Dania ujawnia UFO-akta
Dania ujawnia UFO-akta
[ external image ]Idąc za przykładem Wielkiej Brytanii i Francji, Dania udostępnia w Internecie swe uprzednio tajne archiwum dotyczące obserwacji UFO (jakich świadkami byli cywile) obejmujące okres 1978 ? 2002. Według oświadczeń, Dania nie zamierza już prowadzić dokumentacji zjawiska, ponieważ nie stanowi ono zagrożenia dla bezpieczeństwa kraju.
MATERIAŁ SERWISU INFRA
LINKI DO INNYCH ARCHIWÓW UFO
MATERIAŁ SERWISU INFRA
LINKI DO INNYCH ARCHIWÓW UFO
Ostatnio zmieniony śr gru 22, 2010 2:18 pm przez Rysiek23, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Dania ujawnia UFO-akta
Kolejne państwo otworzyło archiwa. Kilka ciekawych obserwacji ale całość bez rewelacji.
Niestety innego zdania są Stany Zjednoczone. Wielka szkoda.Uprzednio tajne duńskie archiwum zawierające przypadki obserwacji UFO i spotkań z jego rzekomymi pasażerami zostało właśnie opublikowane w Internecie. Dania, podobnie jak Wielka Brytania oświadczyła, że sprawy UFO nie mają nic wspólnego z jej bezpieczeństwem.
Ostatnio zmieniony czw sty 29, 2009 1:25 pm przez sasquatch, łącznie zmieniany 1 raz.
- UFOWORLDNEWS
- Weteran Infranin
- Kontakt:
Zastanawiające czy te z pozoru przyjazne zamiary np. udostępnianie archiwów nie ma drugiego ukrytego oblicza.Z jednej strony wyciągają do nas ręce, okazują ,,dobrą twarz" Z drugiej zaś strony utajniają 30 lat temu akta nadają jej klauzule secret lub top secret a teraz twierdzą, że materiały te nie mają znaczenia dla obronności i bezpieczeństwa.Czemu tego nie wytłumaczą?
Ostatnio zmieniony czw sty 29, 2009 1:55 pm przez UFOWORLDNEWS, łącznie zmieniany 1 raz.
- UFOWORLDNEWS
- Weteran Infranin
- Kontakt:
[quote name='Sasquatch' post='48433' date='czw, 29 sty 2009 - 16:03']Po co to robić skoro z góry znamy odpowiedź - Zimna wojna.[/quote]
Czy aby na pewno w każdym przypadku powodem była możliwość, że U.F.O to ZSRR?Nie sadzę.Istnieją relacje które obalą tą tezę, choć niewątpliwie niektóre z doniesień z pewnością były powiązane z zimną wojną.
Czy aby na pewno w każdym przypadku powodem była możliwość, że U.F.O to ZSRR?Nie sadzę.Istnieją relacje które obalą tą tezę, choć niewątpliwie niektóre z doniesień z pewnością były powiązane z zimną wojną.
[quote name='UFOWORLDNEWS']Z drugiej zaś strony utajniają 30 lat temu akta nadają jej klauzule secret lub top secret a teraz twierdzą, że materiały te nie mają znaczenia dla obronności i bezpieczeństwa.Czemu tego nie wytłumaczą?[/quote]
[quote name='Sasquatch']Po co to robić skoro z góry znamy odpowiedź - Zimna wojna.[/quote]
[quote name='UFOWORLDNEWS']Czy aby na pewno w każdym przypadku powodem była możliwość, że U.F.O to ZSRR?Nie sadzę.Istnieją relacje które obalą tą tezę, choć niewątpliwie niektóre z doniesień z pewnością były powiązane z zimną wojną.[/quote]
Chodziło mi o to jak tłumaczyli by ukrywanie prawdy. Idealne wytłumaczenia dla większości ludzi którzy są niezorientowani w tematyce UFO. Oczywiście niektóre incydenty były znacznie bardziej podejrzane aby można było wrzucić je do worka z napisem ZSRR czy technologiczny wyścig w czasach Zimnej Wojny.
[quote name='Sasquatch']Po co to robić skoro z góry znamy odpowiedź - Zimna wojna.[/quote]
[quote name='UFOWORLDNEWS']Czy aby na pewno w każdym przypadku powodem była możliwość, że U.F.O to ZSRR?Nie sadzę.Istnieją relacje które obalą tą tezę, choć niewątpliwie niektóre z doniesień z pewnością były powiązane z zimną wojną.[/quote]
Chodziło mi o to jak tłumaczyli by ukrywanie prawdy. Idealne wytłumaczenia dla większości ludzi którzy są niezorientowani w tematyce UFO. Oczywiście niektóre incydenty były znacznie bardziej podejrzane aby można było wrzucić je do worka z napisem ZSRR czy technologiczny wyścig w czasach Zimnej Wojny.
Ostatnio zmieniony czw sty 29, 2009 3:11 pm przez sasquatch, łącznie zmieniany 1 raz.
[quote name='Sasquatch' post='48433' date='czw, 29 sty 2009 - 16:03']Po co to robić skoro z góry znamy odpowiedź - Zimna wojna.[/quote]
Dokładnie.
USA na pewno nie podąży tym tropem. Myślę, że oni faktycznie mają co ukrywać, bo raporty Danii czy Wlk. Brytanii nie wniosły nic nowego.
Dokładnie.
USA na pewno nie podąży tym tropem. Myślę, że oni faktycznie mają co ukrywać, bo raporty Danii czy Wlk. Brytanii nie wniosły nic nowego.
[ external image ]
,, Veni Vidi Vici" - przybyłem, zobaczyłem, zwyciężyłem
Timeo Danaos Et Dona Ferentes
**********Sol Omnibus Lucet!!!**********
,, Veni Vidi Vici" - przybyłem, zobaczyłem, zwyciężyłem
Timeo Danaos Et Dona Ferentes

**********Sol Omnibus Lucet!!!**********
Wyrzucają na wierzch śmieci, a zostawiają bursztyny. :angry
Każdego ranka, każdej nocy Dla męki ktoś na świat przychodzi.
Jedni się rodzą dla radości, inni dla nocy i ciemności.
[ external image ]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hodie Mihi, Cras Tibi -> Co Dziś Mnie, Jutro Tobie Się Stanie
[ external image ]
Jedni się rodzą dla radości, inni dla nocy i ciemności.
[ external image ]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hodie Mihi, Cras Tibi -> Co Dziś Mnie, Jutro Tobie Się Stanie
[ external image ]
Ujawniają to co chcą, zresztą Amerykanie też niedługo odtajnią swoje akta. Tylko czekać na kolejne nic nie wnoszące informacje. Chociaż ma to cel. Już od jakiegoś czasu jest to widoczne, że jesteśmy powoli przygotowywani do prawdy. UFO staje się czym powszechnym w mediach i ludzkiej świadomości, więc jak przyjdzie do ujawnienia prawdy, nie będzie szoku.