Światowy Dzień UFO: Czy to potrzebne?

Ufologia, badania, obcy, kontakt i inne kontrowersyjne tematy.
Elowen
Zaangażowany Infranin
Kontakt:

Re: Światowy Dzień UFO: Czy to potrzebne?

Post autor: Elowen »

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Arek 1973" data-cid="106029" data-time="1373153252"> W sprawie programu  czy to  w radiu lub w tv. to serdecznie odradzam</blockquote> A ja myślę, że audycja na żywo w radiu mogłaby być udana – nie wstawią przecież żadnych materiałów filmowych, a dyskusja nie byłaby powycinana.
"Słowo Bóg jest dla mnie niczym więcej niż słowem i wytworem ludzkiej słabości, a Biblia zbiorem dostojnych, ale jednak prymitywnych, legend, które są na dodatek dość dziecinne. Żadna interpretacja, niezależnie od tego jak subtelna, nie może (dla mnie) tego zmienić" A. Einstein
Awatar użytkownika
Hybrid
Infranin

Post autor: Hybrid »

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Elowen" data-cid="106040" data-time="1373219083"> A ja myślę, że audycja na żywo w radiu mogłaby być udana – nie wstawią przecież żadnych materiałów filmowych, a dyskusja nie byłaby powycinana.</blockquote> A skąd ta pewność u Ciebie ? , sprawdzałaś , pozwolą Ci autoryzować Twoje wypowiedzi ? . Zajrzyj do postu nr 59  Pana Arka , 100 % celności . Jest chyba jedyną osobą wypowiadającą się na tym Forum w sposób bardzo obiektywny i nie przyziemny , nie patrzy przez pryzmat swoich 5 palcy .Niestety , patrzy realnie i z nim się zgadzam w 100, 99 % 
Elowen
Zaangażowany Infranin
Kontakt:

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Hybrid" data-cid="106042" data-time="1373221234">A skąd ta pewność u Ciebie ?</blockquote> A rozumiesz różnicę między „myślę” i „jestem pewna” ?  A różnicę między trybem orzekającym i przypuszczającym? :D  To jest luźna dyskusja, więc trochę wyluzuj ;)
"Słowo Bóg jest dla mnie niczym więcej niż słowem i wytworem ludzkiej słabości, a Biblia zbiorem dostojnych, ale jednak prymitywnych, legend, które są na dodatek dość dziecinne. Żadna interpretacja, niezależnie od tego jak subtelna, nie może (dla mnie) tego zmienić" A. Einstein
Awatar użytkownika
Hybrid
Infranin

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Elowen" data-cid="106044" data-time="1373222329"> A rozumiesz różnicę między „myślę” i „jestem pewna” ?  A różnicę między trybem orzekającym i przypuszczającym? :D  To jest luźna dyskusja, więc trochę wyluzuj ;)</blockquote>  No , dobrze , powinienem napisać ... skąd takie przypuszczenie u Ciebie ?? Zadowolona ?
Elowen
Zaangażowany Infranin
Kontakt:

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Hybrid" data-cid="106045" data-time="1373222846">  No , dobrze , powinienem napisać ... skąd takie przypuszczenie u Ciebie ?? Zadowolona ?</blockquote> Przeczytaj sobie moją wypowiedź # 63. 
Awatar użytkownika
Przemekkk666
Weteran Infranin
Kontakt:

Post autor: Przemekkk666 »

Przede wszystkim to trzeba byłoby znaleść chętnych do takiej audycji ;)
robrep
Zaangażowany Infranin

Post autor: robrep »

Trzeba by zrobić reklamę takiej audycji. Gdyby zebrała dużą grupę słuchaczy to prowadzący mógłby ją pociągnąć dalej. Wtedy było by ciekawiej, stały kącik stali słuchacze.
Awatar użytkownika
Hybrid
Infranin

