Całonocne zamieszki po pochodach w Niemczech

Wiadomości z kraju i ze świata
Awatar użytkownika
Conspiracy
Zaangażowany Infranin
Kontakt:

Całonocne zamieszki po pochodach w Niemczech

Post autor: Conspiracy »

Ponad 5 godzin trwały w nocy z piątku na sobotę starcia lewicowych demonstrantów z policją w Berlinie po 1- majowych manifestacjach - poinformował rzecznik policji Bernhard Schodrowski. - Część osób bardzo agresywnie atakowała policję - powiedział. Są ranni zarówno wśród demonstrantów, jak i policji.

Demonstranci rzucali w policjantów kamieniami, butelkami i koktajlami Mołotowa, a także wyrwanymi z chodnika płytami. Policja odpowiadała gazem łzawiącym.

Do starć doszło w dzielnicy Kreuzberg. Manifestanci, którzy demonstrowali pod hasłem "Kapitalizm oznacza wojnę i kryzys", niszczyli światła sygnalizacyjne, przystanki autobusowe i podpalali pojemniki na śmieci.

Lewicowe demonstracje przerodziły się w zamieszki również w Hamburgu. Przeciwko manifestującym, którzy podpalili samochód i pojemniki na śmieci, policja użyła armatek wodnych.

Standardem już stało się nazywanie demonstrantów przez media lewakami czy też lewicowcami. Z drugich istotnych kwestii jest fakt iż demonstracje przybierają na sile.

Ciekawe jest również kto sprowokował walki bo znając metody działania policji można się nad tym zacząć zastanawiać.
Jestem Głosem Twoich Myśli...

[ external image ]

Kiedy leżę w łóżku, mam mroczną przeszłość!
ODPOWIEDZ

Wróć do „WYDARZENIA I POLITYKA”