prof. Jan Pająk w pigułce

Ronin
Zaangażowany Infranin
Kontakt:

Re: prof. Jan Pająk w pigułce

Post autor: Ronin »

Do niektórych wątpiących... :)

"Martwe znasz prawdy, nieznane dla ludu,
Widzisz świat w proszku, w każdej gwiazd iskierce.
Nie znasz prawd żywych, nie obaczysz cudu!
Miej serce i patrzaj w serce!"
Christina von Dreien
Maria
Zaangażowany Infranin
Kontakt:

Post autor: Maria »

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Ronin" data-cid="124033" data-time="1467417492">
Do niektórych wątpiących... :)

"Martwe znasz prawdy, nieznane dla ludu,
Widzisz świat w proszku, w każdej gwiazd iskierce.
Nie znasz prawd żywych, nie obaczysz cudu!
Miej serce i patrzaj w serce!"
</blockquote>
w co wątpiących ?
JAM JEST Światłością Serca - Saint Germain
Maria
Zaangażowany Infranin
Kontakt:

"Ty przypisujesz słabość psychiki tym  ludziom, a ja raczej słabości ich własnego ja. "

nie wiem co znaczy wlasne ja--chodzi o ego ?
co do eksperymentu.
W więzieniu przebywaja ludzie agresywni, często niebezpieczni i wiedzą za co siedzą.
Jakie są zachowania w więzieniu--nie wiem .
Nie podoba mi sie niestety robienie czegos bez wiedzy ludzi--wsadzanie ich do wiezienia, czy izolacja aby cos udowodnić.
Idiotyzm.
I świadczy tylko o tych ktorzy eksperymentuja, ciekawe tylko po co ?
Szykuja cos ludziom i sprawdzaja reakcje?
Awatar użytkownika
danut
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Post autor: danut »

Był to bardzo kontrowersyjny eksperyment, ale uczestnicy byli solidnie wynagrodzeni i objęci opieką przez następne lata i podobno nie wpłynął negatywnie na ich życie. Studenci resocjalizacji do dziś mają praktykę więzienną :) w ramach nauki.
W psychoanalizie istnieje ja, nad - ja ( o którym piszemy w książce Ja - nadświadomość spełniająca funkcje organizacyjne, i podświadomość -  id.  Jest utożsamione z ego bo ja, to to co świadomie uważasz na swój temat, ale także to co czuje i jak reaguje twoja dusza, to jest jej głębia.
Często, jak zauważyłam mylisz to ja z egoizmem niesłusznie, bo gdybyśmy byli po zbyci  tego ja wtedy można by było rozpatrywać mechanistycznie i nasz mózg jak motor robota, który działa automatycznie i przykre jest to, ze wielu tak właśnie robi - tak traktuje żywe istoty i siebie.
Awatar użytkownika
danut
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Po co to robią? Odpowiedź jest w cytacie Ronina - chodzi im o prawdy żywe :) "Nie znasz prawd żywych nie obaczysz cudu" .

Nie da się traktować człowieka jak stworzonego ręką człowieka mechanizmu, a niektórzy w tym Hybrid i nie do końca, ale też ty tak go postrzegacie. Żywe istoty wyłoniły się z innego środowiska, tam mają swoje źródła, są wciąż z nim połączone i z nim rezonują.
Maria
Zaangażowany Infranin
Kontakt:

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="danut" data-cid="124038" data-time="1467447392">
Był to bardzo kontrowersyjny eksperyment, ale uczestnicy byli solidnie wynagrodzeni i objęci opieką przez następne lata i podobno nie wpłynął negatywnie na ich życie. Studenci resocjalizacji do dziś mają praktykę więzienną :) w ramach nauki.
W psychoanalizie istnieje ja, nad - ja ( o którym piszemy w książce Ja - nadświadomość spełniająca funkcje organizacyjne, i podświadomość -  id.  Jest utożsamione z ego bo ja, to to co świadomie uważasz na swój temat, ale także to co czuje i jak reaguje twoja dusza, to jest jej głębia.
Często, jak zauważyłam mylisz to ja z egoizmem niesłusznie, bo gdybyśmy byli po zbyci  tego ja wtedy można by było rozpatrywać mechanistycznie i nasz mózg jak motor robota, który działa automatycznie i przykre jest to, ze wielu tak właśnie robi - tak traktuje żywe istoty i siebie.
</blockquote>
a moze to Wy mylicie te pojęcia, a nie ja ?
Myle--wg Twojego odbioru a nie mojego.....dlaczego uwazasz swoj za sluszny ?
Tego nie rozumie.