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Elowen" data-cid="106046" data-time="1373223648"> Przeczytaj sobie moją wypowiedź # 63. </blockquote>.  Post nr 63 , to niestety jest mój . Ciort cię znajet o co Ci tak naprawdę chodzi , mam czuja , że chyba o jakowyś presonalny ''konflikt'' . :?  O Waszych przyszłych wystąpieniach w ''jedynkach'' , ''dwójkach'' i ''dziesiątkach'' napisał wyrażnie Pan Arek i tak by niestety wyglądała Wasza audycja w rządowych ''massmediach''  . ''Ośmieszono'' by Was i sprowadzono do ''parteru'' . Taka jest prawda koleżanko Elowen . Bicie ''piany'' jest dobre , lecz przy produkcji ciastek nazywanych ''bezami'' .  :(Nieraz udaje mi się zerknąć na alternatywę u ''niezależnego'' Pana J. Zagórskiego - wszystko dla picu i po uważaniu . Nieraz z bardzo poważnej osoby ,  mającej dużo do powiedzenia w poruszanym temacie , potrafi zrobić ostatniego ''oszołoma'' i ''kretyna'' - oczywiście jest to ''ukryte'' między wierszami - a z oryginalnego kretyna i oszołoma robi ''znawcę'' , pretendującego do Nobla .  <blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Przemekkk666" data-cid="106047" data-time="1373225343">Przede wszystkim to trzeba byłoby znaleść chętnych do takiej audycji ;)</blockquote> Chętni to by się na pewno znaleźli , gorzej bo nie znane byłoby podejście prowadzącej/ego do tych chętnych , czy potraktowano by ich jako ''kuriozum'' , sektę bądź oszołomów ... czy poważnie jako ludzi którzy widzą realnie problem fenomenu NOL-i . Osobiście stawiam na pierwszą wersję .   <blockquote class="ipsBlockquote" data-author="robrep" data-cid="106048" data-time="1373232944">Trzeba by zrobić reklamę takiej audycji. Gdyby zebrała dużą grupę słuchaczy to prowadzący mógłby ją pociągnąć dalej. Wtedy było by ciekawiej, stały kącik stali słuchacze.</blockquote>  Jak to sobie wyobrażasz kolego robrep , że ktoś stanie z transparentem róg Alej Jerozolimskich i Marszałkowskiej i wielkim kującym w oczy napisem UFO i coś tam , coś tam przyciągnie potencjalnych słuchaczy .  . Gwarantuję , że reklamujący w ciągu godziny odholowany byłby do najbliższego psychiatryka . Takie niestety jest podejście społeczeństwa do zagadnienia , bardzo dużą w tym winę ponoszą rządzący , którzy za wszelką cenę marginalizują i ośmieszają fenomen .Co do ciągłości audycji nie jest to takie proste , trzeba by było ''znaleźć'' dojście do samej ''góry'' . Podejrzewam , że wyrażenie zgody przez ową ''górę'' odzwierciedlało by się ''układem'' bądź rodzinnymi koneksjami . @ Ivellios  
Ale dlaczego od razu bajkopisarstwo? Takie wykłady nie muszą się odbywać codziennie. Wystarczyłoby raz na jakiś czas, przedstawiliby pewien zakres wiedzy z ufologii czy jakiejśtam innej "nieziemskiej" dziedziny, przedyskutowaliby ze studentami to i owo, itd. Nie musi to być od razu wciskanie wszystkim kitu typu wokół Ziemi lata pięć tysięcy cywilizacji... 
    Kolego Ivellios :1. Każda szkoła , i ta podstawowa i ta wyższa i także Zakłady Naukowe mają swoje programy nauczania , które są zatwierdzane przez MEN i jest to wiążące dla całej dydaktyki - i dla dyra szkoły i dla rektora i dla k-ka Zakładu Naukowego a nade wszystko dla pracowników dydaktycznych .Z tego co piszesz wszystko fajnie by wyglądało i mogło by być ciekawie  , lecz jak zawsze jest jedno polskie ''ale''  :( .W żadnym programie i tym podstawowym i tym wyższym nie ma ''przedmiotowości'' mogącej nauczającemu spokojnie poruszać i wykładać tematy z pogranicza/obżerza nauki bądź z poza niej - a w tym przedziale jest zawarty ''fenomen NOL-i'' . 2. Pisanie o NOL-ach i na tej kanwie , co zrozumiałe , poruszanie tematów o ''cywilizacjach pozaziemskich'' jest bardzo niebezpieczne dla naukowców [[color=#0000ff;]dla tych młodych , stażem i dorobkiem[/color]] . Można bowiem , bardzo szybko zostać ''zaklasyfikowanym'' [[color=#0000ff;]vide : ostracyzm[/color] ] . A gdy się zostanie raz ''zaklasyfikowanym'' - oj ! , bardzo trudno się ''od klasyfikować'' [[color=#0000ff;]proszę mi uwierzyć[/color]] . Prawie niemożliwe . ''Etykietki'' bowiem mają tendencję przylegania na stałe . I to jest problem - złożony !!  :Please: . 3. I teraz podstawowe pytanie , czy można na temat NOL-i i pozaziemskich inteligencji pisać od strony naukowej  :(  :(
Awatar użytkownika
Przemekkk666
Weteran Infranin
Kontakt:

Post autor: Przemekkk666 »

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Hybrid" data-cid="106070" data-time="1373365990">Takie niestety jest podejście społeczeństwa do zagadnienia , bardzo dużą w tym winę ponoszą rządzący , którzy za wszelką cenę marginalizują i ośmieszają fenomen .</blockquote> Ośmieszają media, a rządzący udają, że nie widzą
Elowen
Zaangażowany Infranin
Kontakt:

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="Hybrid" data-cid="106070" data-time="1373365990">Post nr 63 , to niestety jest mój . Ciort cię znajet o co Ci tak naprawdę chodzi , mam czuja , że chyba o jakowyś presonalny ''konflikt'' . :? </blockquote>Chodzi mi oczywiście o post numer 62, a jeśli widzisz tutaj jakiś personalny konflikt, to na pewno nie z mojej strony.
ODPOWIEDZ

Wróć do „UFOLOGIA I INNE ZAGADNIENIA”