<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="danut" data-cid="124038" data-time="1467447392">
Był to bardzo kontrowersyjny eksperyment, ale uczestnicy byli solidnie wynagrodzeni i objęci opieką przez następne lata i podobno nie wpłynął negatywnie na ich życie. Studenci resocjalizacji do dziś mają praktykę więzienną

w ramach nauki.
W psychoanalizie istnieje ja, nad - ja ( o którym piszemy w książce Ja - nadświadomość spełniająca funkcje organizacyjne, i podświadomość - id. Jest utożsamione z ego bo
ja, to to co świadomie uważasz na swój temat, ale także to co czuje i jak reaguje twoja dusza, to jest jej głębia.
Często, jak zauważyłam mylisz to
ja z egoizmem niesłusznie, bo gdybyśmy byli po zbyci tego
ja wtedy można by było rozpatrywać mechanistycznie i nasz mózg jak motor robota, który działa automatycznie i przykre jest to, ze wielu tak właśnie robi - tak traktuje żywe istoty i siebie.
</blockquote>
a moze to Wy mylicie te pojęcia, a nie ja ?
Myle--wg Twojego odbioru a nie mojego.....dlaczego uwazasz swoj za sluszny ?
Tego nie rozumie.
"Nie da się traktować człowieka jak stworzonego ręką człowieka mechanizmu, a niektórzy w tym Hybrid i nie do końca, ale też ty tak go postrzegacie. Żywe istoty wyłoniły się z innego środowiska, tam mają swoje źródła, są wciąż z nim połączone i z nim rezonują. "
Człowiek skad pochodzi mozna znależc nawet na tabliczkach sumeryjskich, być może sa i na tym forum.
Jak powstał i skad, to też żadna tajemnica dla chcącego.
Wg Ciebie z jakiego środowiska wyłoniły sie żywe istoty --chodzi z pewnościa o wszystkie ?
Dla mnie żródłem wszystkiego jest ŚWIATŁO o czym wielokrotnie pisałam nawet na infrze.