"Nie da się traktować człowieka jak stworzonego ręką człowieka mechanizmu, a niektórzy w tym Hybrid i nie do końca, ale też ty tak go postrzegacie. Żywe istoty wyłoniły się z innego środowiska, tam mają swoje źródła, są wciąż z nim połączone i z nim rezonują. "

Człowiek skad pochodzi mozna znależc nawet na tabliczkach sumeryjskich, być może sa i na tym forum.
Jak powstał i skad, to też żadna tajemnica dla chcącego.
Wg Ciebie z jakiego środowiska wyłoniły sie żywe istoty --chodzi z pewnościa o wszystkie ?
Dla mnie żródłem wszystkiego jest ŚWIATŁO  o czym wielokrotnie pisałam nawet na infrze.
Awatar użytkownika
danut
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

Mario - Ja to wiem, bo nie czuję się automatem, ani tucznikiem w hodowli :) ... Uważam ten pogląd za słuszny, bo jest on poparty wieloma pracami, eksperymentami, obserwacjami i wnioskami ukazującymi to sedno, które również wydobyłam doświadczalnie ze swoich doświadczeń.
Awatar użytkownika
danut
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

A propos światła - cóż może samo światło i na przykładzie wynalezienia przez nas tego sztucznego światła już masz odpowiedź- a no może posłużyć ono do transmisji informacji. :)  A więc - światło plus informacja, bez niej byłoby dalej niczym. :)
Awatar użytkownika
Andrzej 58
Weteran Infranin
Kontakt:

Post autor: Andrzej 58 »

"Duchy karczemnej tworem gawiedzi,
W głupstwa wywarzone kuźni.
Dziewczyna duby smalone bredzi,
A gmin rozumowi bluźni".
Znów ten proroczy Mickiewicz.
Awatar użytkownika
danut
Homo Infranius Alfa
Kontakt:

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Andrzej 58" data-cid="124043" data-time="1467453958">
"Duchy karczemnej tworem gawiedzi,
W głupstwa wywarzone kuźni.
Dziewczyna duby smalone bredzi,
A gmin rozumowi bluźni".
Znów ten proroczy Mickiewicz.
</blockquote>
Dobrze  :kekeke: zatem trzeba sprawę wyjaśnić do końca. "Duchy tworem gawiedzi" - jak najbardziej, mało to mamy mylnie zinterpretowanych obrazów, tworów własnego strachu, ukrytych żądz i skłonności - id, czyli myślokształtów przeróżnych, którymi cwaniackie sekty próbują nas straszyć i sami nadawać im nazwy od opiekunów ( modne, wyznawane przez Marię :)) po diabły, demony zamienione w ufoki przez Hybrida i Andrzeja... A wszystko i tak odwiecznie jest zobrazowane już w wierzeniach prastarych, którymi się wciąż podpieracie i posługujecie (Sumerowie, Stary Testament, Nostradamus i mu pokrewni) - za nic nie wyzwolicie się od tego mimo że jest to jeden worek zakłamanej, ułożonej w chwytliwe bajki wiedzy o rzeczywistości.
"Dziewczyna dyby smolone bredzi" - Otóż nieprawda, nic nie bredzę, wykładam kawę na ławę i ukazuje jak na dłoni jakie prawa zachodzą w tworzeniu rzeczywistości i oddziaływaniu w niej informacji, które są tymi informacjami jakie nas zniewalają, co wpływa na nasze postrzegania świata, jak działa manipulacja i jak ona niszczy życia ludzi zniewolonych - jakich?- nie umiejących ukazać swojego ja i jego siły skierować na saomobronę i prawdziwe wyrażenie siebie w wolnej woli  Myślących wciąż pod dyktando innych.
"Gmin rozumowi bluźni" - Pojęcie rozumu i poznawania przez szkiełko i oko, było niesamowicie szkodliwe dla ludzi, ograniczało im ten rozum do okrojonej mechaniki po zbytej duchowości, do produkcji materialnych tworów i niemal przez to i sam człowiek stawał się takim samym sztywnym, mechanicznym tworem. Na szczęście rozum i nauka już od tego odchodzi i pogląd staje się ośmieszony i bardzo przestarzały. "Bez serc bez ducha to szkieletów ludy" :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „FILMOTEKA INFRA”