[quote name='Danielll' post='98475' date='01 lipiec 2012 - 11:30']- Dowodu, że przedstawione zdjęcia są stworzone w programie komputerowym. Poproszę o użycie dostępnych co poniektórym czytelnikom komputerowe analizatory graficzne. Poproszę o udowodnienie, że owe obiekty zostały w jakikolwiek sposób naniesione na tło nieba - pokazanie zafałszowanej, ręcznie stworzonej pikselowej granicy oddzielającej przedstawiony obiekt od niebieskiego tła.[/quote]
Jeśli zdjęcie pokazuje obiekt podrzucony w górę, to analizator, podejrzewam, nic nie wykryje... raczej.
[quote name='Danielll' post='98475' date='01 lipiec 2012 - 11:30']- Pokazanie mi takiej "puszki po groszku".[/quote]
Jak sobie jaśnie pan życzy! Panie i panowie, oto puszka!
http://www.spizarnieponiatowskich.pl/media...onserwowy_1.jpg
[quote name='Czakrawartin' post='98477' date='01 lipiec 2012 - 11:33']Dziecko... powiedz najpierw skąd masz zdjęcia. W cudowny sposób dał ci je świadek? Czy to kolejny kontrolowany "przeciek" mający zwrócić uwagę na puszczańską sensację

[/quote]
Dokładnie. Danielll, prosimy o oryginały zdjęć. Mniemam, iż takowe posiadasz
[quote name='Czakrawartin' post='98477' date='01 lipiec 2012 - 11:33']Główny problem polega na tym, że autor zdjęć celowo wykonał je tak, aby brak było na nich jakichkolwiek punktów odniesienia. Po drugie, musial mieć bardzo długie nogi, skoro według relacji UFO wisiało kilkadziesiąt metrów w powietrzu, a nagle mamy je uchwycone z tak ciekawej perspektywy...

[/quote]
Punkty odniesienia może i były, tylko autor zdjęć wykadrował fotografie w taki sposób, żeby je wyciąć. Ponawiam prośbę o dostarczenie oryginalnych zdjęć. Bo póki co mamy tylko dwie wykadrowane fotografie + kilka zdjęć zdjęcia zdjęcia zdjęcia zdjęcia wyświetlonego na okichanym, oplutym i ochuchanym ekranie laptopa niejakiego Marcina M.
[quote name='arek' post='98484' date='01 lipiec 2012 - 13:12']Dlaczego ja mam udawadniać garb wielbładowi ,przedstaw swoja analizę tych zdjeć ,zrób powiekszenia do granicy pikseli ,odbarwienia ,temperatury kolorów .To co zamiesciłeś jest nędznym fejkiem .Udowodnij ,że jest inaczej.[/quote]
Nic dodać, nic ująć. Danielll, skoro jesteś za prawdziwością zdarzenia z Leoncina, to
to Ty powinieneś nam to udowodnić, a nie wymagać od nas, żebyśmy Ci przedstawiali dowody, że jest inaczej.
[quote name='Danielll' post='98498' date='01 lipiec 2012 - 15:23']Dysponuję oryginałami przedstawionych zdjęć. Gdy je otrzymałem pierwsze co zrobiłem to skopiowałem je na nośnik i oddałem znjomemu grafikowi komputerowemu, który zajmuje się na jednym z portali obróbką zdjęć oraz reprodukcjami grafik. Jednoznacznie stwierdził, że ustawienia aparatu fotograficznego oraz ostrość obiektu wskazują (w połączeniu z odległością obiektu od świadka - bynajmniej obiekt nie był wysoko jak to piszecie), że ów obiekt mógł być kilkumetrowej wielkości, wskazał na 10 metrów długości jako najbardziej prawdopodobną wielkość.[/quote]
Skoro dysponujesz oryginałami, to - tak, wiem, trzeci raz to piszę - może wreszcie nam je udostępnisz, zamiast zgrywać ważniaka. Bo podsunąć komuś gówno i powiedzieć, że to torcik, to każdy potrafi. Najlepiej gdybyś wraz z oryginałami przesłał nam analizę wykonaną przez tego Twojego znajomego...
[quote name='Danielll' post='98498' date='01 lipiec 2012 - 15:23']Oryginały przesłałem 2 ludziom z Niemiec, którzy zajmują się tą tematyką.[/quote]
To znaczy komu?
[quote name='Danielll' post='98498' date='01 lipiec 2012 - 15:23']Wam pokazałem tylko to na co zasłużyliście swoim podejściem. Poczytałem trchę waszych wypocin i stwierdziłem, że cokolwiek wam coś pokaże to i tak zawsze znajdziecie jakieś "ale". Żadnego "ale" nie macie za to co do swoich "świetlistych, nocnych plamek" zaprezentowanych na zdjęciach o tragicznej jakości.[/quote]
Ach, teraz już wszystko rozumiem - jesteśmy niegrzeczni, więc nie zasłużyliśmy sobie na oryginały...
Człowieku, badając różne anomalia najpierw należy rozpatrzeć bardziej przyziemne wersje i wyjaśnienia, a dopiero potem, gdy te "wymiękną", doszukiwać się pozaziemskiej proweniencji sfotografowanego obiektu. Dlatego w większości tego typu tematów pojawia się wiele różnych "ale".
I nie jest wcale tak, że do "świetlistych nocnych plamek" nie mamy żadnego "ale". Oczywiście, że mamy. Tylko że tacy jak Ty nie potrafią lub nie chcą tego zrozumieć i wmawiają sobie, że jesteśmy kółkiem wzajemnej adoracji. Ludzie Twojego pokroju potrafią tylko siedzieć i pluć, nic więcej.
Dla mnie jesteś już nie tylko niepoważny, ale również kompletnie niewiarygodny. Co zresztą potwierdzasz w swoich postach. Piszesz o renomwanych czasopismach ufologicznych, za chwilę stwierdzasz, że takich nie ma, znowu piszesz o możliwości modyfikowania EXIF-ów, teraz z kolei EXIF-ami się podpierasz. Sam sobie zaprzeczasz. Żałosne.