedność myślenia w sensie zrozumienia. Jest to możliwe tylko wtedy gdy będziemy mysleć jawnie a jawne myślenie to myślenie prawdziwe. Tylko kłamca ukrywa swoje myśli czyli intencje. Jeśli chciałbyś komuś wytłumaczyć fizykę kwantową dowodząc to matematematycznie to co Ci z tego wyjdzie, ilu ludzi to zrozumie???Żeby wielu zobaczyło w tym sens musisz to przełożyć na obraz, na wizję ale wtedy nie będzie to już język nauki
Weźmy coś takiego jak spin - Dasz radę wytłumaczyć czym jest spin cząstki elementarnej by każdy to zrozumiał?