Bliskie spotkania z kosmitami w Polsce (Debata ufologiczna)

Relacje, zdjęcia i doniesienia z kraju.
Awatar użytkownika
Lilith
Zaangażowany Infranin
Kontakt:

Re: Bliskie spotkania z kosmitami w Polsce (Debata ufologiczna)

Post autor: Lilith »

<blockquote class="ipsBlockquote"> ufolodzy i inni entuzjaści boją się a wręcz nie przyjmują  do wiadomości,choćby takiej ''demonicznej teorii'',</blockquote>Boją się ponieważ słowa demoniczny..demon,demonologia niosą z sobą duży ładunek emocjonalny,kojarzą się bardziej z zacofaniem,strachem i doktrynami kościelnymi niż poważnym studiowaniem zjawiska.Dlatego przeciętny badacz zajmujący się UFO nie wyobraża sobie cofania się do studiowania średniowiecznych przesądów,on chce odkrywać nowe,iść naprzód zamiast ścigać diabła rogatego :)Ale może być tak,że te opowieści rozciągnięte w czasie z pozoru bardzo różne mają jednak wspólny mianownik ...
Ronin
Zaangażowany Infranin
Kontakt:

Post autor: Ronin »

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Lilith" data-cid="119756" data-time="1421136163">Boją się ponieważ słowa demoniczny..demon,demonologia niosą z sobą duży ładunek emocjonalny,kojarzą się bardziej z zacofaniem,strachem i doktrynami kościelnymi niż poważnym studiowaniem zjawiska.Dlatego przeciętny badacz zajmujący się UFO nie wyobraża sobie cofania się do studiowania średniowiecznych przesądów,on chce odkrywać nowe,iść naprzód zamiast ścigać diabła rogatego :)Ale może być tak,że te opowieści rozciągnięte w czasie z pozoru bardzo różne mają jednak wspólny mianownik ...</blockquote>Ot to, to... Dodatkowo wielu "oświeconych" badaczy, podchodzi sceptycznie do religii i w związku z tym przecież nie mogą zajmować się czymś, co jest wiązane z religiami, wiarą w moce nadprzyrodzone itd. Niestety racjonalizm przy zjawisku ufo wysiada (tzn. przy takim szerokim pojmowaniu tego zjawiska, nie tylko jako nol-e) i nie da się badać tego zjawiska tylko z jednej, tej typowo technicznej strony. Aczkolwiek niczego nie można wykluczać gdyż mocno rozwinięta, dla nas w sposób niewyobrażalny (póki co) technika, może wyglądać jak magia...
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: azor »

Maria  ja na siłę niczego nie będę Ci narzucał i  nie mam takiego zamiaru, ale  poczytaj zanim skrytykujesz wnioski i opinie takich ludzi jak Vallego,  Keela czy  Salvadora Freixedo oraz relacje wielu kontaktowców, ktoś kto zajmuje się ufologią a nie dostrzega w nich również wątków demonologicznych,spirytystycznych jest po prostu ślepy. Arku piloci RAF też strzelali do  świetlistej kuli, w czasie II wojny i co, nic pociski przechodziły przez zjawisko, to samo opisywał nad Gettem Bzowski, oraz Rzepecki w jednym CE-2 w Niemczech, więc jakoś trudno tutaj mówić o czymś typowo materialnym bardziej hologramie ?  Już nie wspominam przenikania rzekomych ''kosmitów'' przez ściany czy inne twarde materialne przeszkody. Ja jestem wierzący i nic to nie zmienia w kwestii  mojego zainteresowania  UFO. Arku o demonach jako siłach zła mówi Biblia i inne pisma, nie zapominaj, że w czasie kontaktów CE-4 często świadkowie odwoływali się do świętych czy modlitw wówczas to ''coś'' odpuszczało ich, osobiście dokumentowałem dwie takie relacje jedną w Gliniku.   MUFON CE-4 zebrał spory materiał na ten temat, który jest solą w oku dla ufologów wyznających ideologię UFO=ETH. To gigantyczny temat tabu w ufologii. Skoro takie są fakty, to nie można tego ignorować i nie dostrzegać nawet  wątków demonologicznych ? Skoro wierzysz w UFO dlaczego twierdzisz, że nie ma demonów, skoro tak negujesz tzw. opętania i fałszywe objawienia właśnie przez demony bo chyba nie sądzisz, że to kosmici ;) John Keel, był  twardym agnostykiem, który z pozycji sceptyka, m.in określił bardzo trafnie zjawisko UFO.

„Obecna historia UFO jest historią o duchach i przywidzeniach, o dziwnych zaburzeniach umysłu, widzialnym niewidzialnym świecie, który nas otacza i momentami wdziera się w nasz świat... To świat iluzji, gdzie realia zostały wypaczone przez nieznane moce, które widocznie mogą zarządzać przestrzenią, czasem i materią fizyczną za pomocą sił, które niemal całkowicie są niedostępne dla naszego umysłu... Ogólnie rzecz biorąc, właściwości i charakterystyki są drobnymi wariantami znanych od wielu wieków fenomenów demonologii”. Arku Tych odpowiedzi było z tego co wiem znacznie więcej, tylko Szymański nie umie ich odczytać ?  Mówisz wabik na ludzi, więc po co,  dlaczego   ''siła'' realizuje coś wbrew naszej woli  ?  Akurat o tej teorii dyskutowałem niegdyś z Rzepeckim, który bardzo złowrogo odbierał zjawisko piktogramów, choć jestem osobiście daleki aby przypisywać typowe piktogramy do zjawiska UFO. Tak jak ja powtarzałem i Piotr, ludzie nie byli wtedy na tyle głupi aby nie umieć opisać prostej ''rury'' od skomplikowanego sterowca z wieloma szczegółami w tym załogą. Ta reguła miała pewną prawidłowość, nie oznacza iż niektóre z obserwacji mogły dotyczyć klasycznych cygar, które dziś też już zanikły.  Lilith boją czy nie, ale ważniejsza jest prawda czym jest, lub może być  zjawisko ? Chciałbym aby faktycznie  byli  to‘’turyści z kosmosu’’ ale nie mogę siebie okłamywać skoro fakty przeczą temu. Uprowadzenia przez UFO, ‘’sypialniani goście’’ również kojarzą się ze strachem, ale są niejako akceptowane w naszym społeczeństwie pomimo, że są  złe/negatywne, bardziej niż słowo demonizm  bo chcemy wierzyć, że ma to dla nas pozytywne znacznie choć robienie wbrew naszej woli i ukrywanie się nie jest wg. mnie dobrym tego  zamiarem.   Ronin masz rację zjawisko daje się badać tylko do pewnego stopnia bardzo małego i jak widać nie wiele ono wnosi w jego poznanie pomimo prawie 70 lat. Tak czytałem tą relację na FN, o której wspomniałeś właśnie ten szczegół ''postaci'' jest najbardziej w tym interesujący.
Ostatnio zmieniony wt sty 13, 2015 1:59 pm przez azor, łącznie zmieniany 1 raz.
Maria
Zaangażowany Infranin
Kontakt:

Post autor: Maria »

nie ma żadnych demonów, są tylko niewyjaśnione zjawiska .To co widzę opisuje jako zdarzenie w tej " rzeczywistości" bo jak mam to opisać ?O pewnych rzeczach nie piszę bo były by niezrozumiałe z powodu jaki jest odbierana ta fizyczność i zjawiska w niej występujące.Azor a moze mi wyjaśnisz po co Watykan zafundował sobie teleskop, co tam robiło swego czasu 2 papieży......gwiazdki sobie na niebie oglądali czy może wiedzą coś o czym wiekszość nie wie?I nie chodzi mi tu o kosmitów......ziemianie to też kosmici.Watykan wie wiecej niż mówi, być moze dlatego czują sie tak bezkarni manipulując ludzmi, wszczepiając strach ?Nie szukajmy " nwroga" tam gdzie go nie ma, najczęsciej jest bliżej niż nam sie wydaje.Te świetliste kule w czasie IIWŚ to broń nazistów, moze bede sie powtarzała ale Nicola Tesla wiele im pomógł dzieki swoim pracom.Dlatego musiał umrzeć.Turyści z kosmosu?Ha a moze z głebi ziemi?Tego nie bierzesz pod uwage?Ponoć tzw geniusze jacy mieli wplyw na rozwoj ludzkości " otrzymywali wiedze" z zewnatrz.A przecież ta wiedza była juz znana starożytnym    i co sie z nimi stało?Wyparowali?I są kolejni do " wyparowania"?Ciekawe jak to wygląda w grach komputerowych?
JAM JEST Światłością Serca - Saint Germain
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Litości a czym wyjaśnisz opętania egzorcyzmy, duchy, objawienia  nadal  niewyjaśnionymi zjawiskami  ? Zostaw niewyjaśnione zjawiska na innej półce a demony i demonologię na jeszcze innej bo to różne sprawy.  A co ma piernik do wiatraka, no chyba nie chcesz powiedzieć, że Watykan teleskopem wypatruje UFO. Osoby prywatne też mają teleskopy i to całkiem spore i co, też coś wiedzą a nie powiedzą ?  Tworzysz jakieś bzdurne teorie spiskowe, a ja nie jestem ich fanem aby podążać śladami Icke czy kogoś w tym stylu, który ogłupia ludzi.  Wiesz jak te świetliste kule czyli foo fighters  były wytworem nazistów w skali globalnej nie tylko Europejskiej to wybacz, ale ponosi Cię wyobraźnia. Zauważyłem, że bliżej Ci  do teorii spiskowych niż faktów.
Maria
Zaangażowany Infranin
Kontakt:

ok--sa demony, diably , anioly.......to problemy w naszych głowach.Dlatego sa opętania, egzorcyzmy i egzorcyści......iluzjoniści
Awatar użytkownika
danut
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: danut »

Brawo Azor ! Ja także juz jestem zmęczona tymi ogłupiającymi teoriami jak to ludzie wsiadają w UFO i manipulują elektronicznie ludźmi.

Mario - dlaczego są opętania? Ludzie nie radzą sobie z własną psychika umysł, źle rozpoznaje , zagubił się w interpretacji poprzez wpajane im dziwne śmieszne przekonania. Dlaczego najwięcej opętań jest w sektach?
Awatar użytkownika
azor
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Danut w teorie spiskowe każdy może sobie wierzyć jak chce i ile chce, ja ich nie kupuję, choćby dlatego, że w ciągu 18 lat dane mi było poznać na tyle relacji od nie ''zmanipulowanych osób'', że mam wyrobioną swoją opinię, z którą oczywiście nie każdy mu się zgadzać.
Maria
Zaangażowany Infranin
Kontakt:

to prawda ze najwiecej opetan jest w KK.I zgadzam sie ze to wplyw wklepywanych ludziom smiesznych przekonan, ludzie czuja sie osamotnieni i chca na siebie zwrocic uwage.danut a kto pisze ze UFO manipuluje elektronicznie ludzmi, ja uwazam ze to normalni ludzie to robia.Znaczy dla mnie to chorzy, bo jak mozna manipulowac ludzmi traktujac ich  jak sprzet .
Ostatnio zmieniony wt sty 13, 2015 4:34 pm przez Maria, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
danut
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: danut »

Andrzej pisze o ludziach latających w UFO , a ty piszesz o ludziach traktowanych jak sprzęt kto kiedy kogo tak traktował?
ODPOWIEDZ

Wróć do „OBSERWACJE Z POLSKI